Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
samiye Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş
    Gönderim Zamanı: 07 Tem 2011 Saat 22:29
4.5 aylık 6.400 ağırlığında bebeğim var. 2 gün önce aşı yapıldı ve akşam ateşi çıktı. saat 16 da 2mg calpol verdim düşmedi saat 21 30 da kulaktan ateşini ölçtüm 38.1 di 2.5 mg ibufen verdim ateşi düştü. ertesi gün saat 18.30 da ateşi kulaktan ölçtüğümde 37.8 oldu tekrar 2.5 mg ibufen verdim saat 22.30 da uyurken ateşini ölçtüğümde 35.8 di. uyandırdım ve kısa süre sonra 36.8 e yükseldi. bugün ise saat 13.30 da ve 22.30 da hafif gripal enfeksiyon olma ihtimaline karşı 2 mg kongest verdim. uyurken saat 01.00 de ateşi 36.2 ye daha sonra 35.9 a düştü. verilen tedavi doğru mu? verilen ilaçların (özellikle ibufen) böbrek hasarı ve hipotermi ye neden olduğunu duydum. ne yapmalıyım? hipotermi olduğunu kulaktan ölçümlerde söyleyebilmek için ateş kaç derece olmalı? kulaktan 35.8 derece hipotermi midir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2011 Saat 10:04
Siz herhalde benim hiçbir yazımı okumadınız.
1- Ateş, vücut savunmasıdır, çocuk rahatsız değil ise hiçbir ateşe, kaç dereceye çıkarsa çıksın, ateş düşürücü vermiyoruz..
2- Herhalde "mg" dan kastınız "ml" olacak. Bu kilodaki bir çocuğa Calpol en fazla 2x5ml, İbufen günde 1 defa 2.5ml verebilirsiniz.
3- Kongest bu yaştaki çocuklarda çok tehlikelidir, içini okuyun.
4- Beden derecesi:  35- en alt, 36.5 ortalama, 38 üst sınırdır.
Yukarı Dön
zehraeroğlu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 250
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Tem 2011 Saat 19:24
kadir bey hani çocuk rahatsızsa ateş düşürücü verin diyorsunuz ya..benim kızım da halii ile zaman zaman ateşleniyor ve bazısında çok halsiz olup uyumak istiyor hep.o hallerde ateş düşürücü vermeye çalışıyorum ama kendisi redediyor.yani o hallerde bile içmiyor.bunun bi zararı var mı peki?yani kötü iken bile ateş düşürücü kullanmamasının zararı var mı?
Yukarı Dön
samiye Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2011 Saat 02:24
cevabınız için çok teşekkür ederim. yalnız ben çok tedirgin oldum. ben kızıma 10 saat ara ile 2 kez 2 ml kongest verdim (doktor 8 saat ara ile 2.5 ml. dediği halde) şu an bir şeyi yok ama yapmam gereken herhangi bir şey veya yaptırmam gereken bir tahlil var mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Tem 2011 Saat 09:56
1-Ateşten rahatsız olma hali, uyku hali değil, "mızırdanması".. Sizin durumunuzda, hiç vermemeniz en hayırlısıdır.

2- Soğuk algınlığı ilacı diye satılan hiçbir ilacı kullanmayın..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.