Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BETA mikrobu (ateş)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBETA mikrobu (ateş)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
OZU636 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
Mesajın Direkt Linki Konu: BETA mikrobu (ateş)
    Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2011 Saat 12:28
kadir bey 3 yaşındaki kızımın  dün akşam 40 dereceyi bulan ateşi ve çok  hafif öksürüğü vardı sabaha kadar duşve ateş düşürücüyle idare ettim sabah vücudu bayağı dökmüştü kırmızı renkte.sabah doktoru beta virüsu ve kızıl deyip (kataflam ant.tantum sprey ve calpol verdi.)
sizce uygulanan tedavi doğrumudur? Size sormadan ateş düşürücü dışında birşey vermedim bu arada ikizinin de az önce ateşi çıktı ve vücutta döküntüler oluştu konuyla ilgili cevabınızı bekliyorum
İKİZLER
Yukarı Dön
OZU636 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2011 Saat 14:42
hocam pardon antibiyotiğin adı klamoks bid 400 :) yanlış yazmışım uykusuzluktan vede açlıktan :)
İKİZLER
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118645
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ağu 2011 Saat 18:55
Başka bir doktora daha gösterin, teşhis teyid olursa, Deposilin 6-3-3 iğnesinden 1 tane yaptırın.
Yukarı Dön
OZU636 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 09:57
hocam dün babası dayanamamış ben  işteyken  klamoks ant. vermiş (sabah akşam) ...boğaz kültürü de cuma çıkıcak bu durumda ne yapmalıyım başladı diye devam edeyim mi ? 2,gün oldu  ama akşamları hafif ateş devam ediyor kızarıklık özellikle ayaklarda ellerde gögüste sanki yaşlanmış gibi buruş buruş.soyulmalar var  ama sanırım o 2 hafta önce el-ayak-ağız hastalığı geçirmişti ondan...anlayacağınız hepsi birbirine karıştı.tek otorite sizsiniz benim için cevabınızı bekliyrum İYİKİ VARSINIZ.
İKİZLER
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağu 2011 Saat 10:12
Eğer hakikaten Kızıl ise, Klamoks'un ilk dozundan 12 saat sonra çocuğun iyileşmesi gerekir. Şu anda bile StrepA testi yaptırabilirsiniz. Ben bu hususta asla boğaz kültürlerine itimat etmem..
Yukarı Dön
OZU636 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ağu 2011 Saat 14:26
Hocam boğaz kültürü sonucunu aktarmak istedim size A grubu Beta hemolitik streptokok üredi yazıyor.bu durumda klamoks ant.doğru tercihmidir.tabi eşim başlamasaydı  ben deposilin önericektim doktora ama malesef bir kere başladık.bu arada kızımın ağzı aftlarla doldu kızarık boğzına kadar hiç birşey yiyemiyor. bu durumda kızıl doğru teşhis mi?
İKİZLER
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ağu 2011 Saat 10:36
StrepA testini yaptırın, benim artık bu doktorların teşhislerine hiç güvenim kalmadı. Ayrıca kültürde streptokok'un "Beta  Hemolitik" olduğu söylenebilirde, "A-grubu" olduğu söylenemez. Bunu diyebilmek için, "Basitrasin" testinin yapılması gereklidir, bırakın testi yapmayı, ne olduğunu bile bilmezler. Buna mukabil, "StrepA" testi, hem Beta hemolitik olduğunu, hem Agrubu olduğunu gösterir. Agrubu olmayan bir sürü Beta hamolitik bakteriler verdır ve hepsi normal boğaz florası olup, hastalık yapmazlar. Klamoks ile 12 saatte düzelmesi gerekirdi, düzelmedi ise, teşhis yanlıştır. Ama tedavi ile iş bitmiyor, aşırı antikor yükselmesini önlemek için, bir ay süre ile bir daha bu bakteriyi almaması lazımdır. Bir ay süre ile Klamoks verilmesi pratik olmadığından, 1 ay koruyucu tesiri olan Deposilin 6-3-3 tek doz yapılması uygundur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Ağu 2011 Saat 11:15
Yukarı Dön
OZU636 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2011 Saat 09:10
tamam hocam çarşamba klamoksun 10.günü doluyor , perşembe günü deposilin 6.3.3 yaptırıcam herşey için çok teşekkür ederim mübarek aylarda inanın o kadar çok dua alıyorsunuz ki herşey gönlünüzce olsun:)
İKİZLER
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.