Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Anaokuluna Başlayan Çocuklara Aileler Nasıl Davran
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuAnaokuluna Başlayan Çocuklara Aileler Nasıl Davran

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 345
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2009 Saat 16:37
Ben de aldığım materyallerin hepsini kreş öğretmenine beriyorum çünkü hiç zamanım olmuyor.
Dün akşam buzdolabında Nil ayıklanmamış bamyayı gördü ama ben o bamyayı kızım uyuduktan sonra pişirip yarın vermeyi düşünüyordum.
Anne bana bamya versene dedi. Ben de oysa çorba ve tavuklu pilav yedirmek üzere önüne bile koymuştum. Sonra ben bamya yemek isterim diye tuttrdu yaptım yedirdim 1,5 veya 2 saat geçmiş bu arada. Hani kaliteli zaman geçirmek istiyoruz beraber yaptık yemeği. Bir baktım 10.30 olmuş saat. Yani hafta içinde yıkayıp sütünü içirdim derken uyku vakitleri geçiveriyor. Hafta sonlarında da mümkün olduğu kadar iş yapmam ben. Sağolsun eşimle hafta içinde çamaşır bulaşık işini bitiriveriyoruz. Allah çalışan annelere uzun zamanlar versinBig smileNuke

Yukarı Dön
oykunaz Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2009 Saat 17:37
bende çalışan bir anneyim. öyküye anane ve babane birlikte bakıyor. normalde hırçın,çocuklarla pek oynamayan kendi kendine olan bir çocuktu.
öykü 18 aylıktı oyun grubuna başladı.iyi ki de başlamışım şuanda haftada iki gün gidiyor yakında üç güne çıkacak günlük 1.5 2 saat kadar.
öyküde çok güzel gelişmeler oldu. gelişmine oyun grubu çok büyük katkı sağladı.(tüm hırçınlık gitti,yerine  sevgi dolu,yaşıtlarıyla oyunlar oynayan,el becerilerini keşfeden bir çocuk oldu)
 bende 3 yaşında  yarım gün olmak kaydıyla kreşe göndermeyi düşünüyorum.
bu konuda ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ? bizde babane ve anane bakımını üstlendiği için ben yarım gün yeterli olur diye düşünüyorum ? sizce?
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2009 Saat 00:34
Canım benim öncelikle seni özlemişim kocaman öpüyorummmHugApprove
Bence tam göndermen çok daha güzel olurdu ama bu tabi ki bana göre. Yine de sen bilirsin tabi ama nedeni kısaca ifade etmek isterim.
Diğerlerinin öğrendiklerinin yarısını öğrenecek ve bir daha devam isteyen bir etkinlikte uyum sağlayamayacak. Paralel oyun dönemi 2 yaşın sonunda biter ve bebek çocukluğa adım atar. Bu nedenle paylaşma isteği artar. Bu dönemde de kreşler aktif eğitime başlarlar. En belirgin özellikleri sosyalleşmeleri bu yaşlarda olur ve babaanne ya da anneanne onu şekillendirmede yardımcı olamaz. Evet gerçekten fiziksel olarak süperrr bakarlar ama sosyallik zora girer ve atamadığı enerjisi yüzünden biraz agrasifleşir diye düşünüyorum.
Sonra diğer çocuklar yemek sonrası uykuya gidecek ve sen kreşten aldığın zaman ya da babaannesi aldığında kuzucuğunun uykusu olacak ve hemen uyumadığı için sinişrlenip ağlamalara başlayınca anneannesi de gerilecek ve bunun gibi yarım kalan birçok olay olacak. O nedenle benim kişisel fikrim tam günden yanadır.
Seni çok çok öperim canım.
Aslında yazılacak benim açımdan tabi ki çok şey var ama arkadaşlar da fikir verebilir diye düşünüyorumClown
Yukarı Dön
oykunaz Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2376
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2009 Saat 09:22
Orjinalini yazan: duygu07 duygu07 Yazdı:

Canım benim öncelikle seni özlemişim kocaman öpüyorummmHugApprove
Bence tam göndermen çok daha güzel olurdu ama bu tabi ki bana göre. Yine de sen bilirsin tabi ama nedeni kısaca ifade etmek isterim.
Diğerlerinin öğrendiklerinin yarısını öğrenecek ve bir daha devam isteyen bir etkinlikte uyum sağlayamayacak. Paralel oyun dönemi 2 yaşın sonunda biter ve bebek çocukluğa adım atar. Bu nedenle paylaşma isteği artar. Bu dönemde de kreşler aktif eğitime başlarlar. En belirgin özellikleri sosyalleşmeleri bu yaşlarda olur ve babaanne ya da anneanne onu şekillendirmede yardımcı olamaz. Evet gerçekten fiziksel olarak süperrr bakarlar ama sosyallik zora girer ve atamadığı enerjisi yüzünden biraz agrasifleşir diye düşünüyorum.
Sonra diğer çocuklar yemek sonrası uykuya gidecek ve sen kreşten aldığın zaman ya da babaannesi aldığında kuzucuğunun uykusu olacak ve hemen uyumadığı için sinişrlenip ağlamalara başlayınca anneannesi de gerilecek ve bunun gibi yarım kalan birçok olay olacak. O nedenle benim kişisel fikrim tam günden yanadır.
Seni çok çok öperim canım.
Aslında yazılacak benim açımdan tabi ki çok şey var ama arkadaşlar da fikir verebilir diye düşünüyorumClown

duygucum bende seni ve nil.i kocaman öpüyorum..Big smileBig smile fikirlerini için çok teşekkürler.. ama sen yazında haklısın diye düşündüm..seneye kadar rahatımBig smileBig smile ama şimdiden araştırmalara başlıyım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 345
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.