Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş,öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş,öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dturker83 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 33
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş,öksürük
    Gönderim Zamanı: 13 Mar 2012 Saat 01:37
hocam bu seferde 5,5 yaşındaki kızım çok hasta
dün geceden beri ateşi var.39 ları buluyor,ama geceleri,gündüz bu kadar çok değil  37,5 civarında.birde bunun yanıda 3 gündür öksürük var,ara sıra balgamlı ara sıra kuru bir öksürük,ama bir öksürmeye başlayınca peşpeşe çok şiddetli öksürüyor kıpkırmızı oluyor öksürürken,bol bol su içiriyorum.az önce yine kriz gibi geldi öksürüğü.balgam kusarak biraz rahatladı.boğazım acımıyor diyor.burnuda devamlı akıyor.beyaz-açık sarı renkte su gibi.genel hali halsiz hocam,pek neşesi ve iştahıdaa yok.ballı limon ve cold mix veriyorum devamlı,abiside hastaydı acaba ondanmı bulaşmış olabilir.grip tedavisine devam ediyorum ama öksürük çok canımı sıkıyor,acaba ciğerlerinde bişey olabilirmi?zatürre,bronşit vb?
Dilek Türker
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2012 Saat 01:44
hocam birde dili hafiften beyaz gibi
Dilek Türker
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2012 Saat 02:18
Kesinlikle abisinden bulasti, Grip tedavisine devam edin. Oksuruk kesici, akinti koyulastirici ilaclardan vermediginiz surece hastaligin cigerlerine inmesi, cok zordur.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2012 Saat 02:26
hocam dünden beri aferin şurup verdim günde 2 defa olmak üzere.bunun bir zararı varmıdır?
Dilek Türker
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2012 Saat 14:39
hocam bugün doktora götürdüm kızımı,gece çok öksürdü,tıkanma derecesine geldi
doktor sadece dinledi göğsünü,temiz dedi ciğerlerde birşey yok dedi,boğazında hafif kızarıklık var dedi.antibiyotiğe gerek yok şu aşamada dedi,nezle oldugunu söyledi iburamin cold ve prospan diye bitkisel bir şurup verdi bu öksürük şurubuymuş,adını ilk defa duydum.ne yapmalıyım hocam,başlayayımmı bu ilaçlara,ne önerirsiniz?
Dilek Türker
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2012 Saat 19:17
Daha kotuye gitmesi; Aferin yuzunden, o kadar yaziyorum, anlatiyorum. Doktorun verdigi suruplarinda hicbirini kullanmayin, kullanirsaniz, 3-5 gun sonra cocugunuza "Astim, Bronsiolit veya Bronsit" tanisi konulacak, caniniza okunacak. Benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2012 Saat 06:42
hocam kızımdaki öksürük iyice arttı,yaklaşık 1 saattir 5-10 dak aralıklarla peşpeşe çok kuvvetli havlar gibi kuru kuru öksürüyor,gece ateşi vardı yine,internetten bakıyorumda krup diye bir hastalıktan bahsadiliyor,sizce bu olabilirmi?ama 6 ay-3 yaş arasındaki çocuklarda olur diyor.
Dilek Türker
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2012 Saat 18:04
Sesini duymadan bilemem. Aferin verdiginiz icin is karisik hale geldi. Krup gece artar, gunduz hafifler. Ayrica soguk havaya cikardiginizda da hafifler. Bir daha Oksuruk ve Nezle oldugunda;  sakin, oksuruk kesici  surub, nezle ilaci ve Allerji ilaci vermeyin. Krup; 3 gece hastaligi dir, ondan sonra siradan bir Grip seklini alir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.