Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ışığım Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 212
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş
    Gönderim Zamanı: 17 Mar 2012 Saat 15:14

mrb hocam bu sitede yazmaya başladığınızdan beri 2 kızımıda sizinle büyütüyorum ama bizde bazen bazı doktorlar tarafında kazıklandık  imkanları kısıtlı bir ilçede yaşadığımız için olan dr a gitmek zorunda kalıyoruz şimdi büyük kızım 4.5 yaşında kreşe gidiyor  dün eve geldi 2 saat oynadı zıpladı sonra anne ben üşüyorum dedi (ev sıcak)baktım ateş falan yoktu 10dk geçti geçmedi ateş 38.9 olmuştu tabi bekledim bişey vermedim sonra anne ışığı kapat bakamıyorum titreme üşüme biraz daha yükseldi eşim artık ilaç verelim dedi durumu kötüleşence dolven verdim 4 saat sonra yine yükseldi calpol verdim gece sürekli yüksekti ilaca rağmen novalgin damla vardı eşim verelim diye ısrar etti 10 damla verdik ama oda hocam ne yapalım boğazım ağrımıyo diyor ama hapşırınca yeşilimsi koyu sümük burunu akıyor ve sürekli üşüyor antibiyotik gerektiren bi durummu küçük kızım 9 aylık onada bulaşırmı yardım edin ne olur hocam şimdiden teşekkürler

Yukarı Dön
ışığım Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mar 2012 Saat 15:18
şuanda ateş var genel durumu kötüleşmedikçe ilaç vermemeye çalışıyorum dr göötürelimmi yorgun üşüme var
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mar 2012 Saat 18:52
Usume hissi; vucudumuzun ic isi ve dis isi arasinda bir fark algiladiginda verdigi bir tepkidir. Bu usume hissi, dis isinin dusmesi ile oldugu gibi, ic isinin yukselmesi ile de olur. Afrika sicaginda bile "Sitma geciren" bir sahisin, usumesi titremesi bu yuzdendir. Bu titreme ve usume hissi, vucudun icinde atesin yukseldigini gosterir. Zamanla bu isi cilde kadar yayilarak atesi meydana getirir. Iste bu devrede; 4 yasindan kucuklerde, vucut bu ic isi yukselmesini hissetmez ve kalbi- solunumu hizlandirmakta gec kalirsa, beyin  gelen kandaki oksijen miktarini begenmez ve oksijen tasarrufu icin calismayi durdurur. Bu duraklama kendisini " atesli havale" olarak gosterir. Vucut beyinden gelen uyarilari alamayinca, kafasi kesilen bir canli gibi tepki verir. Burada bizim doktorlarin sizleri korkuttuklari gibi "beyin hasari" olusmaz. Bu ne Sara nobetidir ( Epilepsi), nede Sicak carpmasidir. Sizin cocukta da bir enfeksiyon basliyor. Burunda akinti olduguna gore; Gripal enfeksiyon basliyor. Sakin antibiyotik baslamayin. Eger teshiste supheniz varsa veya tablo degisirse; bir kan sayimi yaptirip WBC degerine bakin, dusuk cikarsa antibiyotik gerekmez.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Mar 2012 Saat 18:56
Yukarı Dön
ışığım Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2012 Saat 20:01
hocam ilk yazdığımdan beri kızımın ateşi var yani 39.7 olana kadar dayanıyor (koltukaltından)durumu kötüleşince ateş düşürücü(calpol,dolven) veriyorum özellikle gece ama vermeme rağmen 37.5 ten aşağı inmiyor yemek yemiyor ısrar etmiyorum ama iyice zayıf düşecekbugün aile hekimine götürdüm boğazında pembelik var ama çok değil kulaklarında bişey yok idrarını yaparken acıyomu karnın ağrıyomu başın ağrıyomu gibi sorular sordu kızıma oda hiç biryerini ağrımadığını söyledi dr belki ağrıyı anlatamıyor tarif edmiyordur dedi biz yin antibiyotiğe başlayalım dedi  zinnat forte verdi bide aferin verdi ne yapalım hocam ne önerirsiniz bana kalsa ben vermem ama eşim ve annesi çocuk hasta ilacını vermiyorsun diye söyleniyorlar şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
ışığım Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2012 Saat 20:02
4.5 yaşında 18 kilo civarında
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2012 Saat 03:10
Siz arandiniz. Iste boyle tuzaga dusuruyorlar. Ne antibiyotigi nede Aferin'i verin. Ate ilede cok ugrasmayin. Zaten ne yaparsaniz yapin, 4-5 gun atesi olacak. Benim yazilarimi okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.