Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş-tonsilit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş-tonsilit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nurdan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1760
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş-tonsilit
    Gönderim Zamanı: 22 Mar 2012 Saat 21:20
merhaba hocam, nasılsınız inşallah iyisinizdir.
Hocam kızım 2,5 yaşında geçen cuma burun akıntısı başladı bu üç gün sürdü sonra burun akıntısı ve ağız kokusuyla beraber ateş başladı gün içinde hafif ateşli, gece 38,5-39 şeklinde 3 gece bu durumdaydık. Sizi kızım doğduğundan beri takip ederim ateşle uğraşmıyorum bende, ama hiç birşey yiyip içmiyor ve çok halsiz sürekli ağlıyor. 
Bugün doktora götürdüm (araştırma hastanesine), akut kriptik tonsilit teşhisi koydular. Kızıma bir türlü ilaç içiremiyorum bu yüzden deposilin 6.3.3 flk iğne yaptılar ve augmentin es 600mg antibiyotik verdiler. ilaca yarın başlayacakmışım ama kararsızım hocam hem kızıma çok zor ilaç içiriyorum çünkü çok inatçı, hem de iğneden sonra çoçuğu hepten ilaca mı boğmuş oluruz iğne yeterli olmuş mudur, size sormak istedim ne yapalım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2012 Saat 00:43
O yastaki bir cocuga; AugmentinES 600 verilmez. Hele 1 ay etkisi olan Deposilin6-3-3 den sonra hic verilmez. Bu yasta Deposilin6-3-3 de gereksizdir, zira bu yasta Streptokok enfeksiyonu da olmaz. Ayrica bu yastaki bir cocukta "Kriptik Tonsillit" hic olmaz. Keske bir kan sayimi yaptirmis olsa idiniz. Ama Deposilin'i yaptirdiktan sonra zaten bir ehemmiyeti kalmadi. Birde kan sayimi icin canini yakmanin anlami yok. Hicbir sey yapmayin, hele Aug...ES'yi eczaneye geri verin. Eger igneden 24 saat sonra cocugun atesi devam ediyorsa, teshis tamamen yanlis, Gripal enfeksiyon geciriyor demektir, benim anlattiklarimi uygulayin. Ya sabir.
Yukarı Dön
nurdan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 1760
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2012 Saat 21:59
Hocam haklı çıktınız ateşi hala devam ediyor... Bu durum ne kadar sürecek sabırla beklemekteyim... inanın dün iki doktor gezdim aile hekimi geniz akıntısı var faranjit, antibiyotik olmadan geçmez dedi iğne verdi...sonra araştırma hast. aile hekiminin verdiği iğne bir işe yaramaz kriptik tonsilit dedi, çaresiz bir şekilde iğneyi yaptırdık, keşke size daha önce sorsaydmConfused
hocam şimdi bugün ateşin 4. günü huzursuz olunca ateş düşürücü veriyorum sizce bu durum ne kadar daha sürer? birde hastalandığından bu yana 600gr verdi supravit iştah açsın diye veriyorz doğru mu yapıyoruz. Kusura bakmayın çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118649
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mar 2012 Saat 23:57
Gripal enfeksiyonlar;en az 4-5 gun ates yaparlar, sabirli olun. kilo vermesi hic onemli degil, iyilestiginde, hemen telafi eder. Cok rahatsiz olmadikca (atesi kac olursa olsun)  atesini dusurmeyin. Atesin; neden, nicin, nasil oldugunu bunlarin hocalari bilmez, onlar ne bilsin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.