Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateşş ve boğaz enff.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateşş ve boğaz enff.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozzy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: ateşş ve boğaz enff.
    Gönderim Zamanı: 17 May 2012 Saat 00:26
merhabalar kadir bey benim 6 yasında anasınıfına giden bir oğlum var 1 aydır geçmeyen boğaz enf yaşıyoruz ilk doktora gittiğimizde ateşi çıkmıştı bogazları kızarık ve bademcikleri hafif şişti amoklavin ve actidem surup verdi 1 hafta kullandık antibiyotik bittikten 1 gün sonra gene ateşlendi tekrar doktora gittik kriptik tonsillit başlamış dedi kan tahlilinde lokosit ve crp yüksek çıktı zinnat ve kreval verdi 1 hafta kullandık gene antibiyotik bittikten 2 gün sonra tekrar ateşi çıktı gene boğazları kızarık ve öksürük vardı amoklavin ve sinecod surup verdi alerjik bünyeli bir çocuk olduğunu alerjisinin hastalığı tetiklediğini var olan hastalığının geçtiğini ama bağışıklığı düşük olduğu için hemen gene hasta olduğunu alerji tetlerini yaptırıp sonucuna göre tedaviye başlamassakta hiç geçmeyeceğini söyledi biz gene 1 hafta kullandık pazar günü son kez verdim çarşamba öğlen gene ateşlendi artık ne yapacağımızı şaşırdık bir türlü geçiremedik gerçi doktoru ısrarla ilaçların var olan hastalığı geçirdiğini ama oğlumun o esnada tekrar hasta olduğunu söylüyor antibiyotiğe devam ederken nasıl tekrar hasta olabiliyor onu anlayabilmiş değilim bundan 4 ay kadar önce ateşli havale geçirdi oğlum riskli olduğu içinde ateşlenmesinden endişe duyuyoruz şimdi ne yapmalıyım bilemedim bize yol gösterebilirseniz çok mutlu olucaz teşekkürlerr
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2012 Saat 02:52
Bu kadar sik antibiyotik kullandiginiz icin, bagisiklik sistemi gelisemiyor. Bir daha ateslendiginde, antibiyotik vermeden evvel, mutlaka bir kan sayimi yaptirin ve WBC degerine bakin. WBC dusuk cikarsa, Gripal enfeksiyon geciriyor demektir, antibiyotik gereksizdir. Bu yasta "Havale" artik son derecede nadirdir, ancak soguk tatbiki filan yaparsaniz havale gelebilir. Yazarlar bolumunden; benim. "Ates ve Tedavisi" makalemi okuyun.
Yukarı Dön
ozzy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2012 Saat 12:06
çok teşekkür ederim kadir bey oğlumun ateşi dün gece düştü sadece bir kez calpol verdim başka bir ilaç kullanmadım bogazlarına baktım kızarık ve birkaç yerde hafif kabarıklık su toplaması gibi bişeyler var beyazlık yok şimdilik beklemedeyim dilinde hafif beyazlık var agız kokusu yok genel durumu iyi biraz burun tıkanıklığı var serum fizyolojik, ballı limonlu ılık su veriyorum umarım ilaçsız ilerlemeden atlatabilirim ateşi neden yükselip sonrada düşer 1 aydır içmediği ilaç antibiyotik kalmadı oğlumun birde son gittiğimizde doktoru bağışıklık sistemi iyice düştüğü için bu kullandığımız ilaçlardan dolayı immuzinc diye bir şurup verdi onu kullanmalımıyım bilemedim faydası olurmu yoksa zararı dahamı çok olur acaba sizin görüşünüz nedir ??
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 May 2012 Saat 19:34
Bu ilac kadar "palavra" ilaci 40 yil arasaniz bulamazsiniz, sizi aldatiyorlar. Bagisiklik sistemindeki zaaf; verdigi antibiyotikler yuzunden. Her atesli hastaligi antibiyotik ile tedavi etmeniz gerekmiyor. Hele viral olanlari ASLA.   Bagisiklik; ya hastaliklari gecirerek, yada asilarini olarak gelisir. Oyle otla, veya uyduruk ilaclarla olmuyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.