Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tonsilit (grip,ateş)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtonsilit (grip,ateş)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
minikada Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 43
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2012 Saat 22:42
tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler. iburamin coldu kestim, yerine paranox verdim. hareketlerinde gorulur bir canlanma oldu bu aksam.

Yukarı Dön
minikada Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2012 Saat 10:24
Kadir Bey, tahliller bolumune yazmak istedim ama yeni konu acmaya kilitliydi o yuzden buradan soruyorum.

Kan degerlerine bakarak 10 gun once doktor demir depolarinin cok az oldugunu bu yuzden iki sise ferrum-- kullanmamiz gerektigini soyledi. antibiyotige baslayinca ve araya hastaliklar girince ben kullanmadim henuz. sizce de gerekli mi?

Demir: 64 (Ref. 35-255)
Demir baglama Kapasitesi: 428 (228-428)
HGB: 12,1 (11,3-14,1)
MPV: 6,7 (7,8-11)
LYM # 3,9 (4-10,5)
MID # 0,7 (0-0,6)
GRA % 37,9 (42-80)
FERRITIN: 9,5 (7-140)

kizim 24 aylik. onceleri kirmizi eti ve gun asiri yumurtayi her gun mutlaka tuketiyordu bu aralar cok istahsiz ve yemiyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2012 Saat 18:48
Zavalli bir doktor. Kan degerlerinin yaninda normal degerler yazili oldugu halde degerlendirme yapmaktan aciz.Doktor olmayan birisi bile bu tahlilin normal sinirlar icinde oldugunu soyleyebilir.  Tek bir deger dahi "Anemiyi" isaret etmedigi halde demir ilaci vermek gunumuz modasi olsa gerek, zira cogu doktor bu sekilde davraniyor. Boyle doktorlari gordukce; Allah yardimciniz olsun demekten baska bir sey elimden gelmiyor.
Yukarı Dön
minikada Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2012 Saat 21:34
Referans degerleri dogru mu, yetiskin degerleri mi, bu degerler yasina uygun mu degil mi bunu doktor olmayan birisinin soylemesi pek mumkun olmasa gerek. keza normal degerler icinde olmayan ama doktorun onemsemedigi de ayrintilar vardi tahlilde. tesekkurler yanitiniz icin..
Yukarı Dön
minikada Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2012 Saat 17:17
Hocam kizimin atesi yukselmiyor iki gundur. ilaclari kestik, hicbirini kullanmiyoruz. sadece serum fizyolojik veriyorum. ancak neredeyse bir hafta oluyor bu grip ve kizim hala yerlerde surunuyor. burun akintisi devam ediyor - beyaz sulu, oksuruk artti - koparak, asiri huysuz, surekli yastigi elinde parmagi agzinda uyku modunda geziyor, ve hicbirsey yemek istemiyor. sadece su istiyor. bugun biraz kuruuzum yemek istedi, iki de zeytin o kadar. normal mi? evham mi yapiyorum yoksa yolunda gitmeyen birseyler mi var?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2012 Saat 18:23
LYM, MID, GRA degerlerindeki farkliliklar; VIRAL bir hastalik oldugunu gosterir, anemi ile alakali degiller. Kaldiki, referans degerleri Eriskin referans degerleri oldugu halde bile demir degerleri  cok iyi.  Cocugunuz Grip geciriyor. Benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
minikada Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Oca 2012 Saat 18:58
anladim. cok tesekkur ederim. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.