Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - diş için
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdiş için

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mukadder Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 93
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mukadder Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: diş için
    Gönderim Zamanı: 09 Ara 2014 Saat 10:37
Hocam merhaba, 6,5 yaşındaki oğlumun diş tedavisi görmesi gerek, ama çok korkuyor. Zorla ikna edip götürdük ama dişi uyuşturmak için iğne yapılmasının ardından devamına izin vermedi. Boşuna dişi uyuşturduk, eve döndük. Şimdi özel bir hastane ile konuştuk, durumu anlattık, bu şekilde zor olacağını ama uyutabileceklerini söylediler. Ben istemedim. Doktorumuz doçent, yalnızca bir gaz koklatıp uyutacak dedi. Hocam ne yapalım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118655
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2014 Saat 20:48
Keske, "Zymafluor" kullansa idinizde, bunlar basiniza hic gelmese idi...

Maalesef, Turkiye'de discilerde, "Halk Sagligi" diye bir BILINC GELISMEMIS oldugundan, Halk Sagligi korunmasi bakimindan en onemli bir husus olan, dis sagligini "Fluor takviyesi" ile korumak, ISLERINE GELMEDIGI icin, bu kazilari yemege, her turlu Riskli durumlarla karsilasmaya Turk halki mahkumdur..
Maalesef, ya cocuk bu agrilari gunlerce cekecek, veya Anestezi altinda bu islemi yaptiracaksiniz...

Sirf, PARA UGRUNA, su dustugunuz rezilliklere bir bakin...
Bari bundan sonra, Zymafuor kullanin da kalan disleri curumesin..

Saglik bakanligi ve disciler; ayni CETEYE mensup olduklarindan, bu ilacin ithalati durdurulmustur...
Isvicre, Almanya veya Fransa'dan: "Zymafluor 1mg Tab." getirtin. 16 yas bitene kadar kullanmaniz gerekir...Gunde 1 tane alacak.
   Turkiye'de; Devlet, Halk icin degildir, Halk, devlet icindir...Bu sebeple, devletten, bir yardim beklemeyin... Kendi gobeginizi kendiniz kesin..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Ara 2014 Saat 20:49
Yukarı Dön
mukadder Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mukadder Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2014 Saat 09:07
Haklısınız hocam, ama ben sizi yeni takip etmiyorum, flor önerdiğinizi biliyorum, oğlum bebekken siz önerdiğiniz için kullanmak istedim ama yine de doktoruna danıştım. Ben Ispartalı değilim ama burada yaşıyoruz, iki oğlum da burada doğdu. Doktoru "sakın ha öyle bişey yapma, Isparta'da sular zaten florlu, eskisi kadar fazla olmasa da flor yeterli, fazlasını alırsa dişleri lekelenir" dedi. Gerçekten belirli bir yaşın üstündeki Ispartalıların dişleri bırakın sarıyı, kahverengi. Ben de kendi elimle oğlumun dişlerini kahverengi yapmaktan korktum ama bu kez de fırçalamasına özen gösterdiğim halde çürüdü. Şu an 10 aylık olan oğluma da ne yapacağımı şaşırdım. Bu kahverengiliklerin çözümü de yok, çürük desen tedavisi çocuklar için zulüm. 

Yine de kullan derseniz 10 aylık oğlum için de ne zaman ve ne dozda başlamam gerektiğini söylermisiniz? (İlacı getirtmem sorun değil).
Yukarı Dön
mukadder Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mukadder Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2014 Saat 09:23
Hocam afedersiniz eklemeyi unuttum, başka bir soruyu görünce aklıma geldi, süt dişleri döküldükten sonra yerine gelen dişlerinde beyaz lekeler var, buna sebep "antibiyotik olabilir" dendi. Acaba o da mı Isparta sularındaki flor kaynaklı? Diğer soruda da araya girdim, ne olur kusura bakmayın, oradaki arkadaşlar flor kullanmışlar, onların çocuklarının dişlerinde de beyaz leke olmuş, kafam iyice karıştı.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118655
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ara 2014 Saat 18:51
Anne tarafim ( Sapci) Egridir'lidir. Artik o bolgede; Fluor ihtiva eden su kalmadi. Artik kimsede o eskilerin sari disleri olmuyor..
Zaten bir bolgede, cocuklarin disleri curuyorsa, o bolgedeki sularda yeterli Fluor yok demektir..

Anlasilan bundan sonra, Tibbiye ve Disciligin giris imtahanlarinda, once bir: "ZEKA TESTI" yapilmasi gerekiyor... Kafasi calismayanlari doktor-disci yapmamak gerekir...

Ilaclarin icini DAIMA okuyun. Ben her seferinde; soyledigim ilacin Prospektusunu de yazamam..
Yasa gore verilme dozlari farklidir, cok anlattim
Birde; Zymafluor'un, disarda satilanlari sadece "0.25mg" degildir..."0.5mg", 0.75mg" ve 1mg" lik tabletleri vardir, ona da dikkat edin.

Evet; 4 yasindan buyuklerde, doz: 4x0.25mg (vaya 1mg)dir. Muntazam dis fircalayanlarda; 3x0.25mg (veya 0.75mg) verilmesi uygundur.

Insallah, 2 gun sonra bunlari tekrar yazmak zorunda kalmam.. Aman ilaci kullanirken dikkatli kullanin, bu Fluor aleyhtari CAKALLARA firsat vermeyin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Ara 2014 Saat 18:52
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.