merhaba Kadir bey,
kızım bu sene 2.kez ateşli hastalık geçiriyor, ilkinde ilaç kullanmadım uzun süren ateş oldu ama tuzağa düşmedik bu sefer :)) ve atlattık burun açmayla bal limonla cold mix le :) teşekkür ederim tekrar size...
kızım tam 4 yaş 9 ay.....boyu 112 cm...kilosu 17.5 ama hastalık nedeniyle kilo azalmış olabilir:)
şuanki durumumuz: pazar gecesi ateş başladı 39.2 lerde olunca ateş düşürücü verdim dolven..bunun dışında öksürük ve burun tıkanıklığı vardı hafif...burun açıyoruz birde cold mix kullandım...ptesi ve salıda gündüz fazla artmamak koşuluyla sürekli devam etti...kızım keyifsiz, iştahsız gün içindede halsiz...dün tüm gün hem burun aktı yeşil sümük hemde öksürdükçe balgam çıktı oda yeşil gibi...bugün de doktora götürüp kan değerlerine baktırayım dedim...valla sizden öğrendiklerimden sonra doktora gidemiyoruz gitsekte ilaç kullanamıyoruz evde kendim iyileştiriyorum işte 2.hastalığımız ağır grip olarak bu sene...ara ara öksürük oluyor geniz akıntısı vs onlarda hiç götürmedim zaten doktora....bugün gittik ciğerleri dinledi pek iyi değil dedi...kulakları hafif kızarık dedi...kan tahlili ve ciğer filmi istedi...biz kan tahlili yaptırdık sadece...kan tahlilinden önce bronşitten bahsetti zatüre de bahsetti...filme baksak iyi olur dedi vs...kan sonuçlarından sonra değerler iyi grip geçiriyor dedi...sadece crp si sınırda kontrollü gidelim dedi ateş bugün yarın da devam ederse antibiyotik verirsiniz dedi...yazdığı ilaçlar...bricanly, secrol, zıtromax 200 mg (günde 1 kez), tobradex(gözlerinde çapaklanma irin akıntısı vs var)....biz göz ilacını aldık antibiyotiğide crp den dolayı alalaım bulunsun dedik ama vermek istemiyorum size danışmak istedim.....
CRP 6.44
WBC 8.89
bu arada kızımın dili beyaz gibi, hırıltı yok gibi, biraz ağız kokusu var gibi, birde balgamla beraber yediklerini kusuyor biraz güçsüz kaldı iştahsız...az önce biraz yemek yedi karnım ağırıyo dedi tuvalete gitti kaka yaptı normaldi...sonrada uyudu...dün de kulağım ağırıyo dedi öncesinde kusmuştu o arada mı zorlandı kulak bilemiyorum sonra bişey demedi bugün ağırıyo demedi...ben iliadin aldım siz öneriyosunuz sanırım kulak içinde yanlış anlamadıysam....yerinde duramayan bir çocuk ama gün içindede pek hali yok nasıl toparlanacağız....yorumlarınızı bekliyorum...
teşekkür ediyorum, kolay gelsin...