Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kışın devam eden burun akıntısı öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKışın devam eden burun akıntısı öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 36
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nea Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kışın devam eden burun akıntısı öksürük
    Gönderim Zamanı: 18 Kas 2016 Saat 12:43

Kadir Bey Merhaba, Benim 3.5 yaşında bir oğlum var. 16.5 kg 101.5 cm boyunda. 3 Aylıktan 1 yaşına kadar alerji problemiyle uğraştık sürekli mukuslu ishal ve az kilo alma durumu vardı. Neye karşı alerjisi olduğunu da bulamadık, zaditen ve adını hatırlamadığım bir toz vermişlerdi alerji için ama ben size durumu anlatmıştım kilosunun normal olduğunu alerji durumunun olmadığını söylemiştiniz kullanmamıştım. Sonra bu mukuslu kaka şikayetlerimiz 1 yaşında kendiliğinden geçti. Şimdi ise kış ayları başlayınca herhangi birinden grip bulaşınca burun akıntımız başlıyor zaman zaman artan azalan öksürük başlıyor ve kış boyu böyle geçiyor. Makalelerinizi okudum, Sürekli serum fizyolojik cold mix bal limon uyguluyorum,öksürük şurubu kullanmıyorum. Burnumuzun çok aktığı dönemlerde 3 gün iliadin uygulayıp ara veriyorum. Ancak geçen seneden bu seneye çok hasta olduğumuz 2 sefer ventolin ve flixotide ilaçlarını hava ile verdik. Geçen ay kan sayımı yaptırdım sonuçları aşağıda..

WBC                     5.31             ref 4-10   10^3/uL

Ferritin                22.20           ref  30-400 ng/mL

vitamin  d3         39.81           5.2-60.4   ng/mL

igE                       252.4            0-60   ıU/mL

Bugun de başka bir çocuk doktoru ve kbb ci muayene ettiler. Alerji testi de yaptırdılar hiçbirşey çıkmadı. Kulağında bir problem tıkanıklık yok ancak geniz eti olduğunu nefes alma problemi olduğunu söyledi. Aşağıdaki ilaçları verdiler. 1 ay boyunca kullanacağımız bu damlayla geniz etinin küçülebileceğini söyledi. yine eski yazılarınızı araştırdım. 7 yaşına kadar geniz etiyle ilgili bir ilacın kullanılmaması gerektiğini okudum. Çocukta sürekli burun tıkanıklığı burun akması ara ara azalan ara ara artan öksürük dışında herhangi bir şikayetimiz yok. Kulağının da ağrımadığını söylüyor. Nasıl bir yol izlemeliyim ?

zaditen

flixonase nazal damla

ventolin nebules

pulmicort nebulizer

zespira pediatrik

Bir de 2 yaşında bir kızım var 10.7 kg 85 cm boyu. Onda abisi gibi alerji durumları yaşamadık ama 6 aylıktan bu yana her soğuk algınlığında krup şeklinde kesik kesik nefes alamadan öksürme başlıyor. Onda bu yaşına kadar daha sık ventolin flixotide hava kullandık. En son 1 ay önce krup olduğunda decort iğne yaptırdık geçti. Onun da tahlil sonuçları aşağıda..

CRP                     12.6                  <5   mg/L

WBC                     9.42             ref 4-10   10^3/uL

hgb                       10.5             11-17 q/dL

hct                        31.6             34-45  %  

Ferritin                10.18           ref  13-150 ng/mL

vitamin  d3         38.99           5.2-60.4   ng/mL

igE                        35.28            0-15   ıU/mL

Bugun onu muayene eden doktorlar aynı ilaçları verdi sadece ventolini gerekirse uygulayın dedi. aynı şekilde geniz eti problemi olduğunu aynı damlayı kullanmamı söylediler. Bir de bir kulağında sıvı birikmesi var bu damlayla 1 ay sonra azalabilir şimdilik antibiyotik vermiyorum 1 ay sonra görücem dedi.

Bir de tahlil sonuçlarına göre kansızlık var ferrum şurup başlayalım dediler.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2016 Saat 03:21
Bu doktorlar, ya cahil, yada sahtekar!!
1- 3.5 yasindaki oglunuz; 1 kilo agirlik ve 4cm boy fazlasi var. Belliki o mukuslu kakalar, asiri beslenmesine bagli imis, iyi kazik yemissiniz. Her hangi bir hastaligi olup da, mukuslu kaka yapan cocuklarda, degil kilo fazlasi olmasi, kilo kaybi vardir. Bu sahtekarlik Turkiye'de son derecede yaygindir. Bu sayede butun cocuklara allerji deyip, o sahtekar firmanin ilaclarini yazip, komisyon aliyorlar. SAKIN o ilaclarin hicbirini kullanmayin.. Hicmi eski soru-cevaplari okumadiniz?? Oglunuzda; antibiyotik gerekmiyor. Bildigin Grip. O ilaclarla; Geniz eti filan kuculmez.. Bilakis Kortizon etkisi ile hasta oldugunu bile anlamazsiniz ve bu devrede geniz eti daha da buyur. Sakin ameliyat filan yaptirmayin.Eski mailleri mutlaka okuyun.

2- Kiziniz da ayni sahtekarlarin kurbani.. Ne anemi var, nede antibiyotik gereken bir durum..
Bu sahtekarliklari 10 seneden beri anlatiyorum.. Bu Turk doktorlarina nasilda inanirsiniz ki!!!
Kizinizda, D-vitamini ciddi derecede az!! Hemen 1 Ampul Dvit3 icirin ve her sene tekrarlayin.
SAKIN Demir ilaci kullanmayin..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 19 Kas 2016 Saat 03:31
Yukarı Dön
nea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nea Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2016 Saat 06:28
Tesekurler hocam ben de yazilarinizi hep takip ettigim icin almadim ilaclari zaten kullanmiyorum ancak kizimdaki vitamin d3 degeri ile oglumdaki cok yakin degerler kizinkine cok az demissiniz biri 38 biri 39 yanlislik mi oldu acaba ? kizimin ferritin degeri 10 cok dusuk degil mi ?
Yukarı Dön
nea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nea Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2016 Saat 06:34
Bir de kulağındaki sıvı birikmesi için ne yapmalıyım ?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118660
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2016 Saat 17:18
Kulakta sivi birikmesi oldugunda; yeri-gogu yikan bir agri olur...
Eger, hic agri olmadigi halde, "kulakta sivi var" deniliyorsa, o doktordan hemen KACIN!!
Agri olursa; sadece Iliadin burun damlasi kullanin ve SAKIN, Kulak damlasi kullanmayin.
Yukarı Dön
nea Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nea Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2016 Saat 18:16
tamamdir tesekkur ederim hocam peki kizimdaki vitamin d3 degeri ile oglumdaki cok yakin degerler kizinkine cok az demissiniz biri 38 biri 39 yanlislik mi oldu acaba ? kizimin ferritin degeri 10 cok dusuk degil mi ? dvit3 kullanayim mi ?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.