Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 7 gündür ateş öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum7 gündür ateş öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
firstmoon Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2012 Saat 12:10
Doktor bey,

Nöbet şeklinde öksürükle geçirdiğimiz 3.gece. Nöbet diyorum çünkü 30 dk kadar sürüyor, öksürüyor, kalkıyor, balgam çıkarmaya çalışıyor, öğürüyor, arada da kusuyor tabii. Burnu tıkanık, ağzını açıyor, bu da tetikliyor diye düşünüyorum. Serum fizy. etki etmiyori otrivine kullanmaya başladık.
Gün içinde nöbet maksimum bir kere oluyor, muhtelif zamanlarda gün içinde öksürüyor. Burnu az akmaya, daha çok tıkanmaya başladı. Hastalık, ciğere inmiş olabilir mi?

.1. Aerochamber kullanımını değerlendirir misiniz? Doktor ventolin şurupla alacağına hava yoluyla alması daha iyi, boşuna kana karışmaz der. Hakkaten daha mı masum hava yoluyla ile alması ?
2. hastalığın ciğere indiğini anlayabileceğimiz bir yol var mı?

Biz şimdi nasıl bir yol izleyelim?

Teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118680
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2012 Saat 20:31
1- Bu tedaviler; Astim hastalarina verilir, oksuruk tedavisi icin kullanimi sarlatanliktir. Gerektigi durumlarda hava yolu ile alinmasi, daha iyidir. Agizdan alindiginda "carpinti" sebebi olabiliyor.  Dedigim gibi;  gerektiginde....
2- Var, cok da basit; 1dakikadaki "nefes alis-verisi" sayin. Normalde 20 civarinda olan nefes alis-veris; 40'in uzeri ise, sanki kosmus gibi nefes alip-veriyorsa, "cigerlerine inmis" demektir.
Simdilik; Normal Grip tedavisini uygulayin.
Yukarı Dön
firstmoon Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 11:40
Doktor Bey,
limon, buhar vb.. devam ettik. Grip bitti ancak 2 haftadır nöbet şeklinde boğulur gibi öksürüğümüz kesilmedi. Yattığında ortaya çıkan bu öksürük, ayakta da olmaya başladı. Günde 7-8 kere. Başladı mı 30 dk devam ediyor. sürekli öksürüyor. Ilık su vb fayda etmiyor. Sonunda bitap düşüyor. bu sebepten göz altlarımız 1 haftadır şiş ve kırmızı. 16sı gece ve 17si öğle şiddetlendi, doktora gittik.

1. Kulak zarında matlık, geniz eti şiş (aşırı horlama) : Augmentin 400 bid forte, 12 saatte bir, 5 ml, 10 gün (kulağı yormamak adına)

2. Öksürük için : aerochamber inhaler ;
ventolin, 3-4 kez, 2*1, 10 puf
flixotide, 2 kez, 50 mcg, 2*1, 10 puf

Çocuk büyüdükçe nefes yolları vb. de büyüyecek, bu tabloların yaşanmayacağını düşünüyorum dedi.

Yorumunuzu rica ediyorum.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118680
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Kas 2012 Saat 19:09
Biraz daha sabirli olun ve eski mailleri okuyun. Sakin Antibiyotigi ve Astim tedavilerini vermeyin, yoksa tamamen bunlara bagimli hale geleceksiniz. Cocugunuz; Grip geciriyor. Eger; "-nefes yollari dar-" olsa idi, bebeklikten beri bu sikayetleri olurdu.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.