Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - HAVALE
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHAVALE

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 98
Mesajın Direkt Linki Konu: HAVALE
    Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2011 Saat 12:06
Merhaba Doktor Bey; öncelikle şunu söylemeliyim; havale ile ilgili bütün eski mailleri ve ateşle ilgili yazınızı okudum. Birçok bilgi edindim ancak hala kafamda soru işaretleri var, bunları sormak istiyorum.
Oğlum 28. ayında. Geçtiğimiz salı günü sabah ateşlendi. Ben aynen söylediğiniz gibi ateşine müdahale etmedim. Ilık duş aldırdım ve yatırdım. Ancak öğleden sonra ateşi 39u geçti. Artık hastaneye götürelim diye düşündüm ve giyinmeye gittim. Geldiğimde sürekli bilinçsizce kasılıyordu. Havale geçirdiğini anladım ve hemen hastaneye götürdük. Yolda açıldı, sanırım birkaç dakika kadar sürdü kasılmaları. Hastanede serum, ateş düşürücü vs. ile ateşi düşürüldü, oğlum da kendine geldi ve eve getirdik. Ama benim içim rahat etmedi akşam çocuk hastanesine götürdüm. 2 gece hastanede kaldık. Gene serum ve antibiyotikler verildi. Ben size kan değerlerinde düşük ve yüksek olanları yazmak istiyorum:
HGB: 11.8
CRP: 4.02
WBC: 11.5
RBC: 4.8
MCH: 24.5
MONO:1
RDW: 17.4
MCH: 24.5
1- Kan değerlerine bakarak bakteriyel bir enfeksiyon geçirdiğini söyleyebilir miyiz? Antibiyotik gerekli midir?
2- Ateşi yavaş yavaş yükselerek havale geldi bu da beni korkutuyor. Her ateşlendiğinde havaleden
korkmalı mıyız?
3- İlaçları Prefix antibiyotik, Pedifen ve Peditus. Vermeye devam etmeli miyim? Başka bir ilaç vs. tavsiyeniz var mıdır? Derisinde çok fazla yara gibi döküntü oluştu, bunlar önemli midir?
4- EEG çektirmemizi söylediler, sizin söylediklerinize dayanarak çektirmeyi düşünmüyorum. Doğru mu düşünüyorum?
5- Bundan sonra ateşlendiğinde nasıl davranmalıyım?
Sabırla bütün sorulara cevap verdiğiniz için bütün anneler adına çok teşekkür ediyorum. Kaygılarımızı en aza indiriyorsunuz. Kolaylıklar dilerim...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2011 Saat 12:23
1- Yanlış.. WBC düşük, kesinlikle viral enfeksiyon,bakteriel değil... O suni olarak düşürdükleri ateş, bu akşam ve  ilerki günlerde gene olacak. Antibiyotik gerekmiyor.
2-Ilık duşu aldırmasa idiniz havale gelmeyecekti. Ateşi (ilaçsız) dışardan müdahale ile her düşürdüğünüzde havale gelebilir.
3- Hiçbirine gerek yok.
4- Ne yani, Menenjit veya Ensefalit mi düşünüyorlar?? Bu WBC değeri ile zor. ncak Viral tipleri olabilir, onlarda antibiyotik ile iyileşmezler.
5- Bu doktorlarla işiniz zor. Her ciddi ateşlendiğinde bir kan sayımı yaptırıp, WBC değerine bakın. Ateş ile uğraşmayın. Tehlikeli olabilen ateş değil, ateşi çıkaran hastalıktır.
Yukarı Dön
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2011 Saat 12:28
3 tane doktor muayene etti oğlumu ve hastalığının ne olabileceği ile ilgili tek bir kelime bile söylemediler. Zaten hiçbir hastalık belirtisi de taşımıyordu, hala da taşımıyor. Aslında beni endişelendiren de bu oldu. Sizce yaptırmam gereken başka bir test vs. var mıdır? Yoksa serum fiz. ile devam mı etmeliyim?
Yukarı Dön
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2011 Saat 13:15
Bİr de hastanenin başhekiminin kurduğu şu cümleyi söylemeden geçemiycem: Ben herhangi bir hastalık bulunamadığını ve bunun da beni korkuttuğunu söyleyince bana dedi ki; "Önemli olan hastalık değil, CRP'nin yüksekliğinden bir enfeksiyon olduğunu anlıyoruz, hastalık bir şekilde geçer, önemli olan ateşi düşürmek."  Çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz varın siz düşünün.
Çok teşekkür ediyorum değerli vaktinizi ayırdığınız için. Başka bir test veya kontrol öneriniz varsa lütfen söyleyin. Kolaylıklar dilerim tekrar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağu 2011 Saat 10:14
Çocuğunuz Grip geçiriyor ve Yaz mevsiminde olduğumuzdan, sıcak havalarda Gripler çok az belirtii vererek seyir gösterirler. Ateş ve mekanizmasını 30 senede öğrenememelerine imkan yok, bana kalırsa, işin ticaretini yapıyorlar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Ağu 2011 Saat 10:15
Yukarı Dön
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2011 Saat 23:22
Her mesleğin iyisi de var kötüsü de. Ama doktorluk istismara cok acık bir alan sanırım. Allah sizden razı olsun. Şu anda geceleri rahat uyuyabiliyorsam inanın sizin sayenizde. Her şey için teşekkürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.