Merhaba Doktor Bey; öncelikle şunu söylemeliyim; havale ile ilgili bütün eski mailleri ve ateşle ilgili yazınızı okudum. Birçok bilgi edindim ancak hala kafamda soru işaretleri var, bunları sormak istiyorum.
Oğlum 28. ayında. Geçtiğimiz salı günü sabah ateşlendi. Ben aynen söylediğiniz gibi ateşine müdahale etmedim. Ilık duş aldırdım ve yatırdım. Ancak öğleden sonra ateşi 39u geçti. Artık hastaneye götürelim diye düşündüm ve giyinmeye gittim. Geldiğimde sürekli bilinçsizce kasılıyordu. Havale geçirdiğini anladım ve hemen hastaneye götürdük. Yolda açıldı, sanırım birkaç dakika kadar sürdü kasılmaları. Hastanede serum, ateş düşürücü vs. ile ateşi düşürüldü, oğlum da kendine geldi ve eve getirdik. Ama benim içim rahat etmedi akşam çocuk hastanesine götürdüm. 2 gece hastanede kaldık. Gene serum ve antibiyotikler verildi. Ben size kan değerlerinde düşük ve yüksek olanları yazmak istiyorum:
HGB: 11.8
CRP: 4.02
WBC: 11.5
RBC: 4.8
MCH: 24.5
MONO:1
RDW: 17.4
MCH: 24.5
1- Kan değerlerine bakarak bakteriyel bir enfeksiyon geçirdiğini söyleyebilir miyiz? Antibiyotik gerekli midir?
2- Ateşi yavaş yavaş yükselerek havale geldi bu da beni korkutuyor. Her ateşlendiğinde havaleden
korkmalı mıyız?
3- İlaçları Prefix antibiyotik, Pedifen ve Peditus. Vermeye devam etmeli miyim? Başka bir ilaç vs. tavsiyeniz var mıdır? Derisinde çok fazla yara gibi döküntü oluştu, bunlar önemli midir?
4- EEG çektirmemizi söylediler, sizin söylediklerinize dayanarak çektirmeyi düşünmüyorum. Doğru mu düşünüyorum?
5- Bundan sonra ateşlendiğinde nasıl davranmalıyım?
Sabırla bütün sorulara cevap verdiğiniz için bütün anneler adına çok teşekkür ediyorum. Kaygılarımızı en aza indiriyorsunuz. Kolaylıklar dilerim...