Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - boy kısalığı ve ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumboy kısalığı ve ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nurcan3368 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 48
Mesajın Direkt Linki Konu: boy kısalığı ve ateş
    Gönderim Zamanı: 11 Tem 2012 Saat 17:22
hocam size iki sorum olacak cevapların şimdiden teşekkürler iyi ki varsınız.
1- kızım gecen hafta 10 saat boyunca ateşi 40 idi(kulantan ölcen ateş ölçer var) ne yaptıysam düşmedi
doktora gittik doktor boğazına baktı bana da gösterdi ve boğazı çok kötü şişmiş üstünde beyaz yaralar vardı daha önceden kalma hafif gribi vardı ama çok hafilemişti  hemen novalgin ile bir antibiyotik ismini hatırlamıyorum karıştırıp iğne yaptı yarım saat sonra ateşi düştü üçgün iğneye devam etti ve üçgünden sonra ateşi düşmesse amoklavın-bıd 400/57 35 ml oral süspansiyon verdi ben iğneleri kullanmadım ve verdiği şurubu kullandım ve o günden hiç ateşlenmedi kan tahlili yaptırmadı gerek yok dedi acaba doğru bişeymi yapmış virütük ise içirdiğim antibiyotiğin bir zararı varmıdır.
2- diğer sorum kızım 13,5 kilo 87 cm babası ve kısa boyluyuz kızım ilerde kısa boylu olurmu bunun kısa boylu olmaması için yapılacak bişey varmı bu arada kızım günde 800 ml süt içiyor yemeside iyi teşekkürler tekrar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Tem 2012 Saat 00:18
1- İğne ve Novalgin tamamen "show " amaclıdır.
2- Ateşten bir tek Türk doktorları korkarlar, zira ateşi hastalık sanarlar ve onu tedavi etmeye çalışırlar.
3- Ateş, vücudun savunma mekanizmasıdır, ateş çıkmazsa, vücudun savunma sistemleri çalışamaz. Ateşli durumlarda gaye; Ateşı yapan hastalık ile mücadele etmektir.
4- Bu durumU( BU ŞEKİLDE) bilmek işlerine gelmez zira Novaljin ile şıp diye ateşi düşürme "show" unun dayanılmaz bir cazibesi ve getirisi vardır.
4- Antibiyotik gereken durumlarda, Antibiyotiğin ilk dozundan 12-36 saat sonra netice alırsınız. Eger ateş 2. günden sonra da devam ediyorsa, sizi kazıklıyorlar demektir.
5- Böyle bir durumda bir kan sayımı yaptırırsanız; WBC değerinin düşük oldugunu ( virütik olduğunu) görürsünüz.
6- Antibiyotiği 1-2 doz verip kesmenizin bir zarari olmaz. Zira ortada direnç kazanacak bir hastalık yapıcı bakteri yok..
7- Günde 600ml. nin üstünde süt içirebildiğiniz sürece , boyu sizi geçer.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Tem 2012 Saat 00:21
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.