|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118683 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir; Kan Tahlili yaptirin, WBC: 15.5'dan yuksek gelirse, antibiyotik baslanabilir... Tabii ishali yok ise.
|
|
![]() |
|
özüdoğru ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 539 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam şimdi boğazım ağrıyor dedi dilinde bir tabaka var bende hazırlanıyorum doktora gideceğiz eğer antibiyotik yazarsa hangisini kullanalım ateş devam kan tahlili yaptırabilirsem yaptıracağım ama bdemcikler bariz belliyse antibiyotiğe geçeceğim sadece hangisini tavsiye edersiniz böyle durumlarda birde yemek yemeden ben bu antibiyotiği nasıl vereceğim hocam teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
özüdoğru ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 539 |
Hocam sabah boğazım ağrıyor diyince ve dilinde beyaz katanı görünce ateşimizde hiç düşmediği için 3.gün olması rağmen doktora götürdüm çocuğun hali yok zaten muayene etti boğazına baktı ve agumantin şurup başlayalım dedi biz şurup içiremiyoruz diyince agumentinin saşe yazayım dedi meyve suyuna katın dedi eşimde onuda içmez bizi uğraştırı diyince doktor deposilin Flakon 1.2 yazdı ve bunun kilosu 15.5 çıkınca yarısını vuralım dedi yarısını bacağından vurdular 15 dk hastane gözetiminde durduk ve eve geldik uyuyor şimdi kan tahlili yapılmadı size danışmak istedim herhangi bir yanlışlık yok değil mi ? Cumartesiye kadar ateş düşmez ve herhangi bir rahatlama olmazsa arayım başka bir iğne vururz dedi bunları sizinle paylaştım umarım yanlış yolda değiliz saygılarımla.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118683 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Maalesef; yanlis yoldasiniz..
1- Deposilin 1.2; gec tesirli bir ignedir. etkisi 48 saat sonra baslar.. Keske kendi haline biraksa idiniz.. 2- Cocuklarda; Penisilin allerjisi olmaz, bosuna gozetimde kaldi. Bunlar bu kadarmi CAHIL!!!.. 3- Penisilin allerjileri; igne deger degmez kendilerini gosterirler... Boyle 15 dakika beklemek, sadece doktorun cahilligini gosterir.. 4- Be size ne dedim!!!! Bir kan sayimi yaptirin dedim... Ne oldu? Yaptirmadiniz, hala ilk gunku durumdayiz.. Muhtemelen, MON%'si yuksek cikacak ve "Enfeksiyoz Mononukleoz" diyecegiz... Boyle, deposilin igneleri yaptiracaginiza, bir Kan Sayimi yaptirsa idiniz, teshis koymustum.. |
|
![]() |
|
Hocam çok haklısınız ama iş hastaneye gidince değişiyor işte.Çocuk zaten ateşli kan testi bize doğru sonuçları göstermez dedi istedim ben kan tahlili yapılmadan antibiyotik veya iğne diyorsunuz dedim ama iş değişiyor işte. Deposilin sabah oldu yaklaşık bir saat önce kızım 2 defa ishal çıkardı sanıyorum iğne yaptı. Bizim ateşimiz ara ara sönüyor tekrar çıkıyor ama öyle 40 lara yaklaşmadı dünki gibi. Çocukta boğazım ağrımıyor diyor sabah baya bir yutkunamıyordu çünkü. Ben zaten kaç gündür hiç iyi değilim çocuk bir şey yemiyor sadece arada su içiyor soldu resmen iğne tarafı değildim agumentin saşe ye razı oldum meyve suyuna katıp içiririm diye ama eşim ikna olmadı bizi uğraştırır tek seferde iğne ile çözelim dedi. Ben hastaneden geldikten sonra diğer mesajlarınızo okudum daha önceki bir üye arkadaş kızının yüksek ateşi kusması ve dilinin resmini göstermiş deposilin6.3 daha tesirli yazınızı okudum demekki iğne boğaz ağrılarında kullanılıyor diye içime su serpmiştim ama şimdi üzüldüm açıkçası peki bundan sonra iğnenin etkisini göstermesini beklemekten başka çarem yok değil mi hocam ? saygılarımla.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Basindan beri size, "ishal olabilir" diyordum, anca basladi.. Deposilin ignesi ishal yapmaz..
Ayricada; Deposilin yapilmis bir cocuga ilaveten; Augmentin verilmesine gerek yoktur. Siz kendiniz disarda Kan sayimi yaptirsa idiniz, bu kadar uzulmeyecektiniz. Hastane doktoru, niye "kan sayimi" yapmaktan kacindi saniyorsunuz!!! Biliyor hadisenin, Antibiyotik gerektirmedigini de ondan!! |
|
![]() |
|
Hocam tamam ateş kusma ve ardından ishal . Peki boğazı neden böyle oldu durup dururken ağzına tabaka var bademciklerim ağrıyan diyen bir çocuk ishal daha önceden de olmuştu direk kusma hemen arkasından ishal olmuştu sürekli yapmıştı ama şimdi sadece 2 kez yaptı sürekli yapmıyor. Ayrıca boğazını es geçtim sizin dediklerinizin üzerinde durduğumda ishal peki hocam bu deposilin olduğumuz için başımıza iş aşarmıyız aynı gereksiz antibiyotik içmek gibi . Deposilin artı antibiyotik yazmadı kararı bize bıraktı sadece iğneyi vurulup eve geldik o kadar yani ben çelişkide kaldım evet sizin dediğiniz gibi 3 gün evdeydim takip ettim ishal gelirse ateş düşer diye bekledim ama işin boyutunu bademcikler değiştirdi sabah su bile içemedi şimdi şimdi biraz biraz içiyor hocam başından beri haklısınız katılıyorum ama işin boyutlarıda farklı yönde değişince ben boğazı üzerinde durdum ve antibiyotik içiremediğim için rahatlasın yutkunma zorluğu geçsin diye deposilini kabul ettim. Durumumuz sadec ishal ve kusma vakasıysa eğer umarım bu iğne bizim başımıza iş aşmaz. Elbette yine size yazacağız yine sizden yardım isteyeceğiz maruz görün bizi saygılarımla.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Deposilin, basiniza bir is acmaz.. Sadece, en fazla agri yapan ignedir o kadar.
WBC degerini bilmedigim icin kesin konusamiyorum. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|