Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - PA AKCİĞER GRAFİSİ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumPA AKCİĞER GRAFİSİ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
taneylul Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 356
Mesajın Direkt Linki Konu: PA AKCİĞER GRAFİSİ
    Gönderim Zamanı: 01 Eki 2010 Saat 10:39
Günaydın hocam,

Bayramın birinci günün ateşlenen kızımı (6 yaşında) hastaneye götürmüştük. Sonuçlarını size yazmıştım. WBC'si normal CRP'si yüksekti. Doktor viral enfeksiyon demiş, ancak 4-5 gün sonra çok şiddetli öksürük başlamış ve ateşi 6. gününde bile 39.9 dereceye yükselmişti. İki gün hastenede yaştmış, vent.. ve flix.. inhaler kullanmak üzere taburcu edilmişti. Son 1 haftadır öksürük çok seyrelmişti, hatta 5 gündür hemen hemen hiç öksürmüyor gibi.

Dün kontrol için PA Akciğer Grafisi çektirdik. Sonucu aşayığıy yazıyorum.

İnceleme alanına giren cilt ve cilt altı yumuşak dokular ile kemik yapıları normaldir.

Kalp ve mediastinal ana damar yapıları normal lokalizasyonlarında ve normal anatomik özellikleri ile izlenmektedir.

Sağ hiler bölgede hilus gölgesinin sola göre hafif ekspanse olduğu ve hiler açının kapandığı izlenmektedir. Bu alanın Toraks BT ile tetkiki önerilir.

Pulmoner bronkovasküler dağılım doğaldır.

Her iki hemitoraks solunuma eşit katılmakta olup, bilateral aktif parankimal infiltrasyon saptanmamıştır.

Her iki hemidiyafragma normal şekil ve lokalizasyonlarındadır. Bilateral kostofrenik sinüsler açıktır.

SONUÇ: Sağ hiler ekspansiyon ve hiler açıda kapanma. Toraks BT ile tetkiki önerilir.

Uzun oldu hocam affınıza sığınıyorum ama çok telaşlandım ve üzüldüm. Bu durumda BT çektirmelimiyiz.

Saygılarımla..
Yukarı Dön
taneylul Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2010 Saat 13:25
Hocam inşallah bu gün cevaplayabilirsiniz. Hakkınızı nasıl öderiz bilmiyorum.. İyi ki varsınız.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2010 Saat 15:55
Uzun lafın kısası: Normal Akciğer filmi... Hiçbir şey gerekmez..O kadar yataklı tedaviye rağmen ateşinin düşmemesi, GRİP geçirdiğinin en güzel işareti.. Yapılan işlerin hepsi nafile idi..
Yukarı Dön
taneylul Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2010 Saat 16:08
Hocam Allah sizden razı olsun..

Anlamadığım normal bir akciğer filmine niye BT ile tetkiki önerildi ? 15 gün önce çekilen akciğer grafisinde de aynı sonuç çıkmıştı. O zaman öksürüğü  çok şiddetli olduğundan, doktor öksürükten kaynaklı olabilir, geçmesini bekleyelim demişti. Şimdi öksürük geçince tekrarladık filmi.  İkisinde de aynı sonuç çıkınca açıkçası benim aklıma kötü şeyler geldi.

Hatta çocuk göğüs hastalıkları uzmanına götürmeyi düşünüyordum. Bu durumda götürmeme ve BT çektirmeme gerek yok mu ?

Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2010 Saat 16:12
Neden olacak, arkası gelsin diye.... Siz bu filmi hasta değilken çektirin, aynı lafları sizin filminiz içinde yazarlar.
Yukarı Dön
taneylul Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2010 Saat 16:14
Hocam işyerindeyim utanmasam sevincimden ağlayacağım..

Nasıl teşekkür edeyim size, Allah sizden milyonlarca kez razı olsun..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.