|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yukselkerse ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 45 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yukselkerse
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Şub 2016 Saat 14:11 |
Merhaba hocam 13.5 aylık bir kızım var. Geçtiğimiz cuma günü ağlayarak uyandı ve sesi kısıktı sabah birşey yoktu sonra. Akşama doğru ateş çıkmaya başladı o gece ateşlendi ve ateş düşürücü vermedim. Ertesi gün ateş öğleden sonra 4 gibi tekrar yükseldi. Bizde saat 7de özel bir hastanenin çocuk aciline gittik. Doktor boğazları kızarık. Antibiyotik için test istedi . Crp 12.4 çıktı antibiyotik vereyim dedi. Bende wbc yi sordum 7.09 dedi. Klomaks bid verdi. Balgamlı öksürüğü var dedi o nedenle bricanly mi benical mi öyle birşey verdi. Birde neden verdiğini anlamadığım deloday şurup verdi. Bu arada influenza testi negatif çıktı. Kızıma hastanede önce 1 ölçek dolven verdiler. Düşmeyince fitil verdiler. Gece ateş sabaha karşı 4 gibi yükseldi. Bende sabah 6 da yarım ölçek dolven verdim. Saat 11.00 de tekrar artınca duş aldırdım düşmeyince ve çok husursuz olduğu için dolvenden yarım ölçek verdim. Şu an uyuyor yarın kendi çocuk doktorumuza götüreceğim. Kızıma birde serum fizyolojik uyguluyorum. Balgamlı öksürük için bir ilaç vermelimiyim ? Antibiyotik başlamadım. Bu arada hocam kızım gece emerken öksürük tutunca iki kere kustu ama devamlı değil. Bir sıkıntı olmaz değil mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118684 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
WBC : 7.09 ASLA Antibiyotik gerekmez.. O aptallar; Griplerin sadece "Influenza" virusleri ile oldugunu zannederler... Influenza haricinde; RSV, Coxsackie, Rhinovirusler, ECHO, Parainfluenza ve Reoviruslar da Grip yaparlar. Verdikleri hicbir ilaci kullanmayin. Bilhassa Deloday gibi Allerji surubunu vermesi sizi sirf; Sahtekarligin 2.Safhasina hazirlamak icindir. Bu sahtekarlik safhasi ilaclari iyi ogrenin... Etrafinizdaki hastanelik olmuslara sorun, hep ayni sira ilaclarla kaziklandiklarini goreceksiniz. Hicbir yere goturmeyin, asabinizi bozarlar. Sadece: Benim Gripler icin anlattiklarimi uygulayin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 07 Şub 2016 Saat 18:27 |
|
![]() |
|
yukselkerse ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şub 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 45 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yukselkerse
Sağolun hocam sadece ateş düşürücü veriyorum. Ateşi bugün 2 saatte bir çıktı yanlız ben yukarda belirtiğim gibi şurup verdim. En son akşam 7 de duş aldırdım ateş 39.7 oldu kızımda çok huzursuz olduğu için paronax fitil verdim. Ateş ilk günler bu kadar yükselmemişti. Şimdi giderek yükselmesinin ve ateş düşürücülere rağmen pek düşmemesinin sebebi ne olabilir hocam? Bize verdiğiniz değerli cevaplar için çok teşekkür ederim. İyiki varsınız Allah sizi başımızdan eksik etmesin
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118684 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
2 yasindan kucuk cocuklarda, inatci ates; eger birde, hicbir hastalik belirtisi yoksa; 6.Hastaliga isaret eder. Ates duser, dokuntu baslar, merak etmeyin. Tedavi filan gerekmez.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yukselkerse
Hocam kızımı bugün doktora götürdüm. Hala çok huzursuz ve halsiz. Bakteriyel pnömani ve akut seröz otit teşhisi konuldu. İesef iğne 3 gün ardından suprax 7 gün 0.8ml ver dedi. Ciğerlerinden ses geliyor. Ateşi sürekli inip çıkıyor. İnfuluenza negatif çıkmış ama gribin başka türleri var dedi. Röntgen istemedi. Kızıma birşey olmaz değil mi çok üzülüyorum. Bu arada kızımın iştahı gitti sadece beni emiyor ve su içiyor. Ben ne yapmalıyım hocam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Agizinda pis koku ve dil ustunde kalin bir pas tabakasi YOKSA; teshis ufurukten teshis demektir, sakin igneleri yaptirmayin. Madem Gribin baska turu; niye hala antibiyotik, hemde Igne seklinde veriyor??? Nerden gidersiniz boyle doktorlara!!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yukselkerse
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. İğnenin bir dozu vurulmuştu. Ama ateş yine çıkıyor. Öksürük balgamlı burun akıntısı var. Ciğerlerde ses var. Sadece grip için anlattıklarınızı mı uygulayayım yoksa sonunda supraxı kullanayım mı? Ateşin bugün 5. Günü eşim kızıyor senin yüzünden çocuklar kalıcı hastalık bulacaklar diyor. Zatürreyse kendiliğinden düzelecek mi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Igne bir ise yaramiyacakki! Zaten bosuna vurdurdunuz. WBC:7.09, hala ne Zaturresinden bahs ediyorsunuz??
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|