Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş ve Boğaz Ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş ve Boğaz Ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ozlem13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 310
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2013 Saat 21:18
Ateş,ilaç verince düşüyor diğer zamanlarda ateşi hep yüksek.çok ilginçtir çocuk ateşten hep uyuyor ama ateş şurubu verince anında ayağa kalkıyor canlanıyor.yemek yiyor ama 1-2 saat sonra ateşi çıkmaya başlıyor,üşüme geliyor. Sıtma tutuyor.halsizleşiyor ve uyuyor. 3 gündür böyle. Birkaç kere de kusmayla balgam çıkardı. Ne kadar böyle devam edecek Kadir bey? Ateş şurubu bazen veriyorum açıkçası bişeyler yesin direnci artsın diye. Ne iii
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2013 Saat 21:29
Ates cikinca, beraberinde; uyku artmasi da olur. Siz bu durumda, ates dusurucu vererek vucudun yapmak istedigi savunmayi bozuyorsunuz, cocuk uyuyup, dinlenecegi yerde vucudu sasirttiginiz icin, canlanip hareketlerini arttiriyor. Buda hastaligin daha uzun surmesine sebep oluyor. Ates ile ilgili makalelerimi okusa idiniz,: Ates-Uyku-Istahsizlik baglantisini da bilirdiniz. Mutlaka okuyun..
Yukarı Dön
ozlem13 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 310
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2013 Saat 22:46
Merhaba Kadir bey, ben Üyeniz Özlem'in arkadaşıyım, benim çocuğum hastaydı, onun için size danışmıştık. Pazartesi ateşi çıkmıştı, 3 gün ateş içinde yattı, 4. Gün ayağa kalktı. Artık ateşi çıkmıyor sadece halsiz, burnu biraz tıkalı, sesi çatallı ama genel durumu iyi. Ama bu sabah kalktı gözünün altı kızarıktı ve az şişmişti hapşırıyordu alerjik olabilir mi? Alerjik ise ne yapmalıyım? Nasıl anlayacağım? Ayrıca hocam yazılarınızı okudum fakat annelik telaş yaptım. Sizi dinlediğime çok memnunum çocuğuma ilaç vermedim. Ama inanın insanlara laf anlatmak çok zor, herkes akıl veriyor ; ilaç ver,doktora götür diye. Size çok çooook teşekkür ediyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2013 Saat 03:25
Allerji ile alakai yok, Grip "Goz yasi kanalini" tutmus, hemen Iliadin ped burun damlasina baslayin. Kullanim eski maillerde var.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.