Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yüksek Ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYüksek Ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 187
Mesajın Direkt Linki Konu: Yüksek Ateş
    Gönderim Zamanı: 26 Haz 2013 Saat 15:59
Kadir Bey merhaba,

Kızım 4.5 yaşında, 16 kg. Cumartesi günü kabakulak aşısı oldu. Dr'u genel kontrolünü yapmıştı, herşey normaldi. Pazar günü deniz kenarında kahvaltı yaptık, rüzgar vardı maalesef...Dün ananesi ile birlikte yazlığa; küçük bir sahil kasabasına gitti. Uçakla yolculuk yaptılar. Dün öğlen ateşimiz başladı.

Ateş ile ilgili sizin yazılarınızı/makalelerinizi okudum. Ancak anneme anlatamıyorum; ateş konusunda o kadar telaşlı ki...Onun stresinden dolayı 4 saatte bir Calpol ve İbufen veriyoruz. Dönüşümlü kullandığımız için hata yapıyor muyuz? İbufen'den sonra 6 saati bekleyemiyoruz. İlaçtan 4 saat sonra 39.8-40.1 oluyor. Biliyorum bu kadar savaşmamalıyız ancak annemle ben savaşamıyorum.

48 saatteki seyrini görelim istiyoruz, doğru mu? Ateşten başka belirti yok şu anda... Kızımın nesi olabilir? Bulundukları yerde dr yok. Ne zaman antibiyotik kullanmalıyız? 5 ml İbufen veriyorum. 7 ml'mi vermeliyim? Kızacaksınız biliyorum ama ateşi düşüremediğimizde annem fena oluyor, emanet çocuk malum; ben de uzaklardayım. Ne önerirsiniz?

Teşekkürler,
Saygılarımla,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2013 Saat 18:01
Bu yaşta, tek olarak Kabakulak aşısı da neymiş? Sakın başka bir aşı olmasın?  Kabakulak aşısı daima, MMR (KKK) aşısı içinde yapılır. Bu aşı ateş yapmaz, tesadüfen bir enfeksiyon başlamış olabilir. Eğer dili pembe ve ağızında da pis bir koku yoksa, antibiyotikde gerekmez. Anneniz, başka yolu yok, bu ateş işlerini ya öğrenecek, ya öğrenecek. Tabi, kendi gençlik zamanındaki doktorlardan  yediği kazıkları kabullenmek işine gelmiyor.  
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Haz 2013 Saat 23:28
Kadir Bey merhaba,

Yanitiniz icin tesekkur ederim. Sizin belirttiginiz asidan olmustu, ben yanlis ifade etmisim.

Atesi kizim 39.5 civarinda Sali gunu baslamisti Persembe gunu 38.5 dustu ve Persembe gununden beri hic ilac kullanmadik. Biraz evvel kizim uyurken annem atesinin 39.1 oldugunu fark etmis. Bugun 5. Gunu gunduz olcmeye bile ihtiyac duymamislar simdi yeniden neden yukselmistir? Cuma gunu 38 idi. Dusme trendi idi. Ne yapmaliyiz, dilde ve agizda belirti yokmus. Bu kadar ates uzun surer mi, gece yazlik yerde olduklar icin mi cikmistir?

İlginiz icin tekrar tesekkur ederim.
Saygilarimla,
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Haz 2013 Saat 11:32
Geçirdiği Gribe bağlı olarak bazen ateş; 1 hafta sürebiliyor. Sakın antibiyotik kullanmasınlar. Ateş düşürücüleri bile çok gerekmedikce vermesinler.
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2013 Saat 13:15
Kadir Bey merhaba,

Desteğiniz için çok teşekkür ederiz, kızımın bugün vücut sıcaklığı normale döndü. Antibiyotiksiz atlattığımız için çok mutluyuz, yanımızda olduğunuz için tekrar teşekkürler, değerli vaktinizi aldık.

Kreşe başladıktan sonra hep hastalıklarla boğuştuk, 4.5 yaşında 16 kg. 107 cm; gelişimi ve bağışıklığı güçlendirmek için özellikle dikkat edeceğimiz bir husus var mı?

Sevgi ve saygılarımızla,
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Tem 2013 Saat 19:29
Evet var.  Et yiyecek, süt içececek. Asla "Hamur obur" bir beslenmesi olmayacak. 5cm. boy fazlası var. 500 gram kilo eksiği var ama hiç önemli değildir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.