Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - troid hormonu vs..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtroid hormonu vs..

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
neser Açılır Kutu Gör
Üye
Üye


Kayıt Tarihi: 22 Nis 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesajın Direkt Linki Konu: troid hormonu vs..
    Gönderim Zamanı: 01 Kas 2007 Saat 22:21
Benal hn. merhaba.
Benim 6,5 aylık bir oğlum var. 3.600 gr 52 cm (baş çevresi:37 cm) doğdu. 5 gün evvelki ölçümlerinde ağırlığı 8.530 gr boyu:63,5 cm  kafa çevresi:44,2 cm çıktı.  
 
1.sorum: Bebeğim doğduğundan beri dili genelde hep dışarda en azından uç kısmı dudaklarının arasından hep gözüküyor. Geceleride genelde ağzı açık uyuyor. Doktoru bunun doğumdan gelen reflekslerden olduğunu 8.aya kadar geçmesi gerektiği eğer geçmez ise troid hormonlarından kaynaklanabileceğini ve o zaman tahlil yapacağımızı söyledi. Sizin bu konudaki fikriniz nedir ve eğer troid hormonları ile ilgili ise bebeğim üzerinde herhangi bir olumsuz etki bırakırmı?
 
2. sorum: Bebeğimi meme emme dışında bir türlü uyutmayı başaramıyorum. Ancak emerek uyuyabiliyor. Kendi başına uyumasını nasıl sağlayabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
3.sorum: Bebeğim önceleri gece uyandığında meme emer ve uykusuna devam ederdi. Ancak bir kaç gündür 4 den sonra uyanıyor ve en az bir saat boyunca bir türlü uyutamıyoruz. Neden olabilir sizce, acaba diş çıkarması nedeniyle olabilirmi?
 
Kusura bakmayın sorularım biraz çok oldu ama fırsat bu fırsat kafama takılan şeyleri sormak istedim. Şimdiden tşk eder iyi çalışmalar dilerim.  
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 25 Eyl 2007
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Kas 2007 Saat 00:31
Merhaba...
1. "Dil büyüklüğü" veya "ağız açıklığı" veya "dilin dışarıda olması" gibi adlandırılabilecek belirtiyle seyreden birkaç durum vardır. Bunlardan biri de tiroid ile ilgilidir. İhmal edilememlidir.
2.Bu konu tamamen anne-bebek ilişkisi sonucunda şekillenebilecek bir durum. Sizin onun ağlamasına gösterebileceiniz sabır, direnç ile onun siz yanında olmadığınız takdirde uyuma ile ilgili tepkisi arasında şekillenecek. Kolay gelsin...
3.Bu normal bir süreç. Bu oynama döneminde de oda loş olsun. Siz de onun odasında olun. Oynamak isteğini desteklemeyin. Diş çıkarması huzursuz olmasına neden olabilir doğal olarak.
Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.