Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - hocam acıle goturdum nefes alamıyodu akcıger rontg
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhocam acıle goturdum nefes alamıyodu akcıger rontg

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sofialoren Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 423
Mesajın Direkt Linki Konu: hocam acıle goturdum nefes alamıyodu akcıger rontg
    Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2011 Saat 23:36
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2011 Saat 23:47
hocam acıldekı dr cocugu ılk dınledıgınde cıgerlerde bısıyı yok dedı ama rontgene gonderdı sonra bunu gorunce eskı bı cd sı daha vardı onuda gormek ıstedı ve bunda bısı yokmus bu yenı bı sorun cocugun cıgerlerınde 2 tane sorun var gecıkmemelıydınız 1 haftadır nerdeydınız kucuk cocuklarda bu tarz seyler cok cabuk ılerler dedı.eskı bısı olsaydı ıgne verıcektım ama suanda sadece antıbıyotık yeterlı dedı yazdıgı ılaclar 125 ml suspansıyon macrol,ıbufen ve meshur modern tıp ılacımız ventolın.atesımız yok ben ıbufenı vermıyorum ama antıbıyotıgı verıyorum ventolınıde.persembe gunu kontrole cagardı.cıgerlerınde ne var sorun ne bı ısım versın ıstedık enfeksıyon dedı.kreste daha cok sey gelecek basınıza yenı yenı mıkroplarla tanısıyo toplantısı var hergun dedı.Tongue
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2011 Saat 14:10
Herhalde filmi ters koydunuz. Akciğerler temiz, Muhtemelen ağır bir Grip geçiriyor. Keşke film çekeceklerine bir "Tam kan sayımı" yapsalardı.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eyl 2011 Saat 20:00
valla cd de fılm.cd dekını dırek yukledım o lacıvert dısarda kalındıgında kapı acmaya yaran naylon fılmlerden degıldı:)akcıgerlerın temız olmasına sevındım.cocuk daha oncede grıp oldu ama hıc boyle kusana kadar bogulurcasına oksurmemıstı.acıle gıtmemızın sebebı kucucuk gogus kafesı hızlı hızlı nefes alırken kapak gıbı acılıp kapanıyordu cocuk nefes alırken cıglık sesı gelıyordu resmen annemde yanımdaydı o gece derhal goturelım bu cocuk sıradan oksurmuyor dedı.marmara unıversıtesıne gıttık vezneye kımlıgını verırken hemsıre aldı cocugu kucagımdan ne beklıyosun burda ver su cocugu bana ne oldu buna bır haftadır nerdeydın dıe bırde fırca yedık:)Tongue
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2011 Saat 11:10
Akut Larenjit (Krup) denilen hastalıkta bu tablo olur. Akciğerlere temizdir ama "Ses telleri" ödem yaptığından solunumu çok sıkıntılı olur. Decort 1/2 ampul adaleden 1 kere yapılması ile 4 saat içinde çocuk açılır. Tablo çok tipiktir, ama bunu dahi anlayamayacak kadar acemi iseler, Allah yardımcınız olsun.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Eyl 2011 Saat 11:11
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2011 Saat 21:11

hocam bugun kontrole goturdum bu seferde alerjık astım dedı cıgerlerı tertemız dendı bır cıgneme pastılı bır bırın spreyı bırde genız akıntısı var dıye sudafed surup verdı.eee acıldekı dr un  teshısıne ne oldu?kac gundur ıctıgı antıbıyotık neydı?odumuzu yuregımızı patlattı akcıgerler deyıp.sımdıkı teshıs dahada urkutucu ne astımı?ben tımarhanelık olucam bunlara yanı....hocam ben bu ıgneyı dısardan kendım alıp vurdurabılırmıyım?recete falan ararlarmı yanı cok bunaltıyolar ınsanı hakkımızı kım odeyecek yazık cocugada ezıyetlerımede kac gundur aglıyorum uzuntuden esım sehır dısında calısıyorum kresın sahıbının annesı rrahatsızlanmıs dıye servıste gelmıyor kostur hastaneye kostur cocugu krese kostur aksam al.ısımde cok agır cok yorucu ınanın sabır tası catlar.bırde ustune yersız teshıslerde uzduler benıde cocuguda yazıklar olsun yaa.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2011 Saat 21:14
zaten annemle kızkardesımde cocugun sutune taktılar kafayı her dra yapısıyo annem cok sut ıcıyo cok sut ıcıyo ondanmı dıye soguk sut ve cok ıcıyo olması hasta edıyomus cocugu cıldırıyorum.dr da allahtan bırakın ıcsın sutunu sut ıcmelı ıcecek dedı dr susuverdı ılk sonra ama gunde 1 kg ıcıyo deyınce dr da 1 kg fazla ama yemesı nasıl kabızlık varmı yok ozaman sorun yok ıstedıgı kadar ıcsın dedıde rahatladık.yok yokmus anlamıyomus dr lar buz gıbı sut ıcıyo gece yarısı sabaha kadar usutur tabı.hocam allah askına larenjıt faranjıt bronsıt soguk sutten mı olurmus?dogru ıse ıcmesın ıcırmıycem.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eyl 2011 Saat 10:36
Akut larenjit (Krup) "3 gece hastalığı" dır. Zaten 3 geceyi geçirdi iseniz iğneye gerek yok. Astım akciğer filminden teşhis edilemez. Astım veya Bronşit'in Röntgen bulgusu yoktur. Astım da; Rahat nefes alınır, nefes verme sıkıntılıdır ve "ıslık sesi" vardır. Bunlar yoksa, çocuk basit bir "Grip" geçiriyor demektir, hiçbir ilacı kullanmayın, benim grip için anlattıklarımı (Alt forumda mevcut) yapın.
Annen-kızkardeşin'in süt ile ilgili "teorileri" için söz söylemeye bile tenezzül etmem. Onları bildikleri "ortaçağ" bilgileri ile başbaşa bırakın.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Eyl 2011 Saat 10:38
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.