Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Karın Ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKarın Ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ezel Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5237
Mesajın Direkt Linki Konu: Karın Ağrısı
    Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2011 Saat 20:10
Hocam merhaba,

5 yaşındaki oğlumu 10 gün önce geniz akıntısı ve karın ağrısı şikayetiyle doktora götürdüm. Hahif 37.5-38 derece ateşide vardı. Kan, İdrar ve crp testleri yapıldı bişey çıkmadı. Gaz var yediği bişey dokunmuş dediler metsil verdiler kullandım. Şikayeti hafiflesede ara ara karnım ağrıyor deyip durdu. Dün ateşi 39 olup kusunca yine doktora götürdüm. Yine yediği bişey dokunmuş arkasından ishal gelecek dediler. Boğaz enfeksiyonuda varmış. Onun için ilaç verdiler. Bol bol sıvı verin dediler.

1- Hocam bu geçmeyen karın ağrısı önemli bişey belirtisi olabilirmi? Günlerdir ara ara karnım ağrıyor diyor, sonra geçti diyor (numara yapmaz) Yediği bişey dokunmuş karnı gurul gurul diyorlar ama ishalde yok hatta çok zorlandı yaparken... Sizce önemlimidir ultrason falan çektirsemmi?

2- Oğlum 3,5 yaşındayken ateşli havale geçirdi. Şimdiye kadar dikkat etmeye çalıştım. 1 ay sonra 5 yaşını bitirecek. Ateşli havale için riskli yaş grubu kaç yaşınsa bitiyor hocam? (Boy 120 cm. 25 kg)

Düzenleyen ezel - 29 Eyl 2011 Saat 20:16
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2011 Saat 10:53
Gelip-giden karın ağrıları çok önemli değildir ( ameliyet gerektiren durumlarda ağrı, an be an artar, hiç geçmez), dolayısı ile US gerekmez. Muhtemelen bir enfeksiyon var. Havaleden korkmayın, benim "Ateş ve tedavisi" makalemi (yazarlar bölümünden) okuyabilirsiniz. ( Diğer yazılar bölümünde en altta. )  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.