Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
BÜYÜKHAN
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
|
Konu: bakteriyelmiş, antibiyotik ..... Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2010 Saat 08:37 |
Günaydın KADİR HOCAM, oğlumun dünden beri hafif ateş, öksürük, ara ara hapşırık birde, burun akıntısı var, hemen sizsin söylediklerinizi uygulamaya koyuldum tabii, serum fizyolojik ve ballı limon, genel durumuda iyi, yemek yiyo ama yutarken zorlanıyor sanırım boğazı ağırıyor ondan, ama tedbir olsun diyede dün doktora götürdük, muayene ettiboğazları kızarmış, bu sıcakalarda virütik olan hastalıkları bertaraf ediyoruz muhtemelen bakteriyel bişey dedi, agumentin, iburamin cold, birde, perebron diye bir şurup yazdı, öksürk kesmez merak etmeyin, rahatlatır dedi, şimdi napim ben agumentin verim mi ,sonunda cold yazan hiç bir ilacı kullanmayın demiştiniz daha önce o yüzden onu almadım bile ,ama agumentini kullanayım mı size sormadan bi adım atmak istemedim, kolay gelsin, hocam, bide dondurma yemişti pazar akşamı ondan olabilir mi?
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118694
|
Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2010 Saat 11:03 |
Boğaz enfeksiyonu yapan bakteriler, soğuğa karşı son derece hassastırlar, dondurma içinde yaşayamazlar. O ilaçların hiçbirini kullanmayın, yoksa 1 hafta sonra "Yaz bronşiti "gibi saçma sapan bir teşhisle canınıza okurlar... "-Bu sıcaklarda virütik olan hastalıkları bertaraf ediyormuş-".... Ne demezsin, yaz gelince virüsler bavullarını alıp tatile gidiyorlar sanki... Böyle bir şey yok, virüsler gene insanlerı hasta ediyorlar ama sıcak havalarda grip arazları silik olduğundan farkına bile varmıyorsunuz... Zaten bu yüzden vücut enfeksiyon sırasında ateşi yükseltiyor ve siz ateş düşürücü kullandığınızda, hastalık uzuyor...
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 10 Ağu 2010 Saat 11:04
|
 |
BÜYÜKHAN
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 10 Ağu 2010 Saat 16:24 |
Hocam ilaçların hiçbirinden vermedim, burun akıntısı,öksürük falan devam ediyo,sabah normal kaka yapmıştı, fakat az önce sulu kaka yapmış,ishal gibiymiş,bakıcı aradıda, ishalde mibaşladı ne oldu :(bu noktada ne yapmalıyım, Kadir Hocam, ballı limon ve serum fizyolojik kullanıyorum sadece, kimseyi suçlamakta istemiyorum ama ben o kadar dikkat ediyorum bakıcımı dikkat etmiyo :( sürekli ellerini yıkaması için uyarıyorumda, yemeğini falan yemiş, oyunda oynuyo çok keyifli olmasada, grip falan mı oldu ,mikrobik bişey mi, ne yapmalıyım, ballı limon ve serum fizyolojikten başka yapmam gereken bişey var mı?
|
|
 |
BÜYÜKHAN
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2010 Saat 08:18 |
Hocam hemen eve gittim baktım bezine çok şükür ishal falan değil oğlum, sabaha kadar uykuda falan emzirmiştim, onu yapmış, sadece bi kere yaptı zaten anne sütü kakası, yalnız hocam ne zaman geçecek bu öksürük falan, burun akıntısı azalmıştı sanki ama serum fizyolojik sıkınca yine sıvı sıvı akmaya başladı burnu, öksürük ve mızmızlıkta devam ediyor, resmen işkence halimizi bi görseniz işe gelirken nasıl ağlıyo gitmiyim diye :( bal-limon ve serum fiz. devam ediyorum, bide balık yağını vermeyin demişti dr. versem daha iyi gelmezmi bu sırada ? Kolay gelsin hocam
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 11 Ağu 2010 Saat 12:48 |
Burun akıntısı tekrar "sıvı" şeklinde oldu ise, yeni bir "Grip" başlıyor demektir. Aynen devam ve sabır... Balık yağı bu mevsimde şart değil, versenizde olur, vermesenizde.
|
 |
BÜYÜKHAN
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 08:11 |
Hocam günaydın, ya pazartesinden beridir geçmiyo bu öksürük ve balgam, serumfizyolojik vermekten bi hal oldum, nefesi hırıltılıydı bu sabhata öksürüyo öksürüyo balgam var belli, acaba ciğerlerine mi indi :( antibiyotik başlasak mı bu noktada,kendi kendine geçmeyecek gibi, napim hocam :(((
|
|
 |
BÜYÜKHAN
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 08:15 |
Bu arada burun akıntısı azaldı, dün gece rahat uyudu Allaha şükür, ama öksürük çok fene,bide dediğim gibihırıltı sesiçok korkuttu beni, balgamdan olabilir mi, ciğerlerine inmemiştir inşallah,bide bendede burun akıntısı ve hapşırık başladı :(
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 13:13 |
Öksürük şurupları ile öksürüğü kesmedikçe göğüsüne indiremezsiniz. Öksürük sizin dostunuz, düşmanınız değil..Sizin vazifeniz, öksürüğü rahat ve etkili bir durumda tutmanızdır. Buda en iyi, limonlu bal, serum fiz ve Cold-mix (veya Vicks) ile sağlanır..
|
 |