Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Boğaz ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBoğaz ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2010 Saat 13:38
Sizin kendi başınıza yaptırmanız zor, ayrıca görmediğimden, ben bile teşhisten emin değilim. Mutlaka bir  doktorun görmesi gerekir.  
Yukarı Dön
Emrecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 113
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Ara 2010 Saat 14:19
İlginiz için teşekkür ederim hocam.Haklısınız. Oğlumu Aile hekimine muayene ettireceğim. Ondan sonra karar vereceğim.Sayenizde ilaçların özellikle antibiyotiklerin insan bünyesine ne kadar zarar verdiğini anladık Bundan sonra körü körüne tek bir tedaviye güvenip o doğrultuda hareket etmeyeceğim. Kesinlikle kan sayımı ve belirli tahlilleri doktordan isteyeceğim.Sizin gibi toplum sağlığını düşünen insanları Allah başımızdan eksik etmesin.
Yukarı Dön
Emrecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2010 Saat 22:56
Hocam merhaba. Çocuğumu dr.a götürdüm.Herhangi bir şekilde boğazda, ciğerlerde enfeksiyonu olmadığını,larenjit,farenjit olmadığını söyledi. Alerjik olabilir ancak bu konuda bu İlde uzmanlaşmış bu testleri yaptırıp teşhis koyacak dr.yok dedi. Gece öksürüğünün geniz akıntısına bağlı olabileceğini söyledi. Zaten hafif bir geniz akıntısının olduğunu geceleri yatar vaziyette olduğundan bu geniz akıntısından öksürebileceğini söyledi.Antibiyotik verilecek herhangi bir bulgusunun olmadığını belirtti.Peditus şurup ile Nasovine burun spreyi verdi.Gündüz aktif bir çocuk normal olarak arada öksürüyor. 10 gündür geceleri boğazım acıyor diyordu. Son iki gündür gece biraz öksürüyor ama boğazı acımıyor.Peditus vermedim 3 gün burun spreyini kullandım.Ateş yok.İştahı arttı sanki.Başka ilaç vermiyorum.Alerji testi için mecburen İl dışına gitmemiz gerekli.Ama gündüz çok aktif olması bende alerjiyide düşündürmüyor.Göğse sırta boyna viks sürdüm yatırdım.Grip uzun sürer mi? 
Yukarı Dön
Emrecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2010 Saat 22:58
Bu arada dr.tahlili uygun görmedi. Sağlık ocağı olduğu için yeterli netice alınamayacağını düşündü.
Yukarı Dön
Emrecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2010 Saat 23:20
Hocam söylemeyi unuttum. Oğlum uyumadan önce başının ağrıdığını söyledi.5 yaşındaki çocukta baş ağrısı görülebilir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2010 Saat 17:01
Görülür tabii, niye görülmesin. Ama arada bir gelen, nezle arazları ile beraber olanlar önemli değildir.
Yukarı Dön
Emrecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2011 Saat 11:00
Sayın hocam öncelikle size çok minnettar olduğumu belirterek teşekkürlerimi sunuyorum.Sizinle irtibatlaştıktan sonra çocuğumun gece öksürüklerinin artması neticesi izinden dönen aile hekimimize başvurup önerdiğiniz decort ampulü (1/2 ampul) söylediğimizde çocuğumuzu izleyen aile hekimimiz ilacı makul karşıladı ve yaptırmamızın doğru olduğunu söyledi.Ayrıca yanında Aerıus şurup verdi.Çocukta iğne yapılınca (Allah(c.c) nazardan saklasın.) 2 gün içinde iyileşme başgösterdi.Öksürük azaldı ve daha balgamlı rahat bir öksürüğe dönüştü.Şuruba devam ediyoruz.Allah sizden razı olsun.
Yukarı Dön
Emrecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2011 Saat 11:04
Hocam yalnız bu sabah kalktığında oğlumun sağ gözünde (sanırım göz kapağında)şişlik vardı. Hastalığı dışa vuruyor dedik.Çok önemsemedik.Göz kapağı şişliği önemli midir?Ne dersiniz?Allah(c.c) sizi ve sizin gibi değerli doktorlarımızı başımızdan eksik etmesin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.