Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
moralist
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
|
Konu: düşmeyen yüksek ateş Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2013 Saat 05:58 |
Merhaba Hocam,
15 aylık oğlum cumartesi gecesi huzursuzluk ve ağlama sonrası pazar sabahı şeffaf burun akıntısı ile güne başladı... ateşi 39 olunca gece 12.10 da calpol verdim...birsüre sonra düşer gibi oldu...ancak hemen tekrar çıktı...4.10 a kadar bekledim ve tekrar calpol verdim bu arada ateşi 39.1 idi..şu an saat 5.50 ancak ateşi inmek yerine çıkıyor çok endişeleniyorum...acile götürmek istemedim sabahı bekliyorum bir çocuk doktoruna götürmek için...bu arada o kadar ağlıyor ki susturamıyoruz...şu an babası biraz sussun diye dışarı çıkardığı için yazabiliyorum...ne olur bize bir yol gösterin...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118703
|
Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2013 Saat 07:12 |
Bir tek ates bulgusu ile nasil teshis koyayim? Ya eski mailleri okuyun, benzer arazlarlari mukayese edin, veya bir kan sayimi yaptirin, bana yazin. Eger 'Orta kulak iltihabi' suphe ediyorsaniz, hemen Iliadin ped. damla,gunde 2x2'ser damla burnuna damlatin(3gun)..
|
 |
moralist
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2013 Saat 18:55 |
merhaba hocam...sabah doktora gittik muayenede boğazında enfeksiyon olduğunu gördü doktor...bu yüzden kan tahliline gerek yok dedi...verdiği ilaçlar şöyle: amoklavin 400mg. sabah akşam 3/2 ölçek, dolven ve calpol dönüşümle 4 saatte bir 5ml. ayrıca eğer ateşi 39 üzeri olursa fitil...2-3 gün sonra düzelme olmazsa yine gelin iğneye gerek olabilir dedi...verilen ilaçlar ve dozları uygun mudur hocam...oğlum 15 aylık 10.250 kg., 82 cm...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2013 Saat 20:50 |
" muayenede boğazında enfeksiyon olduğunu gördü doktor...bu yüzden kan tahliline gerek yok dedi..."
Bu lafi, her atesli hastaya soylerler... Bunlara nasil guvenirde yola cikilir?
Madem kan sayimi da yaptiramadiniz; is size kaliyor. Cocugun agizina bakin.
1- Agizinda pis bir koku yoksa,
2- Dilinin ustunda bir pas tabakasi yoksa,dili pembe ise, ASLA antibiyotik gerekmez demektir.
Hele birde bugun burnunda "su gibi" bir akinti gordu iseniz, bu Griptir sakin ilac-antibiyotik vermeyin. Sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Eger; agiz kokusu var ve dili pasli ise, antibiyotigi baslayin.
|
 |
moralist
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2013 Saat 18:45 |
dilinde pas lekesi yok...agzini da defalarca kokladim sut kokuyor...bademciklerini bana da gosterdi kabarciklar vardi uzerinde...ben kan sayimi isteyince de gerek var mi diyerek dik dik bakinca birsey soyleyemedim...dun antibiyotige basladik bugun atesi dustu...burnu tikali agzindan nefes aliyor...antibiyotigi hemen kesmeli miyim?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Ağu 2013 Saat 21:04 |
Basladi iseniz, en az 5 gun devam edin.
|
 |