Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulağı mı ağrıyor anlayamadım..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulağı mı ağrıyor anlayamadım..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Linam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 111
Mesajın Direkt Linki Konu: kulağı mı ağrıyor anlayamadım..
    Gönderim Zamanı: 19 Oca 2011 Saat 14:05
Doktor Bey, 2,5 yaşındaki kızım 3-4 gündür nezle, dün ateşi 39 oldu bir ara ama önemsemedim, ateş düşürücü falanda vermedim kendiliğinden düştü ateşi ama bugün ara ara kulağını tutup ağlamaya başlıyor ve bu olay en fazla 1 dk. sürüyor sonra eski haline geri dönüyor. Henüz konuşamadığı için ağrıyor da diyemiyor ama açıkçası ne yapacağımı bilemedim. Burnunu açık tutmaya özen gösteriyorum, herhangi bir ağrı kesici de vermedim çünkü durum sürekli değil. İltihap falan olsa ağrıdan duramazdı sanırım öyle değil mi doktor bey? Doktora götürmelimiyim sizce? 
Yukarı Dön
Linam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2011 Saat 16:57
Doktor Bey kızım şimdi uykudan kalktı ve yine kulağını gösterip mızırdandı, kulağına parmağımı hafifçe bastırdığımda ağlamaya başladı, sanırım ara ara da sancı giriyor kendi kendine kulağını tutarak ağlıyor, şu anda ateşi 39 derece. Hiçbir ilaç vermedim ama endişeliyim, orta kulak iltihabı mı acaba?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2011 Saat 09:44
En ufak bir şüphe durumunda bile "İliadin ped. burun damlasını" kullanın. 3gün, günde 2x2 şer damla.. En kötü ihtimal ile, lüzumsuz yere İliadin kullanmış olursunuz o kadar. Bunun da bir zararı yok.. Ama kullanmadığınızda, hem çocuk çeker, hem siz çekersiniz.. üçüncü günden sonra serum fiz ile ( 1 hafta) devam edin. Gerisi, bildiğiniz konular.
Yukarı Dön
Linam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2011 Saat 12:08
zaten illiadin başlamıştım hemen, bugün daha iyi ateşi de düştü, teşekkürler hocam.

Sormak istediğim bir soru daha var. Arkadaşımın oğlu rota virüsü kapmış çocuk perişan oldu. Bu hastalık kızıma bulaşır diye görüşmüyoruz ve hastalık bugün 5. gününde, kusması geçti ishali devam ediyor. Bu hastalığın bulaşıcılığı ne kadar devam eder? Ne zaman görüşebilirim arkadaşımla? Teşekkürler Doktor Bey..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118694
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2011 Saat 14:55
Rotavirüs, 1 hafta sürer. İlk 4 günden sonrası rahat atlatılır. Bulaşma, hastalıklı şahsın, kakası ile mikrop bulaştırdığı, su veya yiyeceklerin yenilip-içilmesi ile bulaşır. Yani siz o eve gideceksiniz, elinize kaka bulaşacak, ve siz o elle evde  çocuğunuza bir şey yedirirken sizin çocuk mikrobu alacak.... Uçuk bir durum.. Hastalar bu mikrobu daha ziyade, mikroplu gıdaların yenilip-içilmesi ile alırlar. İnsandan -insana geçiş çok zordur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.