|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ALPELLA ![]() Pırlanta Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kas 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 11988 |
![]() Gönderim Zamanı: 27 Ara 2011 Saat 12:39 |
Kadir bey,
Görüş ve fikirlerinize ihtiyacım var. 1 haftadır hastanelerde sürünüyoruz resmen ![]() 5,5 yaşındaki oğlumda şiddetli karın ağrısı başladı geçen hafta. Kağıthane devlet hastanesine götürdük apandisit dedi Okmeydanı SSK ya yolladı orda akşamları çocuk cerrahı olmuyormuş Şişli Etfale yolladılar. Cerrah muayene etti apandisit olmadığını, çocuklarda salgın oldugunu çocuk dr una göstermemizi istedi. Çocuk doktoru da muayene ettikten sonra boğazlarında kızarıklık olduğunu söyledi ve calpol, peditus ve gifrer damla yazarak eve yolladı. Çocuğumun karın ağrısı geçmedi cuma akşamı ateş ve kusma başladı tekrar doktora götürdük ultrason ve röntgen istediler bu sefer. ultrasonda şöyle bir bulgu çıktıç sağ alt kadranda sonogrofik olarak akut app. lehine görünüm mevcut değildir. bir kaç adet benign reaktif mezenterik lenf nodu izlendi yazıyor . sonucu doktora gösterdik bağırsak enfeksiyonu geçirdiğini lenf bezlerinin şiştiği söylenerek antibiyotik tedavisine başladılar. Dün gece uyurken burnu kanadı, çok korktum hemen doktora götürmek istedim ama eşim zorlamadandır zaten tedavi görüyor dedi aynı zamanda şiddetli öksürüğü var götürmedi. ama ben çok huzursuzum ![]() ultrason kağıdında FPS 57 D/G 160/3 GN 83 PWR 70 FRQ 8-13 D 5,5 cm YAZIYOR tahlil de göze batan değerler WBC 13,8 NEU 9,9 LYM 16,6 MONO 1,5 MONO % 10,6 EOS 1,2 HGB 11,4 HCT 33,5 MCV 77,8 RBC 3 WBC 5 EPİTEL 15 Uzun oldu hocam , fikirlerinize ihtiyacım var çıldırmak üzereyim şimdiden teşekkürü borç bilirim. Saygılarımla, |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118707 |
![]() |
Apandisit te agri devamlidir, enfeksiyonlarda gelip-gecicidir. Eger agri devamli ise, kesin Apandisittir, vakit gecirmeyin. Cocuklarda Apandisit cok farkli seyirler gosterebilirler. Bu lenf bezlerinin baskisi ile Apandisin agzi kapanmis olabilir. Eger hala agri (hic gecmeden) devam ediyor ise, tekrar gosterin. Ayrica WBC nin de yuksek olmasi Apandisit lehinedir.
|
|
![]() |
|
ALPELLA ![]() Pırlanta Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kas 2007 Durum: Aktif Değil Puanlar: 11988 |
![]() |
![]() ![]() Düzenleyen duygu - 28 Ara 2011 Saat 15:07 |
|
![]() |
|
![]() |
Hocam teşekkür ederim. Ultrason çekimini ekledim belki fikir verebilirsiniz. 5,5 cm diyor tamam lenf bezleri şiş ama ya dediğiniz gibi apandisit ağzını kapatıysa
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Mod arkadaşlarım kççültmeyi yapamadım yardımcı olursanız sevinirim |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118707 |
![]() |
Eger agri hala hiz gecmeden devam ediyorsa, Apandisit olma ihtimali fazla. Kadikoy, Kiziltopraktaki " Florance Nightingale" hastanesinde, Prof.Dr. Nur Danisment'i bulun. Ultrasounddan bir sey anlayamadim. Gerekirse tekrar cektirin.Is ciddi, bugun halledin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|