Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - HOCAM YARDIM!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHOCAM YARDIM!!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11988
Mesajın Direkt Linki Konu: HOCAM YARDIM!!!
    Gönderim Zamanı: 27 Ara 2011 Saat 12:39
Kadir bey,

Görüş ve fikirlerinize ihtiyacım var. 1 haftadır hastanelerde sürünüyoruz resmenCry
5,5 yaşındaki oğlumda şiddetli karın ağrısı başladı geçen hafta. Kağıthane devlet hastanesine götürdük apandisit dedi Okmeydanı SSK ya yolladı orda akşamları çocuk cerrahı olmuyormuş Şişli Etfale yolladılar. Cerrah muayene etti apandisit olmadığını, çocuklarda salgın oldugunu çocuk dr una göstermemizi istedi. Çocuk doktoru da muayene ettikten sonra boğazlarında kızarıklık olduğunu söyledi ve calpol, peditus ve gifrer damla yazarak eve yolladı. Çocuğumun karın ağrısı geçmedi cuma akşamı ateş ve kusma başladı tekrar doktora götürdük ultrason ve röntgen istediler bu sefer.

ultrasonda şöyle bir bulgu çıktıç sağ alt kadranda sonogrofik olarak akut app. lehine görünüm mevcut değildir. bir kaç adet benign reaktif mezenterik lenf nodu izlendi yazıyor . sonucu doktora gösterdik bağırsak enfeksiyonu geçirdiğini lenf bezlerinin şiştiği söylenerek antibiyotik tedavisine başladılar.

Dün gece uyurken burnu kanadı, çok korktum hemen doktora götürmek istedim ama eşim zorlamadandır zaten tedavi görüyor dedi aynı zamanda şiddetli öksürüğü var götürmedi. ama ben çok huzursuzum Confused 

ultrason kağıdında

FPS 57
D/G 160/3
GN 83
PWR 70
FRQ 8-13
D 5,5 cm  YAZIYOR

tahlil de göze batan değerler

WBC 13,8
NEU 9,9
LYM 16,6
MONO 1,5
MONO % 10,6
EOS 1,2
HGB 11,4
HCT 33,5
MCV 77,8

RBC 3
WBC 5
EPİTEL 15

Uzun oldu hocam , fikirlerinize ihtiyacım var çıldırmak üzereyim şimdiden teşekkürü borç bilirim.

Saygılarımla,

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2011 Saat 18:23
Apandisit te agri devamlidir, enfeksiyonlarda gelip-gecicidir. Eger agri devamli ise, kesin Apandisittir, vakit gecirmeyin. Cocuklarda Apandisit cok farkli seyirler gosterebilirler. Bu lenf bezlerinin baskisi ile Apandisin agzi kapanmis olabilir. Eger hala agri (hic gecmeden) devam ediyor ise, tekrar gosterin. Ayrica WBC nin de yuksek olmasi Apandisit lehinedir.
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2011 Saat 11:02

Düzenleyen duygu - 28 Ara 2011 Saat 15:07
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2011 Saat 11:05
Hocam teşekkür ederim. Ultrason çekimini ekledim belki fikir verebilirsiniz. 5,5 cm diyor tamam lenf bezleri şiş ama ya dediğiniz gibi apandisit ağzını kapatıysa Cry İstanbul gibi mega bir şehirde 3 tane araştırma hastanesinde 5 tane çocuk doktoru ve bir cerrah gördü hala aynı hiç bir iyileşme yok ne önerirsiniz?
Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2011 Saat 11:07

Mod arkadaşlarım kççültmeyi yapamadım yardımcı olursanız sevinirim Clown

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ara 2011 Saat 18:28
Eger agri hala hiz gecmeden devam ediyorsa, Apandisit olma ihtimali fazla. Kadikoy, Kiziltopraktaki " Florance Nightingale" hastanesinde, Prof.Dr. Nur Danisment'i bulun. Ultrasounddan bir sey anlayamadim. Gerekirse tekrar cektirin.Is ciddi, bugun halledin.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.