Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yüksek ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyüksek ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
azizan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesajın Direkt Linki Konu: yüksek ateş
    Gönderim Zamanı: 06 Eki 2013 Saat 20:28
iyi günler.oğlum 12.ayından sonra sürekli yükselen ve düşmeyen ateşle antibiyotikler kullandı.gene çözüm olmuyordu.her hafta ateşi düşüremeyip acile gidiyorduk.iğne vermeye başladılar gene çözüm olmadusonunda bi cocuk dr idrar kültürüne baktı ve 50.000mikrop bulundu.gene antibiyotik iğne verildi.kontrolde mikrop 100.000 oldu iğne değiştirilerek devam edildi.sonunda mikrop üremesi durdu.27 aylıkken yani geçen şubat ayında burun akıntısı,tıkanıklıgı,ve yüksek ateş nedeniyle dra gittik.antibiyotik verildi.ama ilaç bittikten 5-6 gün sonra gene ateş yükseliyor hastalık tekrarlıyordu.ilaç kullanımı 1 ayı geçince kbb uzmanına yönlendirildik.sinus rinseyi tavsiye etti.burnunu günde 4-5 kez temizleyin akıntı enf.yapmasın dedi.bu şekilde bi süre hastalanmadık.2 hasta önce gene ateş ve burun akıntısı şikayetiyle dra gittik.croxilex ve otrivin verdi.ilaç salı günü bitti cuma günü oğlum gene ateşlendi ve burnu tıkandı.dün gece ateş 40 olup hiç bi ilaçla düşeyince acil cocuk druna gittik.iğneyle ateş dürüşüldü veantibiyotik iğne verip gönderdi.eve gelince ateş gene yükseldi.bugun öğlen 1de ilk antibiyotik iğnesini vurdurduk ama ateşi 39un altına düşmüyor.coldmix kullanıyorum.sinüz rinseyle burnunu açmaya çalışıyorum.ama ateş düşürücülerin etkisiyle sürekli uyku halinde.ne yapacagımı şaşırdım.şifa umuduyla gidiyoruz dra ama çocugum artık ilaçlara bağışıklık kazandı.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eki 2013 Saat 20:51
ne diyeyim, Allah size akil fikir versin....
1- Erkek cocuklarda; Idrar Yolu Enfeksiynu (IYE) olmaz. Ancak; Sepsis gecirince veya kirli idrar sondasi sokulunca olur, sizi iyi kaziklamislar.
2- Zaten; Idrar kulturunde: Koloni sayimi: <100 000 den az oldugunda, bu "disardan mikrop bulasmasi olmus" demektir ( sizde:50 000 bulunmus) ..Igneleri bosuna yedi.AYRICA: Bir doktorun, bunu bilemeyecek kadar cahil olmasinin imkani yoktur... Bu doktor, kesin sahtekarin teki.. Ayrica (varsa) elinizdeki idrar tahlillerine bir bakin, Nitrit" negatif olanlarda, IYE yok demektir.
3- Bir daha atesi olup da, antibiyotik vereceginiz zaman; bir "Kan Sayimi" yaptirip; WBC degerine bakin. WBC: 17.000 den fazla ise, o zaman antibiyotik verilir.
Bana ( varsa) yapilan son 2-3 kan tahlili ve idrar tahllilerini yazin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Eki 2013 Saat 20:55
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.