Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - işitme kaybı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumişitme kaybı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MÜJGANCIM Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 11
Mesajın Direkt Linki Konu: işitme kaybı
    Gönderim Zamanı: 22 Nis 2011 Saat 13:15
iyi günler dr bey.kızım 34 aylık.bugün özel dr'a götürdüm.ben araba tutması için ve geniz eti için götürmüştüm.ama kontrolünde sağ kulağında sıvı birikmesi nedeniyle %30 işitme kaybı oldunu söyledi.geçici oldunu ve ilaçla düzeleceğini söyledi.bunun için DOXAFİN 2,5 MG/5ML ŞURUP AKŞAMLARI 1 ÖLÇEK,NAZOSTER NAZAL SPREY AKŞAMLARI 1  KERE BURUNA,ve kusma için METPAMİD şurup hergün sabah akşam verebilirsin dedi.gerçekten bu işitme kaybı ilaçla geçermi?sizin düşünceniz benim için önemli.yardımcı olursanız sevinirim.2 hafta sonra kulağını tekrar görmek istediğini ilaçlar bitene kadar kullanacağımı söyledi.sizden yardım bekliyorum.teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2011 Saat 11:01
1- Araba tutmasına karşı; Dramamine 1/4 tablet yola çıkmadan evvel vermeniz yeterlidir.
2- Bu sıvı birikmesi, antibiyotik tedavisi ile geçmez. İliadin burun damlasını (3gün) günde 2x2'şer damla buruna damlatmanız ile geçer. Eski maillere mutlaka bakın.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2011 Saat 11:55
cevabınız için teşekkürler.ama  bu ilaçları kullanmayalım mı?sadece illiadinle geçip geçmediğini nasıl anlayabileceğiz?birde araba tutması sefvisle gitdip geldiği için oluyor  günde 2 kere o tableti verebilir miyiz?zaten işitme testi falan yapılmadı 10 gün önce de kbb uzmanı görmüştü böyle bişeyden bahsetmedi.bir dr görüyor diğeri farketmiyor bu olabilir mi?ilk defa doktora işimiz düştü ondanda hiç güvenemiyorum.sadece size inanıyorum keşke ankarada olsaydınız Cry
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Nis 2011 Saat 10:26
Test yapılmadı ise, %30 işitme kaybı nereden çıktı??.. Kabaca bir test yapmak isterseniz, cep telefonundan söylenenleri işitebiliyormu ona bakın. Ayrıca bu değerlendirme için çocuğun mutlaka iyileşmiş olması gereklidir. Hasta iken zaten herkezde işitme azalır. Servisteki araba tutmaları daha ziyade çocuğun araç içinde çok hareket etmesi ile ilgilidir. Düzgün oturur ve ufka doğru bakarsa araba tutmaz. Ama haşarılık yapar, diğer çocuklarla azarsa, vasıta tutması olur. Dramamine iki defa 1/4 tablet almasında sakınca yok. Tabii, ideal olanı ilaçsız dediğim şekilde işi halletmesi.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2011 Saat 09:22
sadece kulağa bakılan bi alet varya onunla baktı ve öyle söyledi,zaten bende o yüzden şüphelendim bide ilacın antibiyotik oldunu öğrenince,ama sonradan aklıma geldi nasıl anlıyor diye ama çıkmıştık.ben iliadini kullanıyorum spreyini 2 şer fıs yapıyorum.onu kullandıktan sonra hastanede bi işitme testi yaptırayım değilmi?servistede şımarıkmı değilmi pek bilmiyorum ama hergün kusuyor ya sabah ya akşam.belki biraz büyüyünce daha rahat anlatabilirim.ama tableti kullanmaya devam etmeliyim şimdilik sanırım.birde şurubun daha çabuk etki ettiğini söylediler daha çabuk kana karıştığı için bu doğrumu acaba?herşey için çok teşekkürler.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2011 Saat 11:51
İyileştikten sonrada işitmesinden şüphe ederseniz götürün. Vasıta tutmasına gelince, şuruplar seyahatte daima başa beladır. Havalanında güvenlikçiler bin tane sual sorar, size suçlu muamelesi yapar, şişenin kırılma ihtimali vardır,Sabah siz verdiniz diyelim, akşam verilirken problem çıkar.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.