Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Tunajade
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 17
|
Konu: Ateş Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 00:56 |
Merhaba doktor bey benim 27 aylık bir kızım var. Ağustos ayında itibarende yuvaya başladı malum yuva ortamı ev gibi olmadıgı için cokcabuk hasta oluyor genelde virüs deniyor. Ateşi 39.5 ile başlayıp 40.5-40.7 ye kdr çıktığı oluyor. Ve bizböyle oldugunda doktorumuzun söyledikleri ile 4 saat ara ile paracetamol& ibubrofen ikilisini dönüşümlü kullanıyoruz. Ates düşüyor ve 1 -2 saat sonra yeniden yükseliyor bu böyle 4 maximum 5 gün sürüyor. Kızımın keyfi cok yerinde oluyor yemesi içmesi normal devam ediyor oluyor genelde. Son ateşte 4 doktoru aynı şey söyledi virüs hastaneye götürdüm virüs kendi dru idrar kontrolü yaptı normal çıktı ben kan alınmasını istedim gerek yok dendi Beta istedim boğazı tertemiz kızarık bile degil dediler son bir boyun hareketi yaptırdı oda normal çıktı.benim üzüntüm her ateşte vücuda hasar oluşurmu özellikle beyin göz ve kulaktan korkuyorum birde cevre dikkat et havale geçirmesin diye sizce böyle durumda ne yapılabilir?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118707
|
Gönderim Zamanı: 05 Ara 2013 Saat 02:13 |
1- Bazi cahillerin; "Beta" dedigi, Streptokok enfeksiyonlari bu yasta olmuyor... Hele bir, Ilk-okulu bir bitirsin, ondan sonra...
2- Ates ile fazla ugrasmayin. Ates vucudun, savunma mekanizmasidir ve ates cikmazsa, bagisiklik calismaz. Yazarlar bolumunde ates ile ilgili 2 makalem var, onlari okuyun. siz atesi dusurerek, atesli devrenin daha uzun surmesine sebep oluyorsunuz. Ates ve Havaleden korkmayin. Dunya'da bir tek Turk doktorlari atesi ve havaleyi bilmezler...
3- Anlattiklarinizdan, bende; doktorunuzun duzgun biri oldugu intibai dogdu. Ayni doktora devam edin. Bazi eksiklikleri ( ates, havale,IYE'nin klinik arazlari gibi) olsada bundan iyisini bulamazsiniz. En azindan; Sarlatan degil..
|
 |
Tunajade
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Ara 2013 Saat 01:24 |
Teşekkürler okudum ve notlarımı aldım. Bir sorunumuz daha var kronik kabızlık durumu var ve movicol Kinder kullanıyoruz 1,5 aydır en az 3 ay kullanacak kızım ve bu ilaç ileriki hayatını etkilermi?? Ilk ay hergün kullanıyorduk simdi 2-4 gün arası veriyorum duruma göre sizce ne yapılabilir başka?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Ara 2013 Saat 07:32 |
Eger; cikolata seklini kullaniyorsaniz, kabizligina iyi gelecek ama popo kontrolu kaybolacak, devamli kaka kaciracak...
Onun yerine, "Prebiyotik" sekerlerden, Duphalac kullanmanizi tavsiye ederim.
|
 |
Tunajade
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Ara 2013 Saat 22:50 |
Ateşten cok konusunca doktor bey bgn öğlen kızım yine ateslendi 39.2 olmuştu. Tam 8 gün olmuştu iyi olalı ve bgn yine ates. Bu hafta komple yuvada idi. Evde idrarınıda alıp en yakın hastaneye gittik yine alışkanlık yaptı artıkbizde bu olay. Klasik virüs dendi evimizin yolunu tuttuk. Eve gelince ilk iş ılık banyo yaptırmak oldu ve ibubrofen verdigimde 39,5 olmuştu. Pazartesi kendi drunda kan aldırmak isteyeceğim lökositlerine bakılsın diye. Biz yurtdışında yasıyoruz öyle kolay ilaç verilmiyor siz daha iyi bilirsiniz bende cok ilaç verme taraftarı değilim ama 8 gün içinde ateşin yeniden gelmesi ve bu durumda sürekli paracetamol ibubrofen kullanıp cocuğumun böbrek ve karaciğerine zarar veriyormuşum gibi geliyor. SiZden fikir almak istiyorum bu ates durumu normalmi Yada ne tavsiye edersiniz böyle bir durumda? Kızım 27 aylık 16kg ve 96cm boyu var. Genel durumu ates halinde cok keyifli yemesi içmesi yerinde sanki hiç hasta değilmiş gibi dolanır evin içinde..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 08 Ara 2013 Saat 02:33 |
Ateslendiginda; atesini dusurmek mecburiyetiniz yok.. Turkiye disindaki ulkelerde, doktorlar atesin sebebini, maksadini cok iyi bilirler. Ates bir nevi vucut savunmasidir. Bunu oradaki doktorlara bir soyleyin bakalim ne diyecekler...
Yuvaya yeni baslayan her cocugun;ilk 2 senesi (kisi) bu sekilde gecer..
Benim makalelerimi (yazarlar bolumunden) ve Forum kismindanda, "Alt forum yazilarini" ve eski mailleri okuyun.gelisimi iyi: Boy:10cm, Agirlik: 4kg fazla... 4 yas elbisesi giyer.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Ara 2013 Saat 02:35
|
 |