Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kanda mikrop ve geniz eti
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKanda mikrop ve geniz eti

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Konu: Kanda mikrop ve geniz eti
    Gönderim Zamanı: 09 Şub 2011 Saat 23:55
hocam merhaba..
oğlum 3,5 yaşını geçti. yuvaya da gidiyor..
 sürekli burun tıklanıklığı ve dolayısıyla kulak ağrısı yaşıyor.
son 5-6 gündür hafif ateşi var ama birgün var bir gün yok. hafif ve çok sık olmayan öksürük de var. gittiğim kbb doktorundan kan tahlili istedim. farklı çıkan sonuçları şöyle:
CRP kantitatif.......38
Sedim (ESR)..........68
WBC.....................12,6
HCT......................34,5
PLT.......................415
MCV.....................72.7
MCH......................24,7
MPV......................6,6
diğer sonuçlar refç aralığında görünüyor..  zatüreden şüphelenildi. ciğer filmi çekildi ama temiz çıkınca kanında mikrop var dediler.
Suprax'a başladık.
bu bazı ddeğerlerin yüksek olması sizce sadece buna işaret mi.. belki size uç gelecek ama lösemi belirtileri sadece bu değerlerle belirlenebilir mi. yüksek çıkan değerler beni gerçekten çok korkuttu..

ayrıca KBB sorum da; yazın burun tıkanıklığı az yaşıyoruz ama kışın hiç bitmiyor bu sıkıntı. allerjisi de var. dr bu şekilde gidersen geniz etini alalım dedi. sinüs röntgeni temiz ama diğer filmde genizetinin soluk borusunda nasıl bir çıkıntı yaptıgını gösterdi.. öyle belirgin bir uyku apnesi yok. şiddetli horlama da yok. ancak sürekli burnu tıkalı ve devamlı sol kulağı ağrıyor bu sizin bahsettiğiniz ödem yüzünden.. her zaman ateş yapmıyor ama kimi zaman kulakdan dolayı ateşi de çıktıgı oldu.
siz bu dönem çocuğunda geniz eti ameliyatını önerir misiniz. yoksa 6 yaşına kadar öyle veya böyle beklemeli miyim..
vaktinizi aldım teşekkür ederim, saygılarımla..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2011 Saat 12:46
Wbc yüksek, antibiyotik gerekir ve sizin bu durumunuza, "-kanda mikrop var-" ( yani sepsis) DENMEZ... Sizdeki durum "ENFEKSİYON" dur.. Enfeksiyon ile Sepsis'in farkını bilmeyen doktora ne denir, onu da ben bilemiyorum..Ya cahillik, yada hastalarını korkutmaktan büyük zevk alıyor..Ameliyat çözüm değildir, saçmalıyorlar. Lösemi ile yakından uzaktan bir ilgisi yok, zira PLT değeri yüksek. Lösemide "sıfır" olur.
Yukarı Dön
ziley84 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 57
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2011 Saat 14:06
kadir bey merhaba;
benimde geniz etiyle ilgili bir sorum olucaktı kızım 23 aylık yaklaşık 9 aydır sürekli burnu tıkalı gece horluyor ve ağzı açık uyuyor.hafif bir hastalıkta ateş vb. belirtiler olmamasına rağmen çok fazla balgamı oluyor.sürekli balgam kusuyor ama götürdüğüm doktorlar hep göğsün ve ciğerlerin temiz olduğunu geniz akıntısının yoğun olduğunu söylüyorlar.burun spreyi ve genelde benical veriyorlar.fakat kızım iyileşemiyor.istemesine rağmen yemek yemekte zorlanıyor,uyumakta zorlanıyor.en son doktorumuz bir ay sonra kafasından çekilen bir filimle geniz etinin soluk borusuyla arasındaki duruma bakıp geniz etinin büyüklüğüne bakıp 2 yaşında ameliyat olmak zorunda kalacağını bu durumun kızımı çok zorladığını söyledi.
siz ne dersiniz bu duruma ameliyat olmamalımıyız...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2011 Saat 15:06
Benim hastalarımda bu gibi ameliyatlara gerek olmuyor... Benical'i kullanmayın. Eski  mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.