hocam merhaba..
oğlum 3,5 yaşını geçti. yuvaya da gidiyor..
sürekli burun tıklanıklığı ve dolayısıyla kulak ağrısı yaşıyor.
son 5-6 gündür hafif ateşi var ama birgün var bir gün yok. hafif ve çok sık olmayan öksürük de var. gittiğim kbb doktorundan kan tahlili istedim. farklı çıkan sonuçları şöyle:
CRP kantitatif.......38
Sedim (ESR)..........68
WBC.....................12,6
HCT......................34,5
PLT.......................415
MCV.....................72.7
MCH......................24,7
MPV......................6,6
diğer sonuçlar refç aralığında görünüyor.. zatüreden şüphelenildi. ciğer filmi çekildi ama temiz çıkınca kanında mikrop var dediler.
Suprax'a başladık.
bu bazı ddeğerlerin yüksek olması sizce sadece buna işaret mi.. belki size uç gelecek ama lösemi belirtileri sadece bu değerlerle belirlenebilir mi. yüksek çıkan değerler beni gerçekten çok korkuttu..
ayrıca KBB sorum da; yazın burun tıkanıklığı az yaşıyoruz ama kışın hiç bitmiyor bu sıkıntı. allerjisi de var. dr bu şekilde gidersen geniz etini alalım dedi. sinüs röntgeni temiz ama diğer filmde genizetinin soluk borusunda nasıl bir çıkıntı yaptıgını gösterdi.. öyle belirgin bir uyku apnesi yok. şiddetli horlama da yok. ancak sürekli burnu tıkalı ve devamlı sol kulağı ağrıyor bu sizin bahsettiğiniz ödem yüzünden.. her zaman ateş yapmıyor ama kimi zaman kulakdan dolayı ateşi de çıktıgı oldu.
siz bu dönem çocuğunda geniz eti ameliyatını önerir misiniz. yoksa 6 yaşına kadar öyle veya böyle beklemeli miyim..
vaktinizi aldım teşekkür ederim, saygılarımla..