Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - geniz eti teşhisi nedeni....
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgeniz eti teşhisi nedeni....

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tugbayardim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Konu: geniz eti teşhisi nedeni....
    Gönderim Zamanı: 10 Şub 2011 Saat 16:10
Hocam geniz etiyle ilgili maillerinizi okudumda lenf bezidir enfeksyonlardan sonra büyür hiçbir hastama aldırmadım ancak  gece sıkıntılı solunum yapıyorsa alınması sart demıssınız.
aslında kafam karıstı..oncelıkle sunu sormak ısterım geniz eti genetik bi hastalıkmı?yada hastalıkların sonucumu?oğlum birbuçuk yaşında  ve birbuçuk yıldır solunumu sorunlu gece horlaması var.ağzı açık uyuyor ve sabahları  agzından akmıs olan beyaz bı akıntı görüyorum.. coldmikz zaten oda kokusu gibi kullanılmakta artık,buharlar serum fizyolojikler ama o an rahatlatıyor sadece.bu durum geniz eti sorunumu zamanla geçmeme durumu varmı yada neye bağlı,babasındada aynı problem vardı aldırdı fakat sorunları çözülmedi..kısaca napmalıyım?
teşekkürler
tugbayardim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2011 Saat 10:06
Hiçbir çocuk, genizeti-bademcik alınmadı diye ölmez ama her sene, 3-5 çocuk bu ameliyatlar nedeni ile hayatını kaybeder.. En son 2-3 gün evvel;  2 çocuk, bu ameliyat sonucu komaya girmişlerdi.. 3 gün evvelki  gazetelere bir bakın.. Bu sıkıntılı devre genellikle, çocuğun kreşe-yuva ya başlaması ile başlar ve kendi antikorlarını oluşturana kadar (2 kış)  sürer.. Biraz sabırlı olursanız, 7 yaşından sonra rahatlar. Tabii, benim bile "-ameliyat olsun-" dediğim istisnai durumlar vardır.. Bunlarda genellikle, soya çekim olarak yüz yapısı  ve dolayısı ile burun boşluğu yapısı dar olanlar ve ağır kulak problemlerine yol açılması muhtemel vakalardır..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.