Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - sureklimi boyle olucak?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumsureklimi boyle olucak?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tugbayardim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 53
Mesajın Direkt Linki Konu: sureklimi boyle olucak?
    Gönderim Zamanı: 28 Nis 2011 Saat 12:07
geniz etimidir bademcikmidir herneyse benim oğlum doğduğundan beri hasta uykuları bölük pörçük.serum fizyolojik sıkarken aglatmaktan morali bozuk.cold miks belki 30 şişe kullandık yani o oğlumun parfümü oldu ama dahada kötüye gidiyor sanki arada hasta olacagına arada iyileşti bu sene.ama hiççç ilaç vermedim bilmemki bu durum nasıl düzelecek hocam.yani 3 yada 5 yaşına kadar oğlum sıkıntımı çekecek.yokmu hiç başka bi yolu ameliyatıda önermediğiniz için ilerde oda çözüm olmayacak bide internette hep geniz etiyle ilgili şu alttaki haber;
Geniz ve burun eti, alerji, burun eğriliği ve sinüzitin neden olduğu burun tıkanıklığının uzun süre devam etmesi halinde, çocuklarda zeka gelişimi olumsuz yönde etkileniyor. Uzun süreli burun tıkanıklığı yetişkinlerde ise kalp hastalıklarına yol açabiliyor.
hocam ne diyosunuz.yokmu başka bi ilaç bi yol?gercekten zeka geriliği ihtimali varmı.oğlum huzursuz ben huzursuz..size çok güveniyorum.şimdiden teşeşkkürlerr
tugbayardim
Arti ver   Eksi ver  Yukarı Dön
tugbayardim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nis 2011 Saat 09:52
Geniz eti ve bademcikler, lenf bezleri olup, her boğaz enfeksiyonunda büyürler.. Genellikle, ilk kreş/yuva döneminin başlaması ile 2 kış çok hasta olurlar. Bu hastalıklar sonucunda antikorların 2 senede  oluşması ile, bu dönemden sonra vücuda mikrop girdiğinde mikroplarla, lenfatik sistem değil, antikorlar mücadele ederler ve ne siz ne çocuk hasta olduğunu anlayamazsınız. İşte bu dönemin başlamaı ile lenf bezleri yani geniz eti ve bademcikler küçülürler.. Bu sebeple, 7 yaşından büyüklerde ameliyata rastlanılmaz. Biraz sabretseler, herkez düzelir. Tabiat hata yapmaz.... Ameliyat, çok özel durumlarda yapılır.. Herkeze değil.
Yukarı Dön
sen81 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 111
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2011 Saat 13:43
hocam,arkadaşın internetten aldığı aşağıdaki bilgiyi değerlendirebilir misiniz?benzer haberleri ben de okuyorum ve canım çok sıkılıyor.çünkü benim kızımda da geniz eti var.

Geniz ve burun eti, alerji, burun eğriliği ve sinüzitin neden olduğu burun tıkanıklığının uzun süre devam etmesi halinde, çocuklarda zeka gelişimi olumsuz yönde etkileniyor. Uzun süreli burun tıkanıklığı yetişkinlerde ise kalp hastalıklarına yol açabiliyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nis 2011 Saat 15:15
Geniz eti (adenoid) başka şey, burun eti( polip) başka şey.. Erişkinlerde olan Polipler alındığında şahıs rahatlar. Geniz eti, bir lenf bezi olup, "Waldeyer halkası" dediğimiz 12 lenf bezinden biridir. Çocuklarda geçirilen enfeksiyonlara bağlı olarak irileşirler,  zamanla antikorların oluşması ile hastalıklar antikorlarla önlendiğinden bu lenf bezlerine daha az iş düştüğünden daha az çalışırlar ve küçülürler. Devamlı antibiyotik alanlarda antikorlar oluşamadığından iş devamlı lenfatik sistem tarafından halledildiğinden böyle çocuklarda geniz eti ve bademcikler problem olabiliyor ve ameliyat gerekebiliyor. Gerisi; hikaye... 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 30 Nis 2011 Saat 15:34
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.