Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
kartanesi
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 336
|
Konu: öksürük Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2009 Saat 15:07 |
Merhaba Doktor Bey,Cumartesi günü misafirimiz vardı.Oğlumda öksürüyorsu tabi ,halen geçmedi öksürüğü.Burnu da halen hırk hırk ediyor.Gelen misafir oğlumun öksürmesi üzerine doktora götürün bari dediler,götürdük dedim ama ilaçlarını kullanmadık diyemedim,çünkü anlatamıyorum sizin söylediklerinizi,onların oğlu da hastaymış(grip)doktorlarımız aynı,ona aferin plus vermiş,sen de içir bari dedi bana ama ben içime kurt düşmesine rağmen gene de peditustan vermedim Doktor Bey,Bunu nasıl açıklamalıyım neden peditus zararlı,Oğlumun öksürüğü tehlikeli sonuçlar doğurur mu?*******Nerdeyse 1 ay oldu başlayalı.Hiçbirşey yapmıyorum tonimer baby ve bazen zorla ve şırıngayla ballı limon,
|
http://imageshack.us/
|
 |
kartanesi
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 10:28 |
Doktor Bey,bugün başka bir sağlık kuruluşundaki çocuk doktoruna gittik.çiğerlerinin filmi çekildi.Dha önce bronşit geçirip geçirmediğini sordu.hAFİF BİR ENFEKSİYON OLDUĞUNU TEHLİKELİ OLMADIĞINI AMA antibiyotik kullancağımızı söyledi.Bize eritrosin günde 4 defa 2/3 ölçek ,sekrol sabah akşam yarım ölçek,kkongest günde 4 defa 1 çay kaşığı kullanmamız için reçete etti.Ne yapmalıyım.Sekroldan dolayı öksürüğün artabileceğini söyledi.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118707
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 11:12 |
Bir çocukta enfeksiyondan bahs edebilmek için birinci şart "ateşinin" olmasıdır. Ateşi olmayan bir çocuğa hatta erişkine antibiyotik vermek, anlamsızdır. Farmakolojide "çay kaşığı" standart bir birim olup, 5ml.'ye tekabül eder. Bu kaşık İngilizlerin kullandığı ""Teaspoon" olup, bizdeki çay kaşığı ile yakından uzaktan ilgili değildir. Ayrıca bizdeki çay kaşıklarının hiçbiri birbirine benzemez, standart değillerdir. Genellikle 1 veya 2ml, hacimleri vardır. Dikkat edin, ilaç kutuları üzerined "Çay kaşığı" ibaresinin yanında, parantez içinde (5ml) ibaresi vardır. Sekrol ve kongest ters tesirli ilaçlardır. 2 gün sonra öksürük kesildikten sonra hırıltılar başlayabilir dikkat edin.
|
 |
gok
Üye
Puanlar: 49
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 13:32 |
Hocam, ingilizlerin tea spoon'u bizim "tatli kasigi" dedigimize denk geliyor sanirim. yani bizim tatli kasigi yaklasik 5 ml, cay kasigi 2.5 ml degil mi?
|
 |
kartanesi
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 14:04 |
Doktor Bey kongesti kullanmadım zaten.Ama eritrosini ve sekrolu dün verilen ölçülerde kullandık.Gerçi akşam kustu ama,eritrosini ve sekrolü kullanalım mı Doktor Bey?Gerçekten ciğerlerinde bir sorun varsa bu ilaç iyi gelir mi?Ciğerlerindeki bu küçük sorunlu bölge ne olabilir?
Düzenleyen kartanesi - 09 Eyl 2009 Saat 08:14
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118707
|
Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2009 Saat 11:39 |
Bizdeki kaşıkların hiçbiri standart değildir. Siz şurup verirken daima ilacın ölçek kaşığını kullanın... Eğer ciğerlerinde hakikaten bir sorun olsa idi bu ilaçlar çok hafif kalırdı.. İğne şeklinde verilmesi gerekirdi.. Sizinkisi adi bir grip, zaten ilaçlarla değil, süresini tamamladığında kendiliğinden iyileşecek..
|
 |