Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - tekrarlayan ateş-enfeksiyon
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumtekrarlayan ateş-enfeksiyon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yesimuzman Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 128
Mesajın Direkt Linki Konu: tekrarlayan ateş-enfeksiyon
    Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2013 Saat 02:22

Kadir bey merhaba,

Umarım iyisinizdir ve hayatınızda her şey yolundadır. Size öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Sayenizde  ‘’Ateş’’in iyi ve gerekmediği sürece müdahale edilmemesi gereken bir durum olduğunu öğrendim, hatta yaşayarak tecrübe ettim J

Kadir bey size daha önce oğlum Selim’in tekrarlayan ateş-enfeksiyon sürecinden bahsetmiştim. Zaman ayırıp ilgilenerek bilgi vermiştiniz ,çok teşekkür ederim.31 ağutostan bu yana şu süreçleri yaşadık:

1.       31 ağustos- 2 eylül  arası en fazla 41.3 ateş

2.       12 eylül-15 eylül arası en fazla 39.5 ateş

3.       25 eylül-27 eylül arası en fazla 40.5 ateş

Bunların hiçbirinde ne doktora götürdüm,ne ilaç verdim. Ateş düşürücü dahi kullanmadım,hepsini kendi kendine atlattı. Benim endişem bu kadar sık aralıkta olması, ve başka hiçbir belirti göstermemesi. Açıkçası korkuyorum. Okula bile başlatmadım henüz, dinlensin diye insan içine de çıkarmıyorum. .. Bugün Selim’i bebekliğinden beri takip eden çocuk doktorumuza götürdük. Fizik muayenede hiçbir problem yok. Boy 2 cm uzamış 108 cm olmuş ve 600 gr almış  1,5 ayda.  Bu kadar sık olması nedeni ile yaşanılanların doktorumuz endişelendi ve bizi pazartesi günü bir dizi tahlil yapılmak üzere hastaneye çağırdı. Sizin görüş ve önerileriniz benim için çok ama çok önemli. Ne tavsiye edersiniz? Doktorumuz hiçbir şeyi riske atmayıp araştıralım diyor detaylı. Sormak istediklerim:

1.       Sizce bu araştırma süreci gerekli mi?

2.       Bu yaşadığımız süreçler, sizin daha önce değerlendirdiğiniz yanlış ve gereksiz antibiyotik uygulamalarının sonuçları olabilir mi?  Başka forum cevaplarında antibiyotik ateşinden bahsetmişsiniz.  

3.       Vücuttaki enfeksiyon kaynağını bulmamız gerekiyor diyor doktorumuz. Böyle bir tanımlama var mı? Anlayamadım L

Şimdiden teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Allah sizi başımızdan eksik etmesin...StarClap

Saygılarımla...

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2013 Saat 02:47
Kadir bey ,
Oğlumun yaşını yazmamışım : 09 mart 2009 doğumlu 4,5 yaşında
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2013 Saat 03:37
Ne riski imis? Hangi enfeksiyonun kaynagi aranacakmis??? Saglam bir cocukta boyle soytariliklar yapilmaz..
Onun niyeti baska.. Sizi "yagli kapi" gordu, akli sira sogusleyecek. sakin gitmeyin ve uzak durun.. Akli sira, gitmediginiz donemlerin acisini cikaracak!!
Vucutta bir; "ENFEKSIYON KAYNAGI" diye bir sey yok... Yazdiginiz tarihlerde, mikrop kapmis, gecmis gitmis.... Bu saate, bunlarin ne oldugu zaten anlasilmaz, ayrica da gerek yoktur.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2013 Saat 04:44
Kadir Bey,
İyi ki varsınız. Sizi tanımasam bu düzenbazlar benim oğlumu da ele geçirecekti demek kiCryConfused
Tamam gitmeyeceğim o tahlilleri yaptırmayaSmile ama bu 10 gün ara ile ''mikrop kapmalar''!! Okula başlatmadım henüz, dinlensin diye çok fazla insan içine de çıkarmadım. Beni tek endişelendiren durum bu. Bunu öğrenmenin bir yolu yok mu Kadir Bey? Belki kızıyorsunuzdur bana ''Çocuğu kurcalatma gerek yok '' Embarrasseddiye ama elimde değil işte.Star
Sabrınız ve anlayışınız için ne kadar teşekkür etsem az...KizBebek
Saygılarımla
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2013 Saat 19:06
-yesimuzman: 4-6 yaslar arasinda cocuklarin, boyle sik hasta olmalari normaldir. Yazarlar bolumunde, "Bagisiklik Sistemi" ile ilgili makalemi okuyun. Ayrica, okumadiniz ise, Ates ile ilgili 2 makale daha var, onlarida okuyun.
Eski mailleri ve bilhassa "AltForum" daki yazilari okursaniz, sizin gibi pek cok ailenin de nasil kandirildiklarini goreceksiniz..
Sıkıntılı bir 2 kisdan sonra hersey duzelecek.. cocugunuzun saglikli bir "Bagisiklik sisteminin" olmasi icin bu eziyetli devreyi gecirmeniz sart.. SABIR. Okumaya devam.   
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2013 Saat 12:53
Kadir bey  iyi pazarlar diliyorum...
Size ne kadar teşekkür etsem az. Sizi tanıdığım için çok şanslı ve mutluyum. Tüm makalelerinizi,alt forumları ,buradaki konu,soru ve cevapları okuyorum tek tek.  Takıldığım birşey olursa sizi rahatsız ederim tekrarStar
Oğlum ve ailem adına saygı ve selamlarımızı gönderiyorum...KizBebekElSalla
İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız...

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2013 Saat 19:07
Kadir Bey merhaba,
İlgisi olup olmayacağını bilemediğim için yeni konu açmadım. Oğlum'un boynunun sağ tarafında enseye  yakın kısmında ele gelen bir kitle hissettim. Bilye gibi oynuyor, sabit değil. Oğlum 4,5 yaşındaydı. Çok sık hastalanmıştı, belki hatırlarsınız önceki cevaplardan. Bunlarla ilgisi olabilir mi? Yada bu yaş için bir tetkiğe gerek var mı?

Saygılarımla...
iyi çalışmalar...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eki 2013 Saat 20:38
Deri altinda, bilye gibi oynayan "lenf Bezleri" onemli degildir.
Hodgkin Lenfomasinda, lenf bezleri paket tarzinda (8-10 tanesi bir arada) ve alt dokuya yapisik haldedirler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.