Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateşş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateşş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra-göktuğ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 23
Mesajın Direkt Linki Konu: ateşş
    Gönderim Zamanı: 26 Ara 2013 Saat 10:49
iyi günler kadir bey ;oğlum 25 aylık 13 kilo 95 cm. boy
39,7 olunca ateşi calpol verdik hastaneye gittik boğazında sivilce gibi yara olduğunu söyledi calpola devam sulcid antibiyotik ve praldyne verdi kullandık ateşinde en ufak bi değişiklik yok tekrar kontrole götürdük doktor kan tahlili istedi sonuçlar aşağıda;
RBC 4,82
MVC 65,4
HCT 31,6
PLT 253
MPV 8
WBC 22,3
HGB 10,7
MCH 22,2
MCHC 34
LYM 6,4
LYM% 28,6
LPCR 16,7
RDWA 44,1
GRAN 13,3
GRA% 59,6
MID 2,6
MID% 11,8
RDW% 15,3
PDW 11,1
PCT 0,2

BU SONUÇLARA BAKARAK KANINDA MİKROP OLDUĞUNU BİRAZ KANSIZ ÇIKTIĞINI (KANSIZLIĞA SONRA BAKICAZ DEDİ)NOVALGİN ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ , FİTİL ,VE IESEF 1GR. İĞNE GÜNDE 1 TANE 6 GÜN VERDİ.BEN NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM İĞNEYE KARŞI OLDUĞUNUZU BİLİYORUM ÇOCUK BİR TÜRLÜ TOPARLAMIYOR İŞTAHSIZ ATEŞLİ SÜREKLİ BİTKİN BİTKİN YATIYOR SÜREKLİ UYKU HALİ AYAĞA KALKICAK GÜCÜ YOK SİZ BU SONUÇLARA GÖRE NASIL BİR YORUM YAPARSINIZ HOCAM AYRICA KANSIZLIK İÇİN NE TAVSİYE EDERSİNİZ VEDE BİZ DÜZENLİ OLARAK HER AY HASTALANIYORUZ BU NORMAL Mİ NASAIL BAĞIŞIKLIK KAZANDIRABİLİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM İYİKİ VARSINIZ ..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Ara 2013 Saat 19:26
O aptal; daha Enfeksiyon ile,"Kaninda mikrop olma" durumunun farkini bile bilmiyor.. Bu salakca ifade maalesef artik butun doktorlar tarafindan kullanilir oldu..
Sizdeki durum; ASLA, kaninda mikrop olmasi durumu(SEPSIS)degildir.. Enfeksiyon halidir.. Agizdan alinacak basit bir antibiyotik yeterlidir.
Ben artik Turkiye deki doktorlara ve hastanelere hic itimat etmiyorum. O kan tahlilindeki;WBC degerini kasten yuksek yazmis bile olabilirler..
Anemi durumu yok. O aptal, cocuk HGB si ile eriskin HGB degerlerinin farkli oldugunu bilmediginden oyle sacmalamis...
Baska bir yerde, kan sayimi yaptirip, HGB ve WBC degerlerini bana yazabilirmisiniz!!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Ara 2013 Saat 19:28
Yukarı Dön
esra-göktuğ Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 23
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2013 Saat 17:19
tabi hocam ya devlet hastanesinde ya sağlık ocağında falan yaptıralım bu sefer ozaman okadar şaşkınım ki anlatamam kime güveneceğimizi şaşırdık inannın bursa da tavsiye edebileceiğiniz bi çocuk doktoru varmı ayda 1 hasta olması normal mi ayrıca ilk doktora götürdüğümüzde sulcid vermişti ağızdan antibiyotik kullandık hiç geçmedi hastalığı ateşi doktor bey bu ilaçlardamı etkili değil anlamadım
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118726
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Ara 2013 Saat 20:27
Bakmayin siz, o doktorlara, onlar her seye Antibiyotik yazarlar..
7ay-2 yas arasindaki cocuklarda normal WBC sinirlari: 6.0-17.0 dir. Eger, SIZ: Agizda pis bir koku ve dilinde kalin bir "kirli-beyaz, sari" bir pas goruyorsaniz, antibiyotik verin. Dilinin pembe olmasi, antibiyotik gerekmedigini gosterir..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.