Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yeşil balgam ve ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumyeşil balgam ve ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fundaxx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fundaxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: yeşil balgam ve ateş
    Gönderim Zamanı: 28 Eki 2015 Saat 11:15
 Hocam merhaba;
4,5 yaşındaki ikizlerim 2 hafta önce nezle oldular. 3 gün içindede kesildi burun akıntıları. 4 gün sonra yeniden başladı. daha koyu kıvamlı bir akıntı ve balgamlı öksürük var şu anda. kızlarımdan birinin 6 gündür ara ara inip çıkan ateşi de var. 37,5-38 arası... gündüz düşüyor, akşamları 38'e kadar yükseliyor. Gece çok terliyor ve yeşil renkli balgam çıkartıyor. serum fiz., ballı limon ve coldmix kullanıyorum sadece... 2 yıldır doktora gitmedik hiç. sizin tavsiyelerinizi uyguluyorum. şimdi bu yeşil balgam ve ateş biraz kafamı karıştırdı. sizce tahlil yaptırmalı mıyım? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118731
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Eki 2015 Saat 17:53
Gribin sonunda akinti bu sekil alir.
Once "Su gibi" olan akinti, zamanla "Sut gibi beyaz" sonra,"Bally kivaminda, sari-yesil renk" alir.
Aynen devam. Sicak buharli banyo sureyi kisaltir.
Yukarı Dön
fundaxx Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı fundaxx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2015 Saat 00:28
Hocam merhaba, size en son 28 ekimde yazmışım. 28 ekimden bu yana ikizlerim bir türlü kurtulamadı hastalıktan. Tam iyileşecek gibi oluyorlar sonra herşey yeniden başlıyor. bu sürede iki kez doktora gittik. ilkinde kan testi yapıldı çocuk referans değerlerine göre sonuç normal olduğu halde doktorumuz macrol 125 mg yazdı ama kullanmadık. Ateş yoktu sadece öksürük, burun ve geniz akıntısı vardı. Sonra geçti fakat kısa bir süre sonra yeniden başladı. yine aynı. burun akıntısı, geniz akıntısı ara ara hafif ateş(37.5-38.5)... geçen hafta yeniden gittik doktora ciğerlere inmemiş fakat akıntı çok koyulaşmış dedi ve macrol 250 mg, ventolin,  iliadin sprey yazdı. o akşam Ada'nın ateşi 39 a kadar yükseldi. ateş düşürücü verdim. bir daha yükselmedi. doktorun yazdığı ilaçları kullanmadım ikisine de. Bu hafta artık iyileşme sürecine girdiğimizi düşünüyordum ki bu sabahta Nil hastalandı. Sabah karın ağrısı vardı. iki kez ishal gibi yaptı tuvaletini ve çok az kustu. iştahı çok kötü... nerdeyse bütün gün bir şey yemedi diyebilirim. Arada karnının ağrıdığını söyledi. akşamda ateşlendi. ateş düşürücü verdim. burun akıntıları koyu kıvamlı ve yeşil, öksürük balgamlı... sizce antibiyotik kullanmalı mıyım? 
Bu arada Ada boy: 112 cm kilo: 16.8 kg yaş: 4 yaş 9 ay  Nil boy: 110 cm kilo:16 kg... Baya bir kilo kaybımız oldu. İştah çok kötü. çinko eksikliği de var. Ne önerirsiniz? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118731
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Ara 2015 Saat 07:11
Daha kac kere anlatayim!!!!
ATES yaninda; Agida pis koku yoksa, dil pasli degilse; antibiyotik gerekemz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.