Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Öksürük ateş kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Öksürük ateş kusma

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Rukiyedefne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 06 Mar 2024
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rukiyedefne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Öksürük ateş kusma
    Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2025 Saat 02:19
     Merhaba Dr. Kadir Bey,
     2 yaşındaki kızım (23.06.2023 doğumlu 3,650 kg ve 52 cm boyu) 13 buçuk kilo. bir hafta önce burun akıntısı hapşırık bir kaç gün icinde de öksürük başlayınca nezle grip olduğunu düşünerek sizden ogrendiklerim cold mıx ve sıcak buhar uygulaması yaptım.
      Fakat iki gün önce buna ateşte eklendi. Öksürürken göğsünün oraları tarif ederek agridigini anlatiyordu bana. Sanki bütün vücudu ağrıyor gibi. Konuşuyor fakat yeni yeni yeni kelimelerle kendini ifade ediyor. Sesli nefes alışverişi vardi. Ağrısı olup yatamayinca calpol Plas şurup verdim biraz rahatladı. İlacın etkisi geçtiği icinmi bilmiyorum ilaçtan 3-3 buçuk saat sonra tekrar öksürürken ağrıdigini anlatıp ağlıyordu. Sabah olunca hastaneye çocuk Dr una goturdum. Tahlil yapmasını en azından wbc si ne bakmak icin sizden ogrendigimi uygulamak istedim. Dr muayene yapıp çok tıkanmış bronşit olmuş diyerek kızıma orada verdirmem için ventolin hava ve prednol iğne verdi. Evde kullanmamiz içinde 
-Cortair 0,25 mg
-Prednoll 20 mg ampül 2 adet
-Ventolin nebil
-Azro 30 ml suspansiyon
-Zaditen 100 ml şurup
-calpol süspansiyon

Dr dan tahlil yapmasını istedim ama gerek yok tahlile ne olduğu belli bronşit olmuş önce rahatlatmam lazım hastayı dedi. Verdiği ilaçlar gerçekten mi gerekli antibiyotik astım ilaçları kullanmalimiyim aklımda bir sürü sorularla orada tedavi aldirmayip eve geldik. eşim Dr un yazdığı ilaçları aldı fakat ben sadece ağrısı olduğu için dolven ve calpol şurup 4 saat ara ile dönüşümlü veriyordum. Nefes alisverisi sesli ve dk da 50 olunca evde Antibiyotik ve ventolin ilk defa verdim rahatlamasi için ama gece sanki nefes alışverişi daha hızlandı. 58 e kadar çıktı. Sabaha kadar kızımı ayağımızda salandirip kucagimizda volta attık evin içinde. 3 kerede kusması oldu sabaha kadar. Çok korktum sabah yine başka çocuk Dr una götürdük. O da çok tıkanmış zor nefes alıyor burada bir prednol iğne ve ventolin hava alsın sonrasında nefes alışverişinde rahatlama olmazsa hastanede yatış yapıp tedavi edeceğiz dedi. Dün kabul etmediğim iğneyi bugün yaptırdım. Sonrasında kızım biraz rahatladı gibi. Son bakan Dr beye tahlil isticek misiniz diye sorunca önce yok dedi sonra kan sayımı ve allerji testleri alerjik olabilir diyerek istedi. Bir önceki doktorun verdigi ilaçlara devam etmemi istedi. Tahlil sonuçlarını paylaştım.           

Dr bey ilaclari kullanmalimiyim? Şu an kızım yok denecek kadar seyrek öksürüğü oluyor. Ateş yok. Burun akıntısı 2 gündür yoktu bugün az var. Keyfi yerinde. 

Prednol onermiyorsunuz ben eşimi yapmama konusunda ikna edemeyeceğim için mecbur yaptırdım. İki tane daha yazıldı. Bu ilacın etkisi geçince nasıl bir şeyle karsilasicam? Digerlerini yaptırayım mi?
Yazılarınızı okuyorum sizden öğrendikçe uygulamaya çalışıyorum. Kadir Bey ama Nasıl bir yol izlemeliyim?
Yukarı Dön
Rukiyedefne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 06 Mar 2024
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rukiyedefne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2025 Saat 02:20
Tahlil sonuclari
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 118886
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2025 Saat 09:18
Viral enfeksiyon!! 
SAKIN antibiyotik vermeyin.
Çocuk doktorların çoğu bunlar gibi sahtekar! 
Laboratuvar da sahtekarın bir türü! 2 yaş çocuğunun tahlil sonuçları yanına; "Erişkin Refrans Aralıklarını" 
yazarak sanki başka hastalıklar da varmış gibi, o sahtekar doktorlara kıyak çekiyor!
Sakın ateş düşürmeyin, sakın hiçbir Kortizon türünü de kullanmayın. 
Bunlar verdikleri şarlatan ilaçları ile "sahte iyilik hali" yaratarak sizlerin gözlerini boyarlar ve hastalığın 
uzamasına sebep olurlar! 
O "bozuk" gibi görülen sonuçların tamamı yaşına uygun.
Bazı Gripler böyle seyrederler.
Komplikasyon olsa (üstüne antibiyotik gereken bir durum eklense) ağızda kötü bir koku ve dili kaplayan
pas tabakası olur. 
Yazılarımı okuyun. Yoksa, etrafınızdaki bol miktardaki böyle çakallar sizi dolandırırlar!
Yukarı Dön
Rukiyedefne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 06 Mar 2024
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Rukiyedefne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 5 Saat 3 Dakika önce Saat 15:44
Merhaba Dr. Kadir Bey, 
   Cevabinizdan sonra ilaçları vermedim. 3 gundur hafif öksürüğü var limonlu bal cold mıx veriyorum. Ateşi olmadi, teşekkür ederim Kadir bey. Mesajınızı eşimede okuttum o biraz çevrenin ve diğer doktorlarin etkisi altında olduğu için suphede kaldi ama kızım kotulesmedigi için şu an sessiz. 
Son bir kaç sorumada cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum. Buradaki doktorlara sorsam hemen kesmemi söylerler. 
2 yaş 3 aylık 13,400 kg 86 cm boyu, Doğum 3,650 kg 52 cm boyu.

 1-Daha önce size kan sayimi atigimda biraz kansiz olduğunu söyleyip etli gidalari artirmami soylemistiniz. Şu anki tahlilinde doğru anladıysam kan değeri gayet iyi. 

2-Etli gidalari iki günde en fazla bir köfte kadar yiyor. Kahvaltida bazen az yumurta bazen peynir helva varsa onu bayılarak yiyor. Ara ogunlerinde meyve az bazen yoğurt yiyor. Akşam biz ne yerse ondan veriyorum ama bir kaç kaşık yeyip bırakıyor.
Normal süt içmiyor bende içim markasının kakaolu ve çilekli sutlerinden ( d vitamin ekli) gün icerisinde en az 2 bazen 4 tane iciyor. Daha da istiyor ama kansızlık yapar diye vermiyorum. Fazla içince kakası top top oluyor diye de vermiyorum. Gün içerisinde kızımı ve kardeşinide emzirmeye devam ediyorum. Süt istediği kadar içebilir mi?

3-bebekliginden beri geceleri sık uyaniyor. Bazen ağlayarak hep meme isteyip verip yatırıyorum. Uyurken gözleri aralı kendinde değil bazen göz bebeği hareket ediyor kırpma yok bu süreçte. El parmakları kipirdiyor. Bir süre sonrada genelde ağlayarak uyanıyor meme alınca sakinlesip uyuyor. Bununla ilgili videosunu çekip atmak istedim ama olmadi. Normal mi ne yapmalıyım bu süreçte? 

Kadir Bey çok uzun oldu vakit ayırıp kızımın gelisiminide değerlendirebilir misiniz? Teşekkür ederim 🙏
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 118886
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 3 Saat 50 Dakika önce Saat 16:57
    " Daha da istiyor ama kansızlık yapar diye vermiyorum"
Bu kadar salakca bir yalana nasıl kandınız ki?? 
Sanki bütün dünya doktorları aptal, bizimkiler hemen keşfedivermişler; "sütün kansızlık yaptığını"!!
Siz gelin de, USA'da çocuklar nasıl süt içerler, bir görün... 
Benim yaşadığım Arizona'da normal süt galon (takribi) 4 litre olarak satılır. Bazı süpermarketlerde de; 4'lü
paketler vardır. 
Bunun daha ufakları meyvalı ve çukulatalı sütlerdir. 
Türkiye, dünyada; çocukların EN AZ süt içtiği ülkeler arasındadır. Buna mukabil, çocuklarda anemi görülme
oranı USA'dan daha fazladır. BUnun sebebi de ailelerin etli gıdalara erişiminin güçlüğüdür. 
Sizin çocuğunuzda ise; Hgb:12g/dL! Anemi filan YOK! 
Bu konuda yazdıklarımı okuyun. Sil baştan herşeyi anlatacak halim yok. 


Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.