|
35 yas astim |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
elifkerem ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 547 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifkerem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 8 Saat 41 Dakika önce Saat 16:59 |
Hocam merhaba 35 yaşındayım 10 yıldır Antep te yaşıyorum buraya yerleştigimden beri çeşitli alerjiler yaşadım (artik havasından mi suyundan mi bilemiyorum) kendi memleketim(karadeniz) gittiğimde bütün şikayetlerim bitiyor. En şiddetli yaşadığım dönem Ağustos sonunda başlar Ekim sonuna kadar işkence gibi yaşarım burun tikaniklari yaşadım günlerce geçmeyen size yazdığımda illiadin kullanmıştım hatta 5 gun bir buruna 5 gun diğerine diye diye geçirdim ayları gözüme vuruyor kaşınıyor kaşınıyor zahiren damla kullanıyorum bir dönem kaşıntı kabarma oluyor acile gidip serumla geçiyor anlayacağınız bir yerden baskiliyorum diğer yerden çıkıyor sanki
Ağızdan aldığım ilaçlar Allerset Allegra ve en son fixdual aldım bana mısın demiyor bu ilaçlar geçen sene yine bu zamanlar aşırı oksurugum başladı haftalarca sürdü artik konuşamıyor yürüyemiyor uyuyamiyordum ve KBB doktoruna gidince alerjik tablo olduğunu ve fixdual dahil diğer ilanlarında yetersiz geldiğini görünce damardan kortizon yaptı ve rahatladim Bu sene yine haftalardır aynı sıkıntıları yaşadım ama öksürük artik kriz şeklinde geliyor ve nefesim tıkanıyordu en son okulda bjr kriz gelince alerji doktoruna gittim acil olarak derdimi bile anlatamadım kendi muayene etti ve 4 4 lük astim dedi Deriden test yapti sadece zeytin ağacına çıktı alerjim 2 günlük ağızdan kortizon ilaci Ve ventolin cort air hava tedavisi verdi rahatladim birkaç kez krizim oldu hava makinemi her yere tanıyordum okulda dahi aldığım oldu 10 gun sonra kontrole gittiğimde aşı tedavisinden bahsetti Ama tek başına zeytin ağacı icin yeterli değil dedi kandan cayır alerjisine baktı negatif çıktı aşı tedavisine gerek yok dedi 4 gündür alerji ilaci ve hava almıyorum acikcasi denemek istedim ama bugün yine cok tikaniyorum degisik bir durum oluyor konusursam sanki nefesim kesilecek gibi hissediyorum aldığım nefes yetmiyor sanki Bu arada doktor astim icin kullanılan ağızdan alınan sprey verdi emin olamadığım icin henüz kullanmadım Sizce ben gercekten astim miyim Verdiği spreyi kullanmalı miyim(foster nexthaler) Aşı tedavisi gerekli midir
|
|
![]() |
|
elifkerem ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Eki 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 547 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifkerem
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tabloyu ve makalenizi okudum hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118921 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ventolin puf kullanın. İyi gelirse, Astım demektir.
Astım hastası, rahat nefes alır, sıkıntılı ve daha uzun sürede nefes verir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifkerem
Peki hocam aşı tedavisi önerir misiniz astim icin
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118921 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
İçinde ne olduğunu bilmediğim bir ürünü tavsiye edemem.
Bir vakitler, "aşı" diye, düşük doz Kortizon yapıyorlardı hastalara!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elifkerem
Yurtdisinda yapılmıyor mu hocam alerji icin aşı
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|