|
Hızlı solunum |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Rukiyedefne ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mar 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 24 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Rukiyedefne
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Saat 40 Dakika önce Saat 02:27 |
Merhaba doktor bey,
28 aylık kızım 13.500 kg bir ay önce burun akıntısı öksürük ateş kusma ve nefes alıp vermede zorlanma ile hastaneye başvurmuştuk. Hastanede ciğerleri tıkalı deyip prednol ampül yapılıp ventolin hava verilmişti. Evdede kullanmam için ilacllar verilmişti. Size danistiktan sonra evde ilaç vermemiştim. prednol sayesinde iyi düzelmişti. Şimdi yine bir kaç gündür burun akıntısı hapsuruk sonrasında öksürük kusma (2 kez) başladı. Nefes alış verişi hızlı dk 63 e kadar çıktıgi oluyor saydigimda. Hastaneye gitsek yine bir önceki gibi prednol iğne ve hava verecekler ciğerler tıkalı diyerek. Şu an evde serum fizyolojik hava verip aynı şekilde buruna veriyorum. Limon bal karışımı içirip arada sıcak buhar yapıyorum ama uyuyup 5-10 dk kalkıp evde kucakta gezmek istiyor. Çok endişeliyim doktor bey hiç bu sekide tıkalı gibi sesli nefes alıp vermiyordu. Sanki aldığı hava yetmiyor bir şeye çarpar gibi alıp veriyor. Ventolin vermelimiyim? Sizin eski soru cevaplara baktığımda prednol kullanım sonrası yogunbakima kadar gidebilir diye bir cevabınızı görmüştüm. Kızıma da olmasindan endişeliyim. Yönlendirme bizi yardımınızı bekliyorum, teşekkür ederim 🙏
|
|
![]() |
|
Rukiyedefne ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mar 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 24 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Rukiyedefne
![]() ![]() ![]() ![]() |
Doktor bey nefes alışverişi çok hızlandı gogsu hareketliydi huzursuz kollarımda kuş gibi atiyordu bende ventolin serum fizyolojik verdim nefes alışverişi biraz rahatladı. Birde doktor bey kızım bugun kakasını yapmadı ama sürekli bı gaz çıkarıyor kokulu normalmidir?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Rukiyedefne
Doktor bey kusuruma bakmayın ventolin değilmiş ilacın adı ventosal 2,5 mg. Uykusuzluk yorgunluktan ilacın adını hatalı yazmışım. Kızıma ventosal verdim sakıncası olur mu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Her iki ilaç; AYNI olup, Salbutamol ihtiva ederler!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|