Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebek
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Bebek

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yamaninannesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 235
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yamaninannesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Bebek
    Gönderim Zamanı: 7 Saat 33 Dakika önce Saat 09:41
Hocam 4.5 aylık erkek bebek 64 cm 7 kg dogum kilosu 3150 
3 gün önce ablası okuldan hastalık getirdi hasta olduk bebeğin sadece 3 gün önce 37 derece ısrarcı olmayan ateşi oldu Hiçbir şey yapmadım sabah olduğunda kendi kendine düşmüştü ancak 3. gün yani bugün öksürük arttı burun tıkalı burnu serum fizyolojik ile açtım aspiratör ile çektim manuel bir aspiratördü .burnunu rahatlattım ancak öksürük hala devam ediyor Ne yapmalıyım doktora götürdük sadece %3'lük Hipertonik serum Günde 4 defa mebulizatör ile verebilirsin dedi bunu Denemekte fayda var mı balgamı incelteceğini söyledi bana.ilaç vermek istemedi sadece iyi bir muayne etti. Oda nemi 70 derece evde bunu acıl dusurmemiş gerektigini aksi halde hastaneşerden cıkamıcagmızıda ekledi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119346
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 4 Saat 23 Dakika önce Saat 12:51
1- Dili pembe olduğu sürece, antibiyotik gerekemz.
2- Aspiratör kullanmayın, tahriş; daha fazla ifrazat yapar.
3- Tıkanıklığı yapan; ifrazat değil ÖDEM dir! Ona da en iyi çare; Serum Fiz 10'ar damladır.
Öyle Buhar makinasına; serum fiz konulmaz. Bunun kadar salak bir uydurmayı bir tek Türk doktorları içat
 edebilirler.
Serum fiz'de; tuz oranı zaten %0.7!!! Bir de su haznesine koyduğunuzda ne gibi bir etkisi olabilir ki!!

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.