Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş titreme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteş titreme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119371
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2016 Saat 07:36
Iburamin Zero, 1mg Klorfeniramin maleat ihtiva ettiginden, cocuklarda tavsiye etmiyorum.. Turkiye'de, saf Ibuprofen ihtiva eden Iburamin yok..
Saf Ibuprofen ihtiva eden; Ibufen, Dolven, Pedifen, Apireks, Gerofen gibi suruplari kullanabilirsiniz.

Esasinda hic ates dusurucu kullanmamak en dogrusudur.
Yukarı Dön
minel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 63
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı minel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2016 Saat 10:25
Cok teşekkürler Hocam bende ateş dusurucu kullanmamak için direniyorum ama çocuk yarı baygın, ağrıdan ateşten gözünü acamayinca mecbur  ver iyorum.hocam birde doktor polivit şurup yazmış.antibiyotikle birlikte kullanabilir miyim?  Yoksa antibiyotik bitince mi baslamaliyim? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2016 Saat 18:24
Antibiyotik yaninda; Vitamin yazma sacmaliklari, '60'li-'70' yillarda cok yaygindi...
'90'li yillarda, bu sacmaligin kimleri zengin ettigi ogrenildi ve cok az doktor yazar olmustu..
Hic gerek yok, paraniza yazik...
Yukarı Dön
minel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı minel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2016 Saat 01:27
Hocam çok oldum biliyorum ama sormazsam içim rahat etmiycek.soru cevaplariniza bakarken strep a diye birşey okudum.ki bunu ilk defa duydum.böyle bir testten hiç haberim yoktu.belirtileri bize çok uyuyor.ates dilde pas kusma.ve okula başladığından beri çok sık oluyor.daha 2 hafta önce yine ateş boğaz kızarık dilde beyaz bir tabaka vardı.antibiyotik kullamistik.cocuk nerdeyse 1 hafta sonra yine aynı hastalık geçiriyor.bir ay koruyucu bir iğneden bahsetmissiniz.acaba onu mu yaptirmamiz gerekir.antibiyotikle düzenliyor ama dediğim gibi bir hafta sonra tekrar hastalanıyor.degerli vaktinizi aldim.cok tesekkur ederim

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ara 2016 Saat 04:32
Once; Strep-A Testi yapilir, Test:(+) cikarsa, igne yapilir.
Bu konu cok onemlidir, ilgili makale ve soru-cevaplari mutlaka okuyun.
Yukarı Dön
minel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı minel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ara 2016 Saat 19:18
Hocam mrb.bizim antibiyotik bitti bir hafta iyiydi.simdi yine boğaz ağrısı baş ağrısı migde bulantısı var.atesi henüz yok ama çıkacak gibi duruyor.bulundugum yerdeki devlet hastane sine sordum strep a testi  yapilmiyor dediler.ne yapalım hocam.bu 5.antibiyotik.hep aynı ilaç bitiyor hastalık başlıyor.cok üzülüyorum bu kadar ilaç içmesine
Ne onerirsiniz.b u test özel hastaneler de mi yapılır acaba.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ara 2016 Saat 03:53
ATES yaninda; agizda pis koku ve dil ustunde pas tabakasi yoksa, antibiyotik gerekmez..

Eski mailleri okuyun.
Streptokok enfeksiyonlarinda; ATES+Koku+ Dil pasi yaninda; BULANTI ve/veya kusmalar vardir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.