|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
crescent
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: yeme bozukluğu?Gönderim Zamanı: 23 Ara 2016 Saat 11:19 |
|
Hocam Merhaba ,Kızım 30.11.2013 doğumlu.Boyu benim ölçümlerime göre 96-97 cm Kilosu, 13,1 ile 13,5 arası değişiyor.
Ek gıdaya geçişte ciddi sıkıntı yaşamıştım. Kaşığı kesinlikle reddediyordu ancak 8 aylık olana kadar zaten sütüm gayet besleyiciydi. 13 aya kadar sadece anne sütüyle devam etti denilebilir. Ben işe dönünce az ve çok seçici olarak yemeye başladı. 8 aydan 13 aya kadar boyu uzadı ama hiç kilo almadı. Bunun üzerine 15 aylıkken memeden kestim. Yemek yemeye ve süt içmeye başladı. 2 yaşına kadar gayet iyi gitti gelişimi. Evet, tv tablet de izledi, blendırdan da geçirdik ama yiyordu. 2 yaş kilosu 12,8 boyu 89 cm.di
2016 Ocak’ta kardeşi dünyaya geldi. Kıskançlıklar, kışın geçirilen gripler derken yemek düzenimiz yine bozuldu. Blendırdan geçirilen yemekleri kesinlikle kabul etmiyor zaten ben de öyle yemesini çok istemiyordum. Damak tadı oluştuğu için midesi bulanıyor. Köfte, adana kebap, döner gibi etleri yiyor. Sebze yemeklerinin hiçbirini yemiyor. Çorbaların içine bir şeyler katmakta buldum çareyi. Mercimek çorbasına değişik sebzeler katıyorum. Bazen ıspanak, bazen kabak, karnabahar vs. Yoğurt çorbasına et koyup çekiyorum. Yoğurt yer, süt içer. Reddetmediği tek şey karışım olarak verdiğim kahvaltı. Zaten onunla büyüyor diye düşünüyorum. (Süt, yumurta, peynir, muz, 2 adet cicibebe ve birkaç ceviz) Eylül’de de kreşe başladı, çünkü işe dönmem gerekti. Küçüğe de bakıcı bakıyor. Kreşte düzelir diye umut ediyordum, ama bütün çocuklar uyum sağlamış kızım hala reddediyor, yemekhanede tek başına kalsa da direniyor, öğürüyormuş. Yemek saatlerinde mutsuz bir çocukla karşı karşıyayız diyor öğretmenleri. Birkaç kere kustuğu da olmuş.
Çok uzun yazdım ama bizim psikologdan destek almamız gerekiyor mu? Ben anne olarak çok ısrarcı davrandım o da bunu bana karşı kullanıyor ve bir kısır döngüye mi girdik, anlamıyorum.
Kendi haline bırakayım dedim, yemeğiyle ilgilenmedim ama kahvaltıdan sonra 7-8 saat aç kalsa umurunda değil. Ayrıca, etraftan yorumlar kesilmiyor. “Yemiyor, büyümeyecek, boyu kısa kalacak, ah yine mi yemiyor vs. ” çocuk bunların hepsini duyuyor tabi. Çok yıprandım. Galiba, korkma büyür demenizi bekliyorum. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 23 Ara 2016 Saat 19:07 |
|
Kilo eksigi yok, 4-5 cm boy fazlasi var.. Birakin kendi haline!!
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|