Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - GRİP Mİ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGRİP Mİ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 172
Mesajın Direkt Linki Konu: GRİP Mİ?
    Gönderim Zamanı: 21 May 2013 Saat 20:55
Merhaba Doktor Bey,
Gulsum pazar aksamından beri yuksek atesli.40larda oldugunu sanıyorum zira ateşi dusurmedıgım ıcın ölçmuyorum.Daralmadıkca sıkak tutuyor, kendısı ıstedıgı kadar terledıkce de acmasına fırsat verıyorum.Malum yemek yemıyor. Bırkac parca meyve, meyve suyu, 3 4 kasık et yedı gunlerdır.Bıraz ekmek vs.Kusmaya calsıyor bazen ama safra gelıyor sadece.Karnım agrıyor dıyor 2 gundur.Ateslı grıp cok gecırdık. 4 5 gun atesı de gorduk ama bu sekılde karın agrısı sıkayetı olmamıstı.O yuzden acaba grıbal belırtı nezle mevcut olsa da baska bırsey olma ıhtımalı var mı dıye fıkrınızı almak ıstedım...
Tesekkurler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119463
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2013 Saat 02:27
Domuz Gribi olabilir. Neyseki cocuklarda hafif seyir gosteriyor. Aynen Gripmis gibi tedavi uygulayin.
Yukarı Dön
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 172
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2013 Saat 09:35
Doktor bey , domuz grıbı msjlarınızı okudum,rahatladım, ama yıne de sormak ıstedım.
evelsı gun bır kac kere altına kacıcak sekılde kakasını kacırdı. gaz cıkarırken kacıyor yanı ama cok cok az. meyve yemıstı ve gun ıcınde 4 5 kere mınık mınık su gıbı kakaya gıttı. bu sabah da bır kere. gece yıne ateslıydı ve karın agrısı gecmıyor.elınde kova sureklı kusucam dıye gezıyor oksurup tukuruyor. su anda atesı ınmıs gıbı ama karın agrısı var.portakalla havuc suyu ıstedıı sımdı onu sıkıcam. ozellıkle dıkkat noktası var mı? bır de hastaneye basvurmamız gerekıcek bır asaması var mı bu hastalıgın? antıbıotık evresı var mı?pazar aksamından 4.gune gırdı ateşi. burnu serum fız ıle acılmıyor fecı tıkalı gunlerdır.vıcks defense gıbı bırsey gereklı mı? bu arada mıdesı ıcın nane lımon kekık cayı dınlendırıcı olabılır mı? anı ateslenme oluyor. havale gecırırse hıcbırsey yapmadan kendıne gelmesını mı beklemelıyım?
tesekkurler

Düzenleyen hacizade - 22 May 2013 Saat 10:51
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119463
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 May 2013 Saat 18:33
Hicbir sey gerekli degil. Zaten benden duymadiginiz HICBIR ILACI kullanmayin. Bu hastalikta;ilk 4 gun kotu gecer, sonrasi"yokus asagi" dir.
"- nane lımon kekık cayı-" caylarda iyi gelen; kaynar suyun sicakligidir. Ne nane'de, ne Limon'da nede kekik'de, iyi gelen bir madde vardir. Duz kaynar su bile icse (icebilirse) o kadar iyi gelir.
Havale olabilmesi icin,ya atesin ANIDEN yukselmesi gerekir, veya sizin cilde "soguk tatbik" etmeniz gerekir. Havale esnasinda yapilacak bir sey yoktur, kendiliginden acilir. Bizim Hastanelerde yaoilan "SHOW" larin hicbir anlami veya ehemmiyeti yoktur. Sadece ailelerin gozlerini boyamak icin yapilan islemlerdir.   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 May 2013 Saat 18:35
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.