Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kizim cok istahsiz ve gelisim geriligi var
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkizim cok istahsiz ve gelisim geriligi var

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elifmiray Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifmiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kizim cok istahsiz ve gelisim geriligi var
    Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2015 Saat 11:25
Iyi gunler hocam bir kac konuda fikir almak istiyorum kizim 16 agustosta 1 yasina girdi. Fakat 2 aylik oldugundan beridir hicbirsey yiyip icmek istemiyorum ne inek sutu ne mama hicbirini nede yemek yiyor ben oyuncaklarla oynarken birsekilde yediriyorum ama kilo almiyor yani yemese tamam almaz ama yedirdigim halde kilo almiypr gunde 1 muz 1 seftali 200 ml inek sutu 200 ml yogurt 1 yumrta 1 kase corba 1 tane kofte kadar et 1 kase kasik mamasi 5 6 zeytin 1 dilim peynir 3 dilim ekmek bol bol su 2 ceviz 3 badem 3 findik yarim domates yarim salatalik tuketiyor bunlari yemesine ragmen yok kilo alimi yok bu ay 200 gr vermis suanki kilosu 7700 boy 72 cm yasitlarindan geri tavsiyeniz uzerine sipraktin kullandim fakat hicbir sonuc alamadim sadece uyku yapti biraz okadar suanda sadece oturuyor ve yerde donuyor ne emekliyor ne surunuyor nede yuruyor ayalta bile durmuyor kolundan tutyorum ayakta ama elini birakinca dusuveriyor hemen kan idrar tahlilleri temiz hicbir saglik sorunu yok gibi ama neler yapmaliyim ne gibi takviyeler kyllanmaliyim bilemiyorum hangi doktora hangi bolume goturmeliyim yurumedigi ve emeklemedigi icin endise etmelimiyim yoksa xamani varmidir 5 adet disimiz var onun haricinde oldukca sakin uslu bir cocuk ama asiri derecede istahsiz yani yemek yedirirken oyuncaklar olmasa asla yemez boyle birsekilde yediriyorum sizin onerileriniz nelerdir tavsiyelerinizi alabilirmiyim hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119520
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2015 Saat 19:50
O kadar cok hata yapmissinizki, hangisini duzeltsem!!!
1- Kiziniz; 1 yasini bitirdi, iki yasina girdi. Turk usulu yas hesaplanmasi yanlistir.
2- Siz kizinizi beslememissiniz, karnini doyurmussunuz.
3- Bu yastaki bir cocuga; hem muz hem seftali cok gelir, tekinin yarisini verin. Ayrica bunun yaninda, Domates ve salatalik gerekmez.. Nerden duyuyorsunuz bu sacmaliklari, hayret bir sey!!!
4- Zeytin, ceviz, findik, fistik ve badem bu yas cocuk gidasi degildir,bu aptalligi dunyada bir tek Turk doktorlari yaparlar,ayrica da bu yas cocuguna 3 dilim ekmek yedirirseniz, tabiiki, buyumesi icin gerekli olan en az 600ml sutu icemez ve buyuyemez, sadece karni doyar. Bu kadar aptalca bir bebek beslenmesini size hangi "zir-cahil" soyledi..
Sadece; gunde en az 600ml sut, en az 1 kofte kadar etli gida, ve yarim seftali veya muz verin. Ayrica, yogurt, muhallebide verebilirsiniz. Corbalardan da; Acisiz tarhana, Suzme mercimek ve Yayla corbasi gibi corbalari tercih edin. Sebze corbasi sacmaliklarina girmeyin. Kati gidalari yiyebiliyorsa, corbalar yerine, ara sira; gunde 1 ogun, kiymali sebze yemeklerinden (yogurtlu,kabak dolmasi gibi) verin.
Benim beslenme ile ilgili yazilarimi okuyun.

1 ay benim dedigim gibi besleyin, bakalim 1 ay sonra kilosu ne olacak...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ağu 2015 Saat 19:59
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifmiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2015 Saat 00:06
Yani soyleki hocam kahvaltida kasik mamasi icine peynir ceyrek muz findik ceviz badem peynir katip yiyo sabah 9da oglen 1de seftali ve muz ezip veriyorum sonra uyki uyaninca saat4te kiymali corba 7de yogurt ve gece 10da muhallebi yiyor aslinda cok sut icen bi kizim vardi fakat sut icince asla yemek istemiyor o yuzden biberonu biraktik aabah ve aksam olmak uzere 150ser ml toplam 300 ml sut iciyor yani 600 olmuyo maalesef yani bunlari yedirince sut icirmeye forsatta kalmiyor eski konularinizi bulamiyorum o yuzden fazla bilgi edinemedim fakat dediginiz gibi beslemeye calisacagim dun tekrar sipraktine basladim ve kendi istegiyle oyuncak falan olmadan gayet guzel yedi yemeklerini 1 hafta kullanip ara verecegim insallah hep bu sekilde devam eder her dr farkli bisey soyluyor yani gidiyorum mesela dr 2 kullanimlik mamalar var protein tozu falan var her biri farkli bisey soyluyo bunu kullan kilo alir diyo bunu icir kilo alir diyo yani her drda bu toz mamalarin numunesi var onu aldirmaya zorladigi icin guvenemiyorum herkes birsey soyluyor sunu yesin bunu yemesin biri diyo biberonu biraktir yemek yer biri diyo 2 yasina kadar mama icmeli ben 6 aylik oldugundan beridir inek sutu kullaniyorum cok sukur bi problemimiz yok birde bu yurumesi veya emeklemesi icin birsey demediniz sizce zamani varmidir emeklemek zorundami ve bana bir gunluk bi ogun listesi verebilirseniz yada yazilarinizin linkini atabilirseniz cok sevinirim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2015 Saat 07:46
Sutu az ictigi icin, karni doyuyor ama beslenemiyor ve buyumuyor. Siz sakin Turk doktorlarina kanip, sutu kesip, yerine yemek vermeyin. Kesinlikle hicbir tur mamayi kullanmayin. Sut agirlikli besleyin.
Lutfen bu konu ile ilgili yazilari okuyun, yoksa ikna olamiyacak ve suallerin arkasi gelmeyecek.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifmiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2015 Saat 12:46
Hocam tekrar konu acmak istemedim fakat sutu icmeyen kizim sizin onerileriniz uzerine tekrar sutu sevdirdim simdide sut disinda hicbirsey yemiyor sadece sut iciyor soguk ve sekersiz sut arada yerse sadece bir kase corba ve bir adet meyve haricinde hic yediremiyorum sizce bu sekilde beslenmesi bi sorun yaratirmi yani sadece bardak bardak sut bir kase corba ve 1 meyve disinda baska bisey yok bu sekilde devam edeyimmi yani zorlamalimiyim diger besinlerden yedirmeye bu sekilde kendi isteyene kadar bekleyeyimmi birde agir grip geciriyor yazilarinizi okudum her gottigim dr peditus ventolin verip yolluyor suanda gribini ve balgamli oksurugu gecirmwk icin bu ilaclardan birini kullanayimmi bir sorum daha var bu hastalik yuzunden istahi kacmis olabilirmi yani ne vermek istesem kusuyor o yuzden zorlayamiyorum duzelince bu istahsizlikta gecermi sizce
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2015 Saat 19:18
Hayir, hicbir sorun yaratmaz.
SAKIN: Turk doktorlarina gitmeyin... Aynen dediginiz gibi, bu salaklar; Peditus ve Ventolin vermekten baska bir halt bilmezler..
Her hastalik, cocuklarda bir parca istahsizlik yapar, normaldir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.