Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kolon Kanseri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kolon Kanseri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
vilvildan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vilvildan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kolon Kanseri
    Gönderim Zamanı: 18 Saat 57 Dakika önce Saat 07:41
Hocam iyi günler. Biliyorum alanınız dışı ama inanın sizden baska güvendiğim bir doktor yok. Nolur yardim edin. Annem yaklaşık bir buçuk iki aydır sirt ağrısından sikayet ediyordu. Ama cok şiddetli degildi hatta bu sure icinde yurtdisi tatiline gitti. Tatildeyken tansiyonu 20ye cikinca(tansiyon hastasi) dönüş yapti. Dahiliyeye gitti kan tahlili aldılar. Karaciğer enzimleri yüksek çıkınca ultrason bakıldı. Ultrasonda karacigerde lezyon gördüler ve ilacli mr istediler. O arada farkli bir hastaneye gittik orada ilacli tomografi röntgen EKG tekrar kan tahlili bakıldı. Kolon kanseri ve karacigere metastazdan suphelendiler. Kolonoskopi de istediler. Randevu icin beklerken annemde halsizlik mide bulantısı başlayıp agrilari siddetlenince farkli bir hastanenin aciline gittik. Kan tahlili aldıklarında sodyum değerinin 116 oldugunu ve tehlikeli oldugunu söylediler yatisini yaptılar. Uc gündür hastanede yatıyor sodyum değerini yükseltmeye çalışıyorlar. Sodyum düşük oldugu icin kolonoskopi yapamiyorlar. Cumartesi pet cekimi olacakmis. Bugun çıkan sonuçta sodyum 119 cikmis. Ilacli mr sonucunu ilk ve son tahlil sonuçlarını yukluyorum hocam. Annem 78 yasinda iki ay öncesine kadar tansiyon dışında bilinen hiçbir rahatsızlığı olmayan yedigine ictigine cok dikkat eden son derece dinç bir insandi. Kansere dair en ufak bir belirti yoktu. Bir anda bu tabloya girdik iki hafta once yuruyerek gulerek tatilden dönen kadin su an tuvalete zor kalkar hale geldi. Su anda da sodyum degeri icin tedavi bekletiliyor annem gittikçe halsizlesiyor karnı şişti sarilik oldu gözümün önünde eriyor sanki. Bu yapılan işlemler dogru mu? Su anda sodyum yükseltme işlemi ile vakit mi kaybediyoruz bir an evvel alabilecekse kemoterapi mi almali? Cevabınız benim icin cok onemli hocam

Ilk yapilan tahlil sonucu: 

İlacli mr raporu; 

Som tahlil sonuçları: 

Yukarı Dön
vilvildan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 39
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı vilvildan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Saat 47 Dakika önce Saat 07:51
Bu arada kolon kanseri şüphesi ilacli tomografide yazıyor. Onu da yüklüyorum

İlacli bt sonucu:

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119493
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Saat 37 Dakika önce Saat 10:01
Benim branşım değil. Bu işin uzmanları ile görüşün.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.