|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
baharos
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Asilar hkGönderim Zamanı: 08 Kas 2014 Saat 23:23 |
|
Hocam Merhaba,
Amerikadan Turkiyeye dondukten sonra, size buradaki ve oradaki asilarla ilgili daha once danismistim. Ona gore de aslarilari yaptirmaya devam ediyorum. size birkac sorum olaakti, 1- oglum 15 Ekimde 1 yasina girdi. Kkk asisini nezaman yaptirabilirim, forumda arama yaptigimda birkac yerde 13. Aya girmesini beklemenin daha uygun oldugunu yazdiginizi gordum.. 15 kasimdan sonrami yaptirmaliyim, yoksa daha once yaptirabilirmiyim? 2-Su cicegi asisini bana daha once ayni gun veya 1 ay sonra yaptirmami soylemistiniz ancak sizin yazdiginiz takvimde 15. Ay diye belirtmissiniz... Buna gore 1 ay sonrami yaptirmaliyim, yoksa 15. Aydami yaptirmaliyim? 3-Amerikada asilarimiz bolunerek yapilmisti, dolayisiyla tarihlerde kaymalar oldu... Mesala pnomokok asisi 3. Dozu 8. Ayda yapildi, simdi 4. Doz rapel yapilcak, rapel ile arasinda ne kadar zamamn gecmeli? Yine karma asinin 3. Dozuda 7. Ayda yapildi, rapeli icin ne kadar beklenmeli? Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim hocam, saygilar... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Kas 2014 Saat 05:43 |
|
1- Bir yasina; dogdugunda girilir. Bir yasini; 15 Ekim'de BITIRDI... Bundan sonra, ne zaman isterseniz yaptirabilirsiniz... Bu basit ama dunyada bir tek Turkiye de yapilan "Yas hesaplama" hatasindan yanlis anliyorsunuz... Sizin cocugunuz; 15 Ekimde, 13 ayina girdi...
12 aylik dedigimde; 11 ayin icinde yaptirdiklari icin, KASTEN 13 ay diye belirtiyorum... Su anda; 13 ayin icinde. 2- En gec 15 ay.. Eskiden bu asilari SADECE; Ozel hekimler yaptiginda, aileye asiri kulfet binmesi diye, ayri gunlerde (en az 1 ay ara ile) yapiliyordu. Artik ucretsiz yapildiklari icin, ayni gun yapilmalarinda bir sakinca yoktur.. Isteyen, gene; en az 1 ay ara ile farkli zamanlarda yaptirabilir. 3- Her iki asinin Rapelleri icin, uzerlerinden, en az 1 sene gecmesi gerekir. Gene; diger asilarla YA AYNI GUN'de, veya en az 1 AY ARA ile yapilmalari SARTTIR... |
|
![]() |
|
baharos
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Kas 2014 Saat 06:26 |
|
Cevabiniz icin cok tesekkur ederim Hocam...
Yanlis bir hesaplama yapmak istemedim.. 1-Su cicegi asisini ayri zamanda yaptiracagim..Bu durumda su cicegi asisini Kkk asisindan sonra : en az 1 ay sonra ve, 15. Aya kadar yaptirmam gerekiyor degilmi? 2-Hocam rapel diye belirtince yanlismi ifade ettim, asi kartinda yazdigi sekli ile soyledim... Pnomokok (PCV)ve karma asinin 4. Dozunu kastetmistim... Yani normalde, pnomokok : 3. Doz 6. Ayda, 4. Doz 12. Ay da yapiliyor- bu durumda 6 ay ara verilmis oluyor. Karma asi ise 4. Doz, 18. Ayda- yani 1 sene ara verilmis oluyor. İkisinede 1 yil demissiniz... Yanlismi anlattim acaba. Bu durumda pnomokok en az 6 ay ara vermek yeterlimidir? 3-Hepatit A asisini yaptirmayo tavsiye ediyormusunuz? Tekrar tesekkurler, hocam... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Kas 2014 Saat 18:26 |
|
1- Dedigim gibi; Sucicegi asisi ile KKK asisini isterseniz, ayni gunde, isterseniz en az bir ay ara ile 15 ayi gecmeden vurdurun...
2- Ilk "Primer" asilama olan, ve 1-2 ay aralarla yapilan asilardan sonraki asilara, "Rapel" denir. Ilk sayfadi "Asi semasi" yazimi incelermisiniz!! Orada anlattim... Pnomok asi sayisi ve yapilis sekilleri, baslandigi aya gore degisir. 3- Ilk sayfadaki "Asi semasini" inceleyin, yoksa sualleriniz bitmeyecek. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|