Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - karma asi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkarma asi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zbalyen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 176
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zbalyen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: karma asi
    Gönderim Zamanı: 19 Kas 2014 Saat 19:48
Hocam maillerde bulamadim. Oglum 27 nisan 2008 dogumlu. Dun okulda kizamik ve karma asi yapildi. Karma asi yapilan kol kizarik ve sis ayrica gözu ve birkac yerinde daha alerji kizariklik kasinti ve sislik olustu. Ne yapmaliyiz. Alerji ilaci verdi dr. Kullanalim mi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119528
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2014 Saat 00:14

Artik bu zamanda; "KARMA ASI" tabirini kullanmasaniz iyi olur... Zira eskiden bir tek; DTP(Difteri-Tetanoz-Bogmaca) karmasi vardi.. Simdi ise; DTP+ActHIB karmasi, DTP+ActHiB+Polio karmasi, DTP+Polio karmasi, Hepatit-A ve-B karmasi, KKK karmasi olmak uzere bir suru karma asilar var... Ben sizin ne demek istediginizi anliyorumda, bazi yeni uyler yanlis anlayabilirler...

Icinde;DTP bulunan butun bu "karmalarin" ADELE ICINE YAPILMA mecburiyetleri vardir... Kutularinin ustunde de yazar... Ama bizdeki saglik elemanlari yaptiklari asinine kutusunu bile okumaktan ACIZ olduklarindan, asiyi; cilt altina yaptiklarinda, reaksiyon boyle abartili olur... Bu kerizlere, lafda anlatamazsiniz... Soguk tatbiki biraz yardimci olabilir. Allerji ilaci vermeleri ne kadar cahil ve komik olduklarini gosterir... Iyi bir; "Hastayi bastan savma" taktigi.... Al receteni, "...."git....demenin doktorcasi...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Kas 2014 Saat 00:16
Yukarı Dön
zbalyen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 176
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zbalyen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2014 Saat 10:20
Hocam ben yanlis yaptim galiba. 1,5 yasinda yapilan asilar varya ben onlari 29.08.2012 de yaptim. Daha sizi tanimamistim. Hasta diye erteleye erteleyeye böyle oldu. Simdi okulda da asi oldu. Bir zarari olur mu hocam. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119528
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2014 Saat 18:52
Bir zarari yok. Kaldiginiz yerden devam edin. Benim asi semam, Dunyada gecerli olan semadir...
Turkiye Saglik Bakanliginin Asi semalari beni ILGILENDIRMEZ....

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Kas 2014 Saat 18:52
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.