Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kan değerleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkan değerleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119528
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2012 Saat 09:54
Aseton kokusu; kusan çocuklarda olabiliyor. Hızlı nefes alıp-vermesi yoksa, önemli değil. Arkadan ishal gelebilir, ilaç kullanmayın. Su kaybı yönünden dikkatli olun, gerekirse bir gösterin, serum takılması gerekebilir. Bir evvelki ishal ile alakası yok, bu yeni bir hastalık.
Yukarı Dön
ankara Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 76
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2012 Saat 10:14
Hocam  motilium diye bir ilaç var   mide bulantısı için  önerir misiniz ?
ağzına ne alsa bulantı başladı diyip birşey yiyemiyor.Yememekten hasta olacak diye korkuyorum.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2012 Saat 13:26
Kusması yoksa, sadece bulantı varsa, kullanabilir. Kusan bir çocukta, ağızdan ilaç vermek saçmalıktır.
Yukarı Dön
ankara Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2012 Saat 19:10
Hocam kusura bakmayın çok soru sordum ama  bugün çok canım sıkıldı.
Oğlumun kusması devam edince çocuk  acile  götürdük susuzlukla ilgili bir problem olmasın diye.
Doktor kan ve idrar tahlili istedi  çok şükür birşey çıkmadı.İdrarda  sadece KETON  görülmüş. Bu da mide bulantısından dedi doktor.
Oğlum  birkaç aydır  bana' başım bazen bir tuhaf oluyo' diyordu.Tam olarak tarif edemiyor.Kafam duruyo gibi donuyo gibi sözler ediyor. Ben psikolojiktir diye pek üzerinde durmadım.Hal ve hareketlerinde herhangibir anormallik de görmedim. Bugün bunu acildeki doktora söyledik.Doktor bana ailede havale geçiren oldu mu, ailede epilepsi var mı diye sorular sordu ve takip edin olmazsa çocuk nörolojisine gösterin dedi.
Hocam cok endişelendim.Sizin düşüncenizi merak ediyorum.ÇOK TEŞEKKÜRLER.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2012 Saat 09:58
Beyinde bir "ur" olması durumunda, KİBAS (Kafa İçi Basınç Artması Sendromu) durumunda; bulantı yanında, şiddetli baş ağrısı, görme ve denge bozuklukları, yıldırım gibi ışık huzmelerinin görülmesi gibi arazlar vardır. Ayrıca göz dibi muayenesinde; "Papilla ödemi" tesbit edilir. Bunlar ilk muayene eden doktorun görevidir, ama artık memelekette bu şekilde çalışan doktor kalmadı. Bu sebeple, bulantının yanında,  saydığım bulgulardan biri dahi varsa, hemen bir Nöroloğun görmesinde fayda vardır. Tek başına bulantı ve buna bağlı olabilecek (tansiyon düşmesi) "-başının tuhaf olması-" yeterli bulgu değildir. Bu Pazar takip edelim, biraz sıvı alımını arttırın, Pazartesi günü; Allah Kerim.
Ben yarın Arizona'ya dönüyorum, Çarşamba günü görüşelim.
Yukarı Dön
ankara Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2012 Saat 10:46
Hocam  oğlumun 'başım bir tuhaf olyor' demesi    bulantıdan  önce de vardı.Yani birkaç haftadır var.Kendisi ağustos sonunda bir isal geçirdi ondan sonra böyle olduğunu söylüyor.
Bu arada bu şikayeti olduğunda hareketlerinde bir tuhaflık donma falan olmuyor.
Doktor  ailede 'Epilepsi'  var mı diyince korktum hocam. böyle belirtileri olur mu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2012 Saat 00:02
Epilepsi ile bir alakasi yok.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.