Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bir anda kustu :(
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBir anda kustu :(

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
senemsss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Konu: Bir anda kustu :(
    Gönderim Zamanı: 06 Nis 2011 Saat 23:50
ConfusedConfusedKadir Bey iyi geceler,

34 aylık bir kızım var, ek gıdalara başladığımızdan beri hep iştahsızdı ve birde sürekli bir kusma problemi yaşadık. Şöyle anlatayım biraz fazla yemek yedirsek kusardı, hastalandığında kusar (bu halen devam ediyor), biraz fazla ağlasa kusardı vs vs. Yani her daim kusmuklu dolaşıyorduk. Son 9-10 aydır bu durumları artık yavaş yavaş düzeldi. Sadece hasta olduğunda, öksürüğü olduğunda yada genizinde akıntı olduğunda kusmaları oluyor. Zaten her zamanda iştahsız bir çocuk. Boyu 88 cm kilosu 11.3. Yapısal olarak da minyon bir çocuk olduğunu düşünüyorum artık. Çok iştahsızlaştığında 5 gün spraktin kullanıyorum düzeliyor birazda olsa. Et ve sütle beslemeye gayret gösteriyorum.

Uzun uzun yazdım kusura bakmayın, ama dün gece kızım bir anda yatmaya hazırlandığımız esnada öğürmeye başladı ve midesinde ne varsa sonuna kadar kustu. Okadar çok kusdu ki şaştık kaldık. Durup durduğu yerde uzun zamandır kusmuyordu. Bİr hastalığıda yo,k tüm gece de gayet neşe içindeydi. Hatta tavuk yedirdim akşam kendisi istedi anne tavuk ver tavuk ver diyerek yedi. Yemekten bir yarım saat felan sonra banyo yaptırdım acaba ondan mı oldu hazmademedi mi? Tavuklar bütün bütün çıktı. Çok üzüldüm bi yandan da teleşlandım. Sonrada tabi biraz halsiz düştü hemen uyudu. Ateşini kontrol ettim yok. Acaba nolduda oldu ? Zaten zayıf , küçük diye endişeleniyorum, birde böyle yediği zaman kusmaları olunca daha da endişeleniyorum. Neden olmuş olabilir hocam?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119535
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2011 Saat 10:46
Çocuğunuz, minyon bir tip ve normal çocuklara yeterli gelen miktarda gıdalar ona fazla geliyor... Çok yediğinde (tabi kendi çapına göre) gene kusmaları olabilir. Alışacaksınız..
Yukarı Dön
senemsss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2011 Saat 10:48
Sağolun hocam. Biz çok alıştık artık kusmalarına ama tabi epey zamandır olmadığı için bir anda telaş yaptım. Peki sizce boyu kilosu çok mu düşük. Ailemizde hepimizde uzunuz aslında ama.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119535
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2011 Saat 11:09
Boyu kilosunun önünde.. 11.kg. 22 aylık çocuk kilosu. Eh bu çapta bir çocuk içinde bu boy gayet iyi sayılmalı..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.